la 07-01-2020 05:10 PM
Salutare! Am vazut ca multi membri ai comunitatii sunt interesati de telefoanele ce se vor lansa. Pe buna dreptate, avand in vedere ca inceputul de an aduce o multime de noutati de la fiecare companie. Pentru ca anul trecut am cumparat/recomandat telefoane din toate categoriile pentru zeci de persoane, m-am gandit sa va ofer cateva sfaturi.
1. Majoritatea telefoanelor se lanseaza la suprapret. Cu putina rabdare, in doar cateva saptamani veti lua acelasi telefon la un pret mult mai bun. Practica asta am intalnit-o la Samsung, Huawei, Motorola, LG, Xiaomi. Exceptie fac OnePlus si Apple, care pastreaza pretul unui produs pana la lansarea celui nou.
2. Compara pretul cerut de operatorul de telefonie mobila cu al celui din magazinele online. De multe ori operatorii cresc preturile telefoanelor pentru a parea reducerea la abonament mai mare.
3. Nu cumpara din magazinul fizic. Cel putin la Altex stiu ca nu vei mai avea drept de retur daca nu esti multumit de performanta telefonului tau si l-ai luat din magazin. Online ai dreptul.
4. Nu te lasa pacalit de reducerile false. Orice magazin online vei accesa, vei vedea reduceri fabuloase la toate produsele. De multe ori, reducerea e de forma si pretul produsului este la fel in toate magazinele. Ofertele adevarate sunt rare si de doar cateva procente. Un pont este sa va uitati la sectiunea de review-uri, acolo oamenii de obicei spun la ce pret si cand au achizitionat produsul.
5. Nu cumpara pentru specificatii. In ziua de astazi, chiar si la sub 1000 lei vedem telefoane cu 4 camere, octa-core, baterii fabuloase si multe altele. Uita-te la review-urile produsului, cauta comparatii ale camerei/bateriei.
6. Atentie la cuvinte. La review-uri, veti gasi fraze precum: nu vei observa diferenta fata de: e suficient de bun; nu m-a deranjat; utilizatorul obisnuit nu va simti diferenta; nu-i chiar asa rau; e decent; e acceptabil; la banii astia nu ai ce sa ceri. Toate astea inseamna mai degraba opusul. Un alt cuvant cheie ar fi "DAR", orice urmeaza dupa el este o justificare a punctului slab al unui telefon.
Ultimul sfat m-a motivat sa imi deschid propriul canal de youtube, pentru a aduce putina obiectivitate intr-o piata dominata de frica de nu mai primi telefoane de la companii. Le cumpar din banii mei, le testez, spun ce cred despre ele, apoi le revand pentru a mai recupera ceva. M-ar ajuta sustinerea acestei comunitati, unde am postat cateva review-uri. Ma gasiti pe YouTube cu numele de Recenzii Pe Bune
la 07-01-2020 05:13 PM
la 07-01-2020 05:16 PM
la 07-01-2020 06:14 PM
la 07-01-2020 06:58 PM
la 07-01-2020 07:32 PM
la 08-01-2020 08:19 AM
la 08-01-2020 08:29 AM
la 08-01-2020 11:16 AM
la 12-01-2020 08:29 AM
la 12-01-2020 08:32 AM
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105