Buna, @Valacchus
Cum a mentionat si colegul meu, Teacher, Emui apartine Huawei-ului, iar MIUI lui Xiaomi .
Am avut ocazia sa butonez putin ambele tipuri de smartphone-uri ( un Huawei Honor View 10 si un Xiaomi Redmi Y1 ), iar diferentele cele mai notabile sunt asa :
1. Album / Gallery - schema de culori folosita de EMUI pentru display-ul pozelor este inchisa, mostly black, pe cand MIUI iti da un display alb in jurul pozei dupa ce o editezi . O diferenta mica, dar visual, are un impact destul de dens .
2. Jocuri - in EMUI, cand esti in Game Mode, in jocul propriu zis, si primesti un mesaj pe WhatsApp, de exemplu, se opreste rularea jocului, se pune in modul Offline automat si trebuie sa intri in Whatsapp pentru a raspunde . Pe de alta parte, in MIUI exista o functie de "floating keyboard" mereu pe ecran in Game Mode, pentru a nu intrerupe jocul in cazul in primesti mesaje si e super la indemana sa raspunzi in timp ce te joci sau sa scrii ceva in cadrul jocului .
3.Bara de notificari - in general, designul barii de notifcari din MIUI este mai comfortabil, mai intuitiv si mai placut decat cel al EMUI-ului .
4. Screenshot / Screen recording - MIUI merge pe classicul Volum jos + butonul de Meniu simultan, pe cand EMUI are o abordare destul de unica pentru a face o captura de ecran : atingi ecranul ferm o data si apoi desenezi un S pe ecran . ^_^
Ca sa iti raspund la intrebare, eu as alege MIUI pentru ca e mai stabil si mai intuitiv si prietenos, dar as pune interfata asta pe un alt Smartphone ( UMIDIGI, Samsung etc) pentru ca nu sunt neaparat adepta Xiaomi-urilor .
O Duminica frumoasa !