Singura problema in cazul update-urilor este spatiul pe are il vor ocupa noile aplicatii/ noul sistem de operare. Daca nu intrerupi procesul de update (telefoanele uneori isi fac update pe Wi-Fi seara cand nu le folosesti), performantele si durata de viata a telefonului va ramane aceeasi. Pentru sisteme de operare mai vechi vei vedea mai multe update-uri in primele zile, update-urile stabilizandu-se ulterior.
Asigura-te ca atunci cand telefonul tau isi face update: este conectat la o sursa de incarcare, nu il tii intr-un mediu foarte cald (in cursul update-ului vei avea o solicitare a bateriei si a functiei de trafic de date - este posibil ca telefonul sa se mai incalzeasca ), se afla intr-o zona cu acoperire WiFi sau de date buna (un semnal necorespunzator va incetini procesul de descarcare al update-urilor, va incalzi telefonul etc.)
* Legat de problema cu spatiul : verifica ce spatiu ai pe telefon si daca este posibil (si ai prin casa) iti recomand sa ii adaugi un card de memorie microSD pe care sa setezi salvarea pozelor si a datelor (fisiere descarcate, filme etc.). Daca detii un telefon cu o memorie interna generoasa (64-128 Gb din clasa middle range), adaugarea unui card de memorie este oarecum discutabila pentru ca tu deja ai mai mult spatiu decat i-ar trebuie unui utilizator normal (** cu timpul, daca ai obiceiul sa stochezi multe date pe el, ex. poze din ultimii 5 ani, vei vedea ca device-ul va incepe sa ramana fara memorie prin update-uri si prin spatiul ocupat de tine cu date de-a lungul timpului).