anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum reducem consumul de baterie datorat serviciilor Google Play?

MihaelaA
Community Manager
Community Manager

Știați că fiecare dispozitiv Android certificat de Google vine cu Servicii Google Play preinstalate? Acest lucru permite conectarea tuturor funcțiilor de bază ale Android-ului cu serviciile și aplicațiile online oferite de Google. Astfel putem folosi, de exemplu, Google Maps și Google Play Store. 

 

În plus, această aplicație esențială oferă sistemului anumite funcționalități, acționează ca o legătură între diferitele versiuni de Android și este responsabilă cu actualizarea aplicațiilor. Prin urmare, este important să avem Servicii Google Play pe dispozitivul nostru și să nu le dezinstalăm. 

 

Din păcate, nimic nu este perfect și această aplicație tinde să consume destul de mult puterea bateriei. 

Pentru a verifica rapid consumul acestui software pe smartphone-ul nostru putem accesa funcția “Setări / Baterie / Detalii de utilizare” și de multe ori o să vedem că Serviciile Google Play sunt în frunte. Iata ce puteți face în această situație:

 

Repornirea telefonului mobil

Ca regulă generală, în cazul oricărei probleme cu Android-ul, primul pas este întotdeauna închiderea și repornirea telefonului. Această acțiune simplă va face ca toate procesele interne să pornească de la zero și posibilele anomalii pot fi rezolvate. 

Dacă consumul bateriei este încă excesiv, poate că nu este vina terminalului, ci a aplicației în sine. Mai există câteva soluții și aici:

 

 

Oprirea forțată a serviciilor Google Play 

Închiderea Serviciilor Google Play este o acțiune care nu implică complicații majore și ne va lua foarte puțin timp. Pentru a face acest lucru, accesați “Setări / Aplicații de sistem”. Apoi trebuie să căutați aplicația după nume și să selectați “Forțare oprire / OK”. 

Acest lucru ajută la repornirea tuturor serviciilor și proceselor asociate cu aplicația și, în general, ne va ajuta să corectăm orice problemă specifică a aplicației. 

După câteva minute, trebuie să verificăm din nou consumul bateriei. Dacă problema încă persistă, putem utiliza alte metode:

 

 

Ștergerea datelor 

Una dintre ele este resetarea rapidă a acestui software. Pentru a face acest lucru, ne întoarcem la” Setări / Aplicații / Servicii Google Play”. Faceți click pe “Stocare” și ștergeți atât datele, cât și memoria cache. 

În acest moment trebuie luat în considerare faptul că este posibil ca prin această acțiune anumite informații stocate pe dispozitiv să fie șterse (de exemplu carduri de plată virtuale care au fost salvate în Google Pay).

 

 

Actualizarea serviciilor Google Play 

Uneori o anumită versiune poate cauza blocări, așa că reveniți la “Setări / Aplicații / Servicii Google Play”, și click pe „Detalii aplicație”. Dacă apare un buton care indică „Dezinstalare”, aplicația este instalată și actualizată la cea mai recentă versiune. Dacă, dimpotrivă, butonul are legenda „Actualizare”, înseamnă că trebuie să îl apăsăm pentru a instala Serviciile Google Play în cea mai recentă versiune a sa.

 

 

Dezinstalarea actualizărilor

Dacă vă confruntați în continuare cu un consum mare de baterie cu cea mai recentă versiune a serviciilor Google Play, în acest caz este recomandat să încercați invers: reveniți la “Setări / Aplicații / Servicii Google Play”. În meniu faceți click pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus și în final pe „Dezinstalați actualizările”. Acest lucru resetează aplicația la versiunea originală, așa cum a fost livrată împreună cu dispozitivul. 

 

Apoi rămâne doar să reporniți telefonul și după aceea să deschideți o aplicație Google, de exemplu Google Maps. Este foarte probabil să apară următorul mesaj: „Serviciile Google Play sunt depășite” ("Google Play services are out of date"). Aici trebuie să apasăm “Acceptare” astfel încât să se actualizeze din nou și problema să fie rezolvată.

 

 

În principiu, cu pașii descriși mai sus ar trebui rezolvat acest consum mare de baterie al Android-ului. Voi cunoașteți și alte metode? Vă așteptăm să le împărtășiti aici cu noi.

10 Răspunsuri 10

Razvan
#StarMember
Orice inchidere a serviciilor google play, creează anomalii in functionarea telefonului. In principiu orice economie de energie cu oprirea serviciilor GMS pe termen scurt, genereaza pierderi de energie pe termen lung și beneficiul obtinut este redus.

FLo1
#StarMember
@Mihaela: Interesant și practic acest ghid al fanilor Android, deși s-ar putea generaliza la orice smartphone. În cazul meu simplific problema și încercând să nu fiu nevoit la încărcări zilnice ale device-ului prin reducerea la minim a utilizării și închiderea serviciilor pe care nu le folosesc pe moment. Exemplu: modul GPS îl am activat doar la deschiderea aplicației de Maps, Waze sau temporar pentru aplicatii care cer expres această activare. Bluetooth e activ doar dacă este necesar la acel moment (conectare cască sau alte dispozitive). Similar cu NFC sau cu celelalte aplicații/servicii GMS și nu numai.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver
Destul de interesant și util acest ghid! Mulțumim pentru descrierea detaliată a tuturor caracteristicilor prezentate!

mihai_13
Maestru
- de fapt "google play services" creeaza probleme chiar si recunoscute oficial de google in urma cu ani - daca si numai daca aveti root puteti scoate din "boot" autostart liniile directoare - pentru sistemul android nu este o problema ca play services nu porneste automat aplicatiile in momentul cand sunt accesate vor actiona serviciul play - daca aveti telefon samsung puteti pune pe sleep doar play store , dar este bine si atat deoarece play store il accesezi doar pentru aplicatii noi de instalat si uptodate aplicatii deja instalate - in rest nu folosesti magazinul play nu are rost sa ruleze de nebun - iar din magazinul play este bine sa faceti uptodate cand vreti voi... nu il lasati automat - automat este setat pentru novice .

mihai_13
Maestru
am uitat sa urc pozele si nu am putut edita postarea dinainte - poate pe viitor se va rezolva si "chestia" asta

RafaHelper
#StarMember
Eu folosesc managerul din telefon pentru a limita funcționarea serviciilor Google Play. Funcționează foarte bine, astfel am un consum de 1% pentru Google Play și nu mai ocupa primul loc demult in lista cu aplicații mari consumatoare de energie.

teacher_
#StarMember
Mulțumesc pentru tips-uri. Sincer, eu mai golesc memoria cache, dar am unele aplicații care consumă foarte mult (Hbo), iar pe altele efectiv le șterg și le reinstalez după câteva zile, apoi iar le șterg și etc. 🙂

Razvan
#StarMember
Serviciile google play consumă puține resurse pe un telefon cu android cât mai nativ, de exemplu pe sony. Eu nu le-am inchis niciodată.

Jay
Campion certificat
@mihai, editarea prin atasare de poze este posibila, insa nu prin adăugare fișier, asa cum te-ai aștepta, ci prin apăsare pe "atașamente".

mihai_13
Maestru
data viitoare o sa ma "straduiesc" mai mult . mersi Jay 🙂