anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

3 mituri despre telefoanele mobile

MihaelaA
Community Manager
Community Manager

1. Trebuie să consumi bateria înainte de a-l pune la încărcat

Tehnologia din spatele acumulatorilor a evoluat foarte mult și această afirmație a devenit doar un mit. Acum îți poți încărca telefonul fără probleme chiar dacă are 60% baterie.

 

2. Mai mulți megapixeli înseamnă o calitate mai bună a pozelor

Calitatea pozelor depinde mai mult de senzori și de sistemul optic și mai puțin de numărul de megapixeli pe care îi are camera. Cât timp nu folosești un DSLR sau un mirrorless poți ignora numărul de megapixeli ca referință de calitate.

 

3. Telefoanele cu Android sunt vulnerabile la viruși

La viruși nu, dar la infecții de tip malware, da. Soluția ar fi să nu descarci programe în afara Google Play Store. Pentru a preveni acest lucru accesează „Setări” > „Securitate” și să te asiguri că nu pot fi instalate programe din surse necunoscute.

Diferența dintre device-urile cu Android și cele cu iOS? Teoretic cele cu iOS sunt mai sigure deoarece Apple a făcut aproape imposibilă instalarea programelor care nu se află în App Store.

 

Cunoști și alte mituri?

 

13 Răspunsuri 13

Jay
Campion certificat
Telefonul trebuie incarcat numai cu incarcatorul original.. nu folosesti orice porcarie, dar, poate fi incarcat cu orice cablu USB. Bateria telefonului trebuie formatata.. Bateriile Li-Ion nu trebuie formatate. Capacitatea mare a bateriei inseamna autonomie mai mare.. Nu in mod obligatoriu.

Miha_Z
#StarMember
Un alt mit este faptul ca trebuie sa folosim folie la telefon ca sa ne protejam ecranul de zgarieturi. Ecranele folosite in majoritatea smartphone-urilor de top sunt semnificativ mai rezistente decat orice folie din comert. Ele au un ecran acoperit cu Corning Gorilla Glass. Alt mit este ca telefonul nou trebuie lasat la incarcat toata noaptea dupa prima folosire. Avand in vedere evolutia materialelor din care sunt facute bateriile din zilele noastre, telefonul mobil trebuie lasat la incarcat doar pana cand ajunge la 100%.

teacher_
#StarMember
Un mit frumos spune că telefoanele cu hardware mare sunt mai bune. Uneori nu se întâmplă asta din cauza firmware-ului, pe care unii producători îl ignoră. Mi-ați cam luat restul miturilor :))

eda2k
Cunoscător
@Miha Z: Oricât de rezistent e un ecran, tot este posibil să apară semne pe el. Utilizarea sticlei securizate sau foliei reduce acest risc. Am utilizat un smartphone cu Gorilla Glass 5 fără protecție și când a ajuns în poșeta soției, a luat contact cu niște chei - am 3 zgârieturi discrete pe display ! Mitul bateriei este legat de vechile telefoane ce utilizau alt tip de aliaje și încărcătoare .. Atunci așa se recomanda - încărcarea peste noapte, pentru "resetarea" bateriei .. Succes !

FaraUnID
Campion certificat
1. Tin minte momentul in care a fost lasat pe piata iPnone nu-stiu-cat, adica primul model de iPhone care nu beneficia de slot pentru casti si pe internet circula un clip din seria "do it yourself' sau "hack your iPhone" prin care posesorii acelui model de iPhone erau indemnati sa puna mana pe o bormasina si sa-si gaureasca telefonul nou-nout la unul din capete pentru a realiza un slot jack artizanal pentru casti. 2. Tot in cazul iPhone circula la un moment o stire lansata de un site din China, conform careia poti sa-ti incarci telefonul iPhone in cca 30 de secunde daca-l pui in cuptorul cu microunde. In ambele cazuri au fost foarte multi posesori de iPhone care s-au executat si care s-au ales cu telefonul nou-nout si pe care platise cca 800 - 900 euro, dauna totala.

Laura_cio
Senior
Praful și razele soarelui sunt niște dușmani pentru telefonul nostru. Pe partea de intern, trebuie updatate des aplicațiile și sistemul de operare. Un alt sfat ar fi instalarea unui antivirus, mai ales pentru telefoanele cu android.

eda2k
Cunoscător
@Laura.cio: Soarele e dăunător, ca orice sursă de căldură. Dar există deja terminale dust proof .. Praful nu mai este o problemă actuală ! Succes !

teacher_
#StarMember
Cred că cel mai dăunător pentru un telefon rămâne omul și exploatarea lui. Dacă un telefon are durata de viață 48 de ore la început (adică pentru asta a fost programat), cât va avea după 2-3 luni de folosință indelungata, cu 30 de aplicații instalate și utilizate intens.

Miha_Z
#StarMember
@eda2k ce am scris eu si @Laura.cio sunt mituri. Acum daca tehnologia s-a dezvoltat, asta nu inseamna ca oamenii nu mai tin cont de ele. Poate unii de siguranta prefera sa le ia in calcul. 🙂

Anonim
Neaplicabil
Mit: baterie mai mare, autonomie mai mare. În realitate contează cum este displayul, cum este optimizat sistemul, ce fel de baterie are telefonul, etc.

Vio73
#StarMember & September Problem Solver
Pe lângă cele spuse anterior aș mai adăuga faptul că ele trebuie și protejate cu husă și folie ( chiar de sticlă), pentru a le avea ca și când ar fi noi și peste 1 an.

TheSpecialist
Maestru
Dacă scapi telefonul în apa și apoi îl pui într-o punga cu orez se uscuca. Nu e chiar asa! Se usucă într-o oarecare măsură dar nu suficient. În primul rand telefoanele sunt destul de rezistente la apa ; eu am stat cu un S8+ vreo 10 minute în apa la o adâncime de 20 cm, când eram la pescuit. Aveam de ales sa scot telefonul sau pestele și am ales pestele :) Greșeală pe care o fac mulți e ca după ce l-au scăpat în apa, îl pun la soare sa se usuce. Telefoanele fiind de obicei închise la culoare, apa care rămâne captiva în difuzoare, microfon, slot pt mufe, se evapora rapid și întra în profunzimea carcasei. Cel mai bune e sa fie uscat în aer liber, în vânt, la umbra, sau chiar in buzunar (căldura corpului e de ajuns).

Romeo_
Senior certificat
Daca din greseala scapi telefonul in apa trebuie scos imediat, pus si lasat peste noapte intr-un bol cu orez.Astfel va veni chinezul care l-a facut, va lua orezul si iti va repara telefonul. The End ;)))