anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Prețuri umflate telefoane

satenu78
Junior entuziast

Salut! Ați observat ce tertip folosește Orange ca să își promoveze abonamentele? Umflă prețurile la unele telefoane fără abonament, chiar cu mult peste prețurile eMag, după care spune că îți reduce prețul pentru acele telefoane la achiziționarea unui nou abonament. De fapt, nu face altceva decât să le aducă la prețul pieței. Nu credeți că este cazul să facem niște plângeri la ANPC?

13 Răspunsuri 13

Anonim
Neaplicabil

Salutare,

Nu te obligă nimeni să cumperi.

Fiecare companie are strategia ei de prețuri.

Prețul subvenționat este cel de la abonament, pentru că acesta e scopul Orange, să aibă cât mai mulți abonați. E un business! 👍

Anonim
Neaplicabil

Salut,

Nu vad nici un motiv de reclamație ANPC .

Fiecare firma își stabilește preturile de vânzare în funcție de interesele sale.

Orange este un furnizor de servicii mobile /fixe prin urmare dorește să atragă clienții spre abonamente.

FLo1
#StarMember

@satenu78: Mulțumim pentru feedback. ”Piața” este un loc unde <cererea> ”își dă întâlnire” cu <oferta>, iar pe o piață liberă, prețurile nu pot fi impuse de către nici o unitate/agenție/societate a statului, nefiind un sector care necesită a fi reglementat / plafonat, așa cum încă mai este la energie. Dar, bineînțeles, la fel de liber este oricine care vrea să depună petiții/reclamații/sesizări către orice instituție, despre orice subiect. O zi bună! 

Pololică
#StarMember

Salut!

La eMAG (și nu numai) proporția produselor fizice raportate la servicii proprii este spre 90% produse fizice (plus sau minus). Orange, ca operator de servicii de telecomunicații, este normal să vândă ceea ce "produce" și să îți recomande produse compatibile.

Dacă ai sesizat, în ultimile luni promovează destul de agresiv abonamentele reduse în defavoarea telefoanelor (cel puțin față de anii trecuți). 

Vio73
#StarMember

Salutare!

Din păcate, pot fi și astfel de situații. Dar la liber, chiar nu văd rostul să cumperi un telefon de la Orange. Ai posibilitatea să alegi de unde este mai ieftin, dacă nu ai niciun alt avantaj. Eu iau de la Orange, la prelungire de abonament, pentru că am puncte Thank You  ce îmi conferă reduceri importante, altfel nu aș lua de la ei.

Fiecare este liber să aleagă ce îi convine cel mai bine, iar companiile au propria politică de prețuri.

Baftă!

CristianP13
Explorator

Orange e furnizor de servicii telecom, iar eMag e magazin online. Doua business-uri total diferite si e normal sa umfle Orange preturile la achizitiile la liber, tocmai ca sa te atraga catre achizita de servicii, pentru ca din asta "traieste".

Nu consider că e normal să umfle prețurile peste cele existente pe piață. Este o dovadă de lipsă de bun simț față de clienți. Să îi duci cu zăhărelul pe cei prost informați, doar ca să îi prinzi la mână un an sau doi, este o faptă la fel de rușinoasă ca cea a unui "surdomut" care îți bagă pe gât un pix sau o agendă pentru care plătești suprapreț. Se pare că este un trend de a accepta anormalitatea ca normalitate, doar ca să fii în pas cu vremurile. Românii chiar își merită soarta.

Anonim
Neaplicabil

Sa nu crezi că nu îți înțeleg punctul de vedere insa pe o piata liberă nu se poate interveni singurul care poate sancționa furnizorul este clientul (lipsa vânzărilor). Dar după cum vezi cererea este mai mare ca oferta in acest caz.

 

Vorbim de cerere si oferta: eMag cere 5.000 telefoane Samsung, iar Orange probabil 1.000. Oare care ar fi diferenta de pret intre cele doua comenzi? La fiecare portare pe care am facut-o, am avut aparatul de la vechiul operator, deci necesitatea imediata pentru unul nou era inexistenta.

Daca chiar vrei preturi umflate, vezi la Digi. Si, spre diferenta de ceilalti operatori la care mai poti obtine reduceri (sunt unul din cei care si-a cumparat telefoane la preturi reduse simtitor sub pretul "eMag"), Digi ofera 0% reducere la aparatura din portofoliul lor.

Totusi, Orange are un program de reduceri: Orange ThankYou (disponibil abonatilor). L-am folosit si redurerile primite s-au simtit la telefoane. Poti obtine un maxim de 500E reducere suplimentara, daca le respecti conditiile de folosire a punctelor. Asta inseamna o jumatate de IPhone, pe langa reducerea oferita de abonament.

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Este o chestie veche si asa au si ceilalti furnizori de telefonie mobila, sunt mai scumpe telefoanele decat la magazinele de electronice. Cum ti-au scris si colegii, Orange se ocupa, in principal, cu vanzarea serviciilor lor, telefoanele vin la pachet doar daca se doreste de catre clienti.

Nu te obliga nimeni sa iei telefon de la Orange, poti lua de unde e mai rentabil pt tine. ANPC nu are ce comenta in cazul asta.

Blue12
Senior

Asa se procedeaza cam peste tot. Eu nu-mi cumpar telefoane de la furnizori decat daca prind vreo oferta buna, altfel le iau din magazine de electronice.

Cea mai buna oferta (aparat+servicii) este cea care se incadreaza in propriul buget (obiectiv) si propriile nevoi (subiectiv). Orice altceva este cancan.

teacher_
#StarMember

Salut!

Sa faci plângere la ANPC pe motiv că...?

Comparație, un alt produs. Ghete de fotbal, mărimea 48 (atât port eu). Pe emag sunt 800 de lei. 

Pe alt site, de specialitate, aceleasi ghete, aceleași caracteristici sunt 400 de lei (adică 1/2 din preț). 

Ar trebui să fac plângere la ANPC pentru că eMag pune preț de 800 când de fapt prețul lor e mai mic? Nu, eu clar o să cumpăr de unde obțin un preț mai mic. ANPC nu va interveni pentru asemenea lucru, stai liniștit. 

Până la urmă nu te obliga nimeni să cumperi de la Orange.