Haptic feedback-ul este o functionalitate a telefonului (nu numai, dar presupun ca despre asta vorbim). :)
https://www.ultraleap.com/company/news/blog/what-is-haptic-feedback/
Este acel raspuns la atingere, caracterizat de obicei printr-o vibratie scurta.
Revenind la intrebare. Pentru mine nu prea e. La scris in special mi se pare enervant, si mi se pare ca scriu mai lent. Nu ca as avea o viteza foarte mare in general. Dar zic asa. Din cauza acelor mici vibratii mi se pare ca scriu mai lent.
In general e util, pentru a te anunta ca acea comanda pe care ai dat-o a fost si primita. Deci, presupun ca problema nu ar fi neaparat tehnologia din spate, ci mai degraba cum si cat de des e folosita. Ca idee, e o treaba misto, si poate avea aplicatii foarte interesante. Poate "pacali" creierul de anumiti stimuli care nu exista in realitate.
Un exemplu este trackpad-ul folosit de Apple in laptop-urile de dupa 2015. Foloseste un haptic motor (Taptic Engine i-au zis ei) care simuleaza foarte, dar FOARTE bine, senzatia de click.
La majoritatea laptop-urilor, trackpad-ul se misca fizic pentru a face click. La modelele astea de la Apple (si au implementat acelasi lucru si in iPhone-uri precum iPhone 7 si 8 de exemplu), poti sa juri ca trackpad-ul (sau butonul de Home, in cazul iPhone-urilor) se misca. Dar daca opresti laptop-ul si apesi, o sa vezi ca de fapt nu se misca nici macar un milimetru. Totul e facut din acel haptic motor. Pretty cool!
🙂
Daca nu ati incercat inca, recomand o vizita intr-un shop care are expuse Macbook-uri, sau orice iPhone 7 sau 8 aveti la indemana. E fascinant cat de slaba e perceptia noastra despre realitate si cat de usor poate fi "pacalita" cu chestii de genul asta.
🙂
Client Orange