anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pixel Phone - VoLTE, VoWIFI, 5G - all inclusive by default (Android 14 QPR U1B1.230908.003)

arsradu
#StarMember

Salut,

Pentru cei care nu sunt abonați la topicul de aici, am decis sa deschid un topic separat, în caz ca sunt utilizatori interesați. Începând cu Android 14 QPR Beta 1 (Build U1B1.230908.003) avem suport nativ pentru toate serviciile: VoLTE, VoWIFI și 5G. Nu mai e nevoie de Shizuku & Pixel IMS. Pana de curand, era nevoie de Pixel IMS pentru ca VoWIFI nu functiona. Acum s-a reparat si el si functioneaza totul by default.

Bănuiesc ca în curând se va repara și pe Android 13. Dar dacă sunteți deja pe 14 Beta, sau vreți sa testați noile funcționalități, eu unul n-am avut nicio problema cu acest QPR Beta pe Pixel 6.

Versiunea setărilor:
orange_ro-52000000002.62
2023-08-30

arsradu_0-1695461640133.png

Dacă sunteți încă pe Android 13, aveți doua posibilități:

  1. inrolati device-ul in Beta si faceti upgrade acum
  2. așteptați un update pentru Android 13 (eventual poate chiar update-ul final de Android 14) care sa rezolve și problema asta

Dacă sunteți pe Android 14 Beta, aveți alte doua posibilități:

  1. instalati update-ul de QPR Beta 
  2. asteptati update-ul final de Android 14. Cu toate astea, e posibil ca build-ul final sa nu conțină acel bugfix pentru VoWIFI. Deci...dacă rămâneți pe varianta "oficiala", e posibil sa trebuiască sa așteptați pana în Decembrie.

Atentie: dacă faceți upgrade acum, întoarcerea la Android 13 sau 14 nu se va mai putea face fără stergerea datelor (așa zice Google). Deci, dacă vreți sa mergeți pe varianta asta, ar trebui sa mergeți pana la upgrade-ul din Decembrie, când se preconizează ca vom avea QPR final.

Client Orange
20 Răspunsuri 20

Iti multumesc tare mult! Mai ales ca ai facut doua teste, si pe 4G si pe 5G. Intr-adevar, vitezele sunt clar in parametri optimi.

Reteaua este pe NR/LTE/GSM/WCDMA exact cum ai zis. Cu toate astea...si cu toate ca apare icoana 5G in bara...vitezele sunt cel putin modeste. 

In plus, nu inteleg de ce ramane in aplicatia speedtest pe icoana de LTE (screenshot mai jos). Si la tine e la fel?

arsradu_0-1696583488674.png arsradu_1-1696583502509.png

 

Pentru comparatie, pe un iPhone 12, in exact acelasi loc, lucrurile arata cam asa.

arsradu_2-1696583521148.jpeg arsradu_3-1696583528073.jpeg

 

Client Orange

mai schimba (si salveaza) la APN Protocolul APN (seteaza PIV4/IPV6) si mai faci un test de viteza. Oricum ... se pare ca lcururile pentru Pixel evolueaza.. consider ca per total adunate  plusuri si minusuri e ok, fara sa mai intram in detalii. Sunt curios sa vedem cum se comporta Pixel 8.. desi nu am in plan achizitia..

Eu nici atat. :)) Dar da, lucrurile se misca, si se misca intr-o directie buna.

Daca ai timp si vrei sa te uiti la ceva interesant (asta daca nu l-ai vazut deja), apropos de evenimentul Google de zilele trecute, iti recomand un video de pe youtube, al lui Michael Fisher (MrMobile).

Multumesc frumos de sugestii. O sa incerc si te anunt daca face vreo diferenta. 🙂

Client Orange

da. am vazut deja... ca idee am avut Moto x (gen 2) si inca mai am pixel xl (HTC MADE) perfect functional, performantele datorita integrarii soft/hard consider ca sunt in top si acum, intradevar nu comparat cu flagshipurile actuale!

Liviu, se pare ca Pixel-ul meu avea un dop...undeva. :)) Cu siguranta un bug de soft.

Dar, daca pentru 5G trebuie sa scoti SIM-ul si sa-l introduci la loc, altfel nu se conecteaza la 5G, pentru viteze 5G nici nu stiu de ce ma surprinde ca trebuie sa recurgi la "artificii" fara logica (dar aparent foarte eficace) ca sa-si revina.

Am facut un cont nou, in Android, pentru test, configurat totul, si initial am facut test de viteza pe Speedtest. Si tot asa, viteza 0.7 - 0.8 Mb/s. Adica mult chiar si sub 4G, nu mai zic 5G. 

Dar am observat ca totusi, pentru viteza asta, aplicatia Speedtest se descarcase instant. Si cand zic instant, chiar vreau sa zic instant. Ceea ce mi-a dat de banuit ca problema ar putea sa fie (poate) in aplicatia Speedtest, care inca ramasese cu icoana de LTE (acum ma gandesc ca e posibil sa fie un bug in versiunea de Android).

Si zic: ok, hai sa-i dau sa descarce ceva mai mare, sa pot observa daca a fost doar o chestie de moment cu primul test, sau chiar e o problema, si pentru un motiv anume se manifesta doar in Speedtest.

Asa ca am luat Asphalt 8, un joc de peste 2GB (additional data), si vreau sa-ti spun ca a descarcat cei 2 GB in aprox un minut (poate chiar mai putin de un minut). Adica, daca ar fi fost viteza de 0.7-0.8 Mb/s cu siguranta n-ar fi descarcat atat de repede.

Moment in care am facut un alt test de viteza (si cateva alte teste dupa, doar ca sa ma asigur ca intr-adevar functioneaza), si spre surprinderea mea, viteza a urcat la nivel normal pentru 5G. Cum ziceam, icoana din aplicatia Speedtest este inca "LTE", nu 5G, dar viteza cu siguranta este cea de 5G.

Moment in care am zis: ok, inseamna ca o fi de la cont. Ei bine, nu! :)) Am trecut inapoi pe contul principal, si am facut si acolo un test de viteza, cu aceleasi rezultate (bune). Concluzia o tragi singur. :)) Si nu, nu are legatura cu faptul ca e QPR si e Beta (2 in cazul asta). Pentru ca exact aceeasi problema o aveam si pe Android 14 final. Deci nu stiu ce sa mai inteleg.

Rezultatul testului mai jos. 🙂

Si da, in exact acelasi loc ca si mai devreme, pe acelasi telefon. In acelasi loc in care, la primul test (pana sa trec prin toti pasii de mai sus) aveam in continuare sub 1Mb/s download. Totul absolut identic. Sau...aproape totul. :)) Dar oricum, nimic care sa aiba vreun pic de sens. Am modificat si IPv4/IPv6. Dar nu facuse nicio diferenta. Abia dupa ce am facut toata cascadoria de mai sus, si-a revenit.

arsradu_0-1696590228574.png

Client Orange

Lucrurile fara sens au decat o singura logica... Realitatea pe care vrei sa o vezi tu! Asadar este important ca functioneaza in parametrii.😁