anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Update/ upgrade SM-N975U

Bandika
Junior
Cu pot face update/ upgrade pentru ún SM-N975U?
11 Răspunsuri 11

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Salut Bandika, De obicei, upgrade-urile de sistem de operare se fac din setarile telefonului, posibil sectiunea System, si apoi System Updates. Depinde de la telefon la telefon. Dar in mare parte, cam acolo ar trebui sa aiba. De asemenea, din setarile telefonuui, ar trebui sa ai sus de tot o bara de cautare. Daca scrii "updates" sau "system updates", printre rezultate, ar trebui sa ai si sectiunea corespunzatoare update-urilor de sistem. Dai click pe ea, si ar trebui sa te duca exact unde trebuie. La Note 10 +, ultima versiune disponibila pare sa fie Android 12, conform GSM Arena: https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_note10+-9732.php
Client Orange

Bandika
Junior
Mulțumesc pentru promtitudine. Treaba e un pic mai complicată 🙂 Am cumpărat telefonul anul trecut prin aprilie de la quickmobile și m-am bucurat că am obținut-o la un preț bun (pe vremea aia). Acu ceva vreme mi-am dat seama că este un model destinat USA(SM-N975U). Și daca ma duc la Actualizare software îmi scrie că softwareul dvs. este actualizat, dar la nivel corecție securitate e: 1 februarie 2021.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Aha. Acum inteleg de unde intrebarea. :) Dar Android-ul e la zi? E Android 12? Ideea e ca uneori, acele update-uri intarzie. Al meu de exemplu are security patch de Ianuarie 2022. Iar Google Play System Update a ramas (el zice ca e "up to date", dar nici vorba de asa ceva), la August 2021. Trebuie vazut ce build number ar trebui sa fie pentru cazul tau, si daca e sau nu ultima versiune disponibila... Acuma, daca modelul e de US, si vrei update-uri pentru EU, s-ar putea ca singura varianta sa fie reinstalarea sistemului de operare, si inlocuirea cu o alta versiune. Ceea ce nu stiu daca poti face in mod normal, fara root, custom recovery si alte cele. Nu m-am mai jucat de mult cu Samsung-uri. Iar telefoanele pe care le-am avut pana acum au fost modelele "international", deci n-a fost nevoie sa rescriu softul pe un model dedicat unei alte zone. Dar teoretic ar trebui sa fie posibil, daca nu sunt diferente de hardware. Acuma, merita sa faci asta? Parerea mea e ca nu. Dar, binenteles, decizia iti apartine. 🙂
Client Orange

Viocat
Senior certificat
Se mai intampla. Pe partea de software are grija cumva producatorul telefonului de updateuri, pe cand la securitate grija este a lui Google.

mihai_13
Maestru
asta este ultima versiune https://samfw.com/firmware/SM-N975U/CHA/N975USQS7GVA1 si este de A12 SM-N975U daca esti pe versiunea asta telefonul nu este unlock SM-N975U1 daca ai versiunea asta teoretic este versiune la liber dar tot nu poti sa schimbi firmware de EU de exemplu p.s1 in cursul zilei de azi o sa-ti zic clar daca poti sa treci pe o versiune de UE ( trebuie sa cercetez un pic ) p.s2 cred ca sigur ai varianta SM-N975U1 - poti face uptodate dar nu poti trece pe alta varianta de firmware uptodate faci cu Odin -cobori ultimul firmware (ti-as pune link dar nu stiu ce varianta ai exact)si faci flash (simplu) ai un tutorial aici https://www.youtube.com/watch?v=W2_-9RskRFI firmware si odin ei de aici https://samfw.com/firmware/SM-N975U1?page=1 sau de aici https://www.sammobile.com/firmwares/ - sper sa te pricepi .bafta.

Bandika
Junior
Dacă nu iasă cum trebuie mai pot face factory reset?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
In general, sansele de brick sunt destul de mici. Dar exista. Si de cele mai multe ori, ceea ce se intampla este soft brick. Mai exact, telefonul porneste, dar nu-ti ajunge in ecranul principal. Fie boot loop (se restarteaza incontinuu), fie pur si simplu nu mai trece mai departe de logo. Atata timp cat porneste, e bine. Poti sa incerci din nou sa scrii softul. Ca sa revii la softul pe care il aveai inainte, trebuie sa descarci softul corespunzator (versiunea pe care o aveai inainte). Deci da, se poate reveni, doar ca iti va trebui versiunea respectiva de soft. Factory reset isi va face telefonul oricum in momentul in care scrie soft-ul. Daca nu ma insel, e parte din flow-ul normal. Deci, daca ai chestii pe telefon, pe care nu vrei sa le pierzi, va trebui sa le copiezi pe un card de memorie, daca ai, sau sa le transferi pe PC, sau sa le faci backup cumva. Pentru ca cel mai probabil se vor sterge. De asemenea, factory reset nu va face altceva decat sa stearga user data. Nu isi va pune cumva automat cealalta versiune de soft. La fel si in cazul unui upgrade. Cand faci factory reset, nu-ti revine cumva la Android 10 sau cu cat a venit telefonul. Vei avea in continuare ultima versiune de soft (sau cel putin cea pe care ai instalat-o ultima data), doar ca fara datele personale (contacte, mesaje, poze, documente, aplicatii instalate de tine, etc). In principiu, telefonul isi face backup automat, odata la ceva timp, si ar trebui sa ai contactele, mesajele, pozele, si aplicatiile (dar nu si app data). Pe astea le poti restaura dupa logarea in contul de Google de dupa pornirea telefonului (in first setup). Dar daca ai documente salvate in alte foldere, pe telefon, pe alea nu ti le va lua. Deci, cel mai bine, pe astea le copiezi/muti undeva inainte sa te apuci de rescrierea softului.
Client Orange

Bandika
Junior
Mersi pentru sfaturile detaliate. O să rămân atunci deocamdată la ce am momentan (android11, security update din februarie2021) si mai aștept un pic. Nu știu dacă cu un ”security update” mai vechi de un an pot să pun softuri pentru bancă. Sau acel ”secure folder” ce este la telefoanele samsung mă poate proteja sau nu?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Poti sa mai incerci o chestie...in caz ca n-ai facut-o deja. Scoate SIM-ul din telefon si incearca sa-i dai un update de soft (din el, nu cu ODIN). Vezi daca merge. N-as sti sa-ti spun ce se intampla cu aplicatiile bancare daca ai security patch mai vechi de un an... As tinde sa cred ca nu se intampla nimic. Pentru ca securitatea o da aplicatia, nu Android-ul. Asta daca nu cumva ai telefonul root-at, caz in care oricum nu poti folosi aplicatiile bancare. Cel putin nu usor. Ca poti sa ascunzi acel root cu un Magisk, aia e alta problema. Dar in mod normal, n-o sa te lase. De asemenea, n-am mai folosit de mult Samsung, asa ca nu mi-e foarte clar la ce secure folder te referi. Dar, eu unul nu mi-as face prea mari griji cu acel update de securitate. E mult mai usor pentru un scammer sa te pacaleasca folosind site-uri clonate sau conversatii pe whatsapp decat sa-ti intre in telefon sau sa-ti fure mai stiu eu ce date din cauza ca n-aveai tu ultimul security patch. Deci, parerea mea e ca poti sa stai linistit din punctul asta de vedere. Da, daca ai o versiune mai noua, sunt si niste bug fix-uri. Dar dintre ele, realistic vorbind, chestii care sa te impacteze in viata de zi cu zi, tind sa cred ca sunt destul de putine. De-aia zic, nu cred ca are rost sa-ti faci probleme. Cel mai bine esti tu atent unde iti introduci datele de card, unde faci plati, cui ii oferi date personale, decat sa-ti faci probleme ca nu ai ultimul security patch pe telefon. E doar o parere, bineneteles. 🙂
Client Orange

Bandika
Junior
Am incercat. Am scos SIM-ul din telefon si am dat un update de soft. Tot nimic. Asta e. Altă dată mă documentez mai bine de unde să-mi iau telefonul. Mulțumesc pentru sfaturi și pentru timpul acordat problemelor mele. A fost o experiență plăcută pentru mine.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Cu drag. Ma bucur ca te-am putut ajuta. 🙂
Client Orange