anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pareri CMF Phone 1 (by Nothing)

arsradu
#StarMember

arsradu_1-1720855424657.png

Salut!

image.pngMi s-a parut interesant noul telefon al celor de la CMF (sub-brand Nothing). Mi se pare un telefon cu un design foarte fun. Mi-as dori sa abordeze si altii ceva de genul asta, pentru ca in ultima vreme (ultimii 15 ani) telefoanele noastre au devenit din ce in ce mai boring ca design. Si ma bucur mult sa vad companii precum Nothing si, in cazul asta, CMF, facand ceva in sensul asta.

Mie unul mi-a placut foarte mult combinatia de culori cu gri inchis si portocaliu (nu neaparat cu lanyard, doar cu acea pata de culoare orange).

image.png

Mai multe detalii aveti aici: https://cmf.tech/en-ro/pages/phone-1

Ceea ce nu imi place, si cred ca o sa astept eventual o alta iteratie, sunt doua chestii:

  1. procesorul.
    Nu ma dau in vant dupa MTK....si, cu toate ca n-am mai avut probleme, sunt un pic reticent. Dar sa zicem ca as trece peste asta. E clar ca s-a facut rabat la chestia asta, in favoarea design-ului. Nu m-ar fi deranjat sa fie un pic mai scump, dar sa puna un procesor mai bun.
  2. lipsa NFC
    Nu stiu de ce nu au inclus NFC. As fi preferat sa-mi dea BT 4 si WiFi 5, dar sa fie si NFC, decat BT 5.3 si WiFI 6, si fara NFC.

Pretul este cat se poate de accesibil, nu e vorba de asta. Mie mi-a placut foarte mult design-ul.

Voi ce parere aveti?

Client Orange
24 Răspunsuri 24

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Doar pentru testare..  poate l-aș încerca. Dar nu ca telefon principal/de bază. NFC? Păi și Samsung are destule modele fără NFC (cele sub mid-range aproape toate sunt fără NFC). Alte mărci cu siguranță există fără NFC, dar probabil că CMF-ul nu și-a propus asta la acest model. Poate de aici și denumirea: "CeMăFac fără NFC?" 😀 

Pe de altă parte nu stau să admir un telefon. Când vorbesc la telefon nici nu mă uit la el (spre deosebire de mileniali care vorbesc pe speaker cu el sub... nas, ca să-i știe comunitatea),  deci pentru design.... don't care.  Dacă e vorba de design meniu, aici e altceva. 

Concluzie: cred că e o regulă universală: dacă investești în design sigur faci rabat la funcții/performanțe. Altfel prețul saltă prea mult și nu va "cuceri" piața. Însă cu ceva trebuie să impresioneze. 

Am uitat sa mentionez. Scopul telefonului va fi de telefon secundar. De-aia nici nu am tinut sa fie neaparat flagship specs. Ci doar voiam un telefon doferit si..fun. Dar as fi vrut sa aiba totusi NFC in caz ca nu am main-ul cu mine sau nu mai are baterie.

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Nu prea sunt interesat de design sau de culoare la un telefon  deoarece folosesc in general husa.

In general mă interesează performantele telefonului și să aibe o încărcare rapidă.

Momentan rămân pe Xiaomi deoarece dispune de funcțiile care mă interesează.

Cum spune și Flo1 pentru testare nu zic pas.🙂

arsradu
#StarMember

Mersi frumos, baietii!

Daca ar fi sa-l iau (ceea ce inca nu sunt sigur ca vreau) l-as folosi fara husa. In cazul asta, nici pretul nu e mare, si oricum, atata timp cat spatele se schimba usor (asta e si partea care imi place la el, dar evident nu si singura), nu e asa o problema daca se zgarie, pentru ca se inlocuieste usor. Ce vreau sa spun e ca nici nu te costa mult reparatia (presupunand ca nu e vorba de damage mai mare), si nici nu te "zgarii pe ochi" ca ti s-a zgariat telefonul, pentru ca oricum nu e nici telefon principal, si nici nu ai dat o caruta de bani pe el, cum ar fi fost daca era flagship.

Perfect de acord ca undeva trebuia sa se faca rabat, si e clar pe unde au facut rabat. Nu stiu cat ar fi costat de adaugat un chip NFC la telefonul asta, si deci, cu cat ar fi ridicat pretul final, dar nu cred ca era mai mult de 20 de euro (100 de lei) la pretul final. Adica, cu un pic de efort, cred ca puteau sa-l integreze si pe el.

Samsung intr-adevar nu are asa ceva in segmentul asta de pret. Dar concurenta are. Deci, nu m-as raporta la Samsung in cazul asta. Eu il vad mai degraba mai aproape de Motorola (mai putin partea de design) decat de Samsung. Softul e curatel, suport volte/vowifi ar trebui sa aiba pentru operatorii din Romania, deci si partea asta ar trebui sa fie ok... In rest nu mi se pare rau.

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Exact! Cam asta e look-ul pe care il caut. Dual-tones, negru/gri inchis + portocaliu. 😄 Mi se pare ca arata foarte bine. E genul de telefon pe care nu-ti doresti sa-l tii in husa, ba din contra. E genul de telefon pe care iti face placere sa-l scoti la iveala. Tocmai pentru ca e atat de...altfel, fata de celelalte telefoane.

E adevarat, chestia asta vine cu riscurile ei. Dar....avand in vedere pretul...parca nu mai e asa o mare problema. Una e sa strici un telefon de 4000-5000 de lei (sau mai mult, daca te duci spre Samsung Z flip/fold series), si alta e sa strici un telefon de 1100-1200.

De-asta zic. Da, e un telefon de buget, si da, exista riscul sa-l strici (evident, riscul e acelasi la orice telefon), dar macar nu face asa de mare gaura in buget, si daca iti place design-ul (ceea ce mie imi place mult la modelul asta), e printre putinele variante disponibile pe piata in momentul asta.

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Are un stil aparte diferit de ceea ce există pe piata.

Însă eu mi-aș face griji de calitatea materialelor din care este făcut (nu am văzut ce protecție ecran are).

Nu as vrea să-l scap pe jos și sa ma trezesc cu telefonul spart.

Daca nu lucrezi prin șantier și ai un mod de utilizare soft eu zic că se merita incercat.

P.S. daca nu se prezinta ca în poze există întodeauna varianta returnării.🙂

Da, este si asta! Foarte adevarat! Nu lucrez pe santier sau in medii cu mult praf. Si in general am grija de telefoanele mele, deci nu se pune problema de asta.

Protectie ecran intr-adevar nici nu am vazut sa fie mentionat. Am inteles ca ar avea un screen protector....nu stiu cat de permanent e atasat totusi, si cat de mult ar putea sa protejeze, mai ales in caz de impact. Pare ca acel screen protector e doar pentru zgarieturi. La impact, ecranul va prelua in mare parte socul.

Nu stiu, momentan ma mai gandesc. Ma cam trage un pic inapoi acel NFC, si procesorul... Stiu, e de asteptat la segmentul asta de pret. De-aia ziceam in postarea initiala ca s-ar putea pana la urma sa astept o versiune mai completa (chiar daca poate si un pic mai scumpa). E un prim produs, si imi place trendul pe care il inspira. Doar ca as vrea sa vad ceva un piiic mai potent, cu NFC, dar pastrand un design placut si la fel de nonconformist.

Deci, nu sunt fixat pe el. De-aia am deschis si topicul asta. Altfel deja dadeam comanda. Dar am vrut sa stiu si parerea voastra. Si sa vad pana la urma ce aleg. Merg pe asta, vad cum e, eventual il returnez daca nu-mi place, sau mai astept un pic, in speranta ca vor scoate un CMF Phone 2 la un moment dat, care sa fie probabil un pic mai scump (cum a fost si Nothing Phone 2 fata de Phone 1), dar mai bine facut, cu un procesor mai puternic, cu NFC, dar pastrand totusi design-ul asta unic.

Ma mai gandesc. 🙂

Inca o data, mersi frumos de sugestii/pareri/comentarii. 🙂 O sa ma mai uit si la alte review-uri sa vad ce zic si altii, si vedem ce aleg pana la urma.

Client Orange

Pololică
#StarMember

Îmi aduce aminte de Project Ara. 

teacher_
#StarMember

Lipsa NFC mi se pare o problema, și ai argumentat bine ultima parte... Până și Huawei are așa ceva, fara servicii google. 

mihai_13
Maestru

cred ca ati inteles de ce  nu are NFC 🤣  (vezi video)...

Nu mi-e foarte clar la ce te referi. Daca te referi la faptul ca e destinat pietei din India (unde nu se foloseste NFC, chiar daca ar exista), atunci sa-l vanda acolo. Nu inteleg de ce e disponibil in Europa.

Client Orange

are "buzunaras" pentru carduri  😀  

Ah, lol. Da, e o posibilitate. Dar pentru un singur accesoriu, scoti functia de tot? Cred ca existau implementari mai elegante. Dar probabil la alt pret.

Ma rog, poate v2-ul e mai reusit din punctul asta de vedere.

Client Orange