la 22-06-2025 07:58 PM
Voi o faceți sau nu?
Eu recunosc ca ma feresc, deși nu știu cât mai pot, ca sunt întrebat tot mai des dacă vreau actualizare și o tot amân, dar nu cred ca pot la nesfârșit.
De ce amân?
Am mulți amici care s-au plâns după actualizare ca le funcționează mai greu telefonul, e mai leneș.
la 22-06-2025 08:15 PM
Salut,
De obicei actualizările pot încetini telefoanele mai vechi, deoarece sunt adaptate în special pentru modele mai noi, cu specificații mai bune.
Depinde, desigur, cum îți folosești telefonul. În general, poți amâna puțin actualizarea pentru a evita eventualele buguri care apar uneori în primele versiuni și care sunt corectate la scurt timp. Totuși, problema este că aceste actualizări de sistem conțin și patch-uri de securitate, adică remedieri pentru vulnerabilități descoperite în sistemul de operare sau în aplicațiile preinstalate. Iar aceste breșe pot fi exploatate de atacatori pentru a accesa datele tale sau chiar pentru a prelua controlul asupra telefonului.
Personal, am făcut mereu actualizările pe toate telefoanele pe care le-am avut, chiar și cu riscul ca acestea să devină mai lente.
la 22-06-2025 08:37 PM
Salutare!
Nu am Samsung, dar la ceea ce am, totdeauna îi dau actualizare. Am făcut în trecut așa la un telefon, din lipsa timpului, iar la un moment dat se oprea din senin, pur și simplu. După ce i-am făcut actualizarea, nu au mai fost probleme.
la 22-06-2025 10:46 PM
@desprecinee29: În general update-urile sunt recomandate. Dacă telefonul este un model mai vechi sau spațiul de stocare intern este limitat, atunci poți să te limitezi la strictul necesar (unele aplicații nu vor rula decât cu o ultimă versiune actualizată). În rest, nu este obligatoriu de instalat, mai ales pentru funcții și aplicații de bază.
la 23-06-2025 10:21 AM
Eu nu am Samsung, ci Honor, dar nu ma feresc sa descarc actualizarile de sistem, pt ca se mai repara mici pb, se adauga instrumente noi folositoare.
24-06-2025 08:51 AM - editat 24-06-2025 08:51 AM
Buna @desprecinee29
Vorbim despre un anumit model de Samsung? Eu personal folosesc Samsung de foarte multi ani, si mereu ii fac update urile. Daca am vazut ceva lag in functionare, daca se blocheaza, daca telefonul devine mai greu de folosit? Nu, insa aici posibil si pentru ce il folosesti si cum il folosesti, si da, bineinteles, depinde si de specificatiile acestuia, procesor, RAM, etc.
La fel cum au mentionat si colegii pe acest topic, actualizarile de soft sunt importante, insa e foarte posibil sa contina si bug-uri care sa fie rezolvate ulterior.
Zi cu soare!🌞
la 29-06-2025 02:53 PM
Salut!
Eu am acceptat mereu actualizarile in momentul cand au aparut.. nu am observat sa functioneze mai greu telefonul, insa au fost 2 situatii cand am avut probleme cu aplicatia bancara, dar s-au rezolvat prin apel la call-center-ul bancii si reinstalare aplicatiei.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor