Multi ani am folosit doar casti in-ear la telefon si am facut praf multiple casti de calculator. Prin prisma jobului meu, imi petrec cel putin 4 ore in fiecare zi in conferinte telefonice, iar castile ieftine sunt, in general, proaste.
De vreo doua luni mi-am luat o pereche de casti Jabra Evolve 75. Concepute in special pentru conferinte, am fost impresionat de ele de-a dreptul. Cateva note:
1. Calitate excelenta a sunetului in conversatie. De asemenea, cred ca au cel mai bun microfon pe care l-am folosit vreodata, iar calitatea sunetului atunci cand ascult muzica este buna spre foarte buna.
2. Sunt wireless!!! Da, le pot pune la incarcat prin cablu in timp ce le folosesc, dar bateria ma tine lejer o zi de lucru. Uneori chiar si doua. Ma plimb cu ele prin casa, nu mai stau cu ochii doar in ecran (uneori trebuie doar sa ascult, nici macar sa vorbesc)
3. Au niste functii aparent mici, dar care fac o mare diferenta: se conecteaza in acelasi timp in mod activ la calculator si la telefon (pot trece de la un apel pe computer la unul pe telefon si inapoi, pot pune in asteptare apelurile, pot respinge, etc), functia de mute a microfonului o pot controla din pozitia acestuia si nu poate fi schimbata de la distanta (daca microfonul este sus atunci casca ma anunta ca sunt pe mut si din calculator nu se poate pune inapoi pe inregistrare), controlul volumului pe casca direct, controlul melodiei (anterioara, urmatoare, pauza) direct din casca
4. Functia de active noise cancellation ma incurca. Da, intr-un mediu zgomotos este geniala (spre exemplu am putut sta langa hota in timp ce gateam si abia o auzeam), insa in general imi provoaca o senzatie de presiune pe cap si, la scurt timp, durere de cap. Cu toate astea, buretele care imi incadreaza urechea ofera o atenuare pasiva semnificativa a zgomotului.
Desi daca as mai avea de ales as lua o pereche de Jabra Evolve 65 (fara active noise cancellation si cateva mici diferente de design si functionalitate, nimic grav), consider ca am facut o investitie foarte buna si sunt mult mai relaxat de cand le folosesc. Cu toate astea, daca firma nu imi acoperea o parte din costuri, cu siguranta nu ajungeam sa le iau. 🙂