Din ce stiu eu poti lua un telefon cu 6 luni inainte sa expire perioada minima contractuala, dar, sa nu ai rate pe acest numar, pentru ca nu se poate lua un telefon in rate pana nu se achita ratele actuale..
Eu n-am facut achizitii in rate, dar, simulari din cont am mai facut si nu parea sa fie o problema faptul ca incerc sa cumpar 2 telefoane in rate pe 2 numere diferite de telefon, deoarece la ultima prelungire de abonament (4 abon) am achizitionat doar pe unul singur telefon..
Conform conditiilor de eligibilitate, daca poti prelungi un abonament cu un numar de luni egal cu numarul de rate, poti lua telefon in rate, iar tu ai un abonament pe care il poti prelungi cu 24 de luni.. Si, avand in vedere ca mai ai 2 luni pana la expirarea perioadei minime contractuale, poti face o simulare din contul My Orange sa-ti si confirmi asta.. In functie de istoricul fiecarui client, nu doar corectitudinea in relatia cu Orange ci si valoarea achizitiei, au fost cazuri cand s-a solicitat un avans..
"Conditiile de eligibilitate pentru achiziția unui telefon in rate pe factura Orange:
- vechime de cel puțin 18 luni dacă ești abonat/ cel puțin 24 luni dacă ești utilizator PrePay
- să nu fi avut abonamentul suspendat pentru neplată în ultimele 12 luni/ să fi fost un utilizator activ PrePay în fiecare lună din ultimul an
- să îți prelungești contractul cu o perioadă cel puțin egală cu numărul de rate/ să contractezi un abonament de voce sau date mobile pe o perioadă cel puțin egală cu numărul de rate
- să ai/să contractezi un abonament compatibil, din oferta curentă
- să fi avut până în prezent o conduită corectă în relația cu Orange România"
Informatiile le gasesti in topicul acesta.. https://comunitate.orange.ro/questions/2322933-achizitionarea-produselor-rate-factura