anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

iPhone 15 Pro Max adus din statele unite

Razvan207
Începător

Buna ziua! Dacă aduc un iPhone 15 Pro Max din Statele Unite va merge perfect cu E-sim de la Orange?

13 Răspunsuri 13

RafaHelper
#StarMember

Salut @Razvan207

Din punct de vedere teoretic da, nu este menționat ca pentru a utiliza eSIM ai nevoie de un telefon cumpărat din Romania sau de la Orange. Practic este posibil sa fie ceva restricții. 

Razvan207
Începător

Buna ziua! Doresc doar raspunsuri concrete!

DanielaH
Moderator

Razvan, bun venit în Comunitate!

Un răspuns concret (de genul da sau nu) nu vei putea primi aici. Așa cum spunea și Rafa, este posibil să meargă perfect, dar este posibil și să nu meargă. Nefiind un produs comercializat de Orange România și, implicit testat de către experții Orange, colegii noștri nu pot garanta funcționarea.

Pololică
#StarMember

Salut,

Modelul de SUA este A2849, ceea ce inseamna ca are urmatoarele benzi:

  • pentru 4G: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 29, 30, 32, 34, 38, 39, 40, 41, 42, 46, 48, 53, 66, 71
  • pentru 5G: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 12, 14, 20, 25, 26, 28, 29, 30, 38, 40, 41, 48, 53, 66, 70, 71, 77, 78, 79, 258, 260, 261 SA/NSA/Sub6/mmWave

Orange foloseste urmatoarele benzi:

  • pentru 4G: 3, 7 si 20
  • pentru 5G: 3.6GHz si 26GHz (nu stiu exact, nu am dat importanta)

La nivel teoretic, n-ar trebui sa ai probleme.

Singurul lucru inutil pe care il vei avea pe telefon (si garantat nu vei putea folosi in Europa) sunt mmWave, care sunt specifice SUA (practic, locul SIM-ului fizic a fost inlocuit de o antena).

PS: nu am stat sa identific modelul pentru Europa, dar am vazut ca toate au benzile necesare pentru 4G, iar la la 5G ar fi cateva diferente (parca banda 71 e lipsa cea mai comuna) raportat la modelul american.

Tot la nivel teoretic, ar trebui sa ai si eSIM dual standby (si/sau dual activ). Dar, la fel, teoretizam functionalitatea in Romania.

EDITARE IMPORTANTA: nu stiu cum va folosi frecventele 2G si 3G modelul respectiv intrucat in SUA nu mai sunt active (oficial) frecventele. Nu ar fi exclus sa fie inhibate (inactive) si sa ai probleme de receptie in zonele fara 4G sau 5G.

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Salutare!

Nu este vorba de esim, ci de benzile pe care le ,,vede" acel telefon și dacă sunt compatibile cu cele ale operatorilor de la noi, implicit cu benzile de frecvente 2g/3g/4g/5g de la Orange.

Sincer, mă cam îndoiesc de asta. Adică nu cred că vor funcționa toate.

Dacă ai telefonul, te poți convinge singur, dacă va merge sau nu! Pe partea de e-sim, s-ar putea să fie ok, dar ce te faci cu semnalul, dacă în SUA sunt folosite alte frecvențe față de la noi?

Baftă!

arsradu
#StarMember

Salut,

Sansele sunt peste 90% sa mearga fara probleme. Cel putin 4G, 5G. Dupa cum ziceau si colegii, ideea e sa nu fie codat in vreo retea de acolo, si sa suporte benzile pe care emite Orange in Romania.

Concret, si cu siguranta 100% poti testa doar tu, sau cineva care si-a mai luat iPhone din US. Din pacate, nu sunt foarte multi cei care au facut asta. Deci, sansele sa primesti un raspuns concret si cu siguranta maxima, testat...sunt foarte mici.

Sfatul meu: ia-ti-l de aici, daca vrei. Nu te complica.

Client Orange

Pololică
#StarMember

Si o detaliere oficiala:

https://www.apple.com/iphone/cellular/

Personal, nu cred ca pretul platit ar merita deranjul decat daca vine cineva cu apratul la mine. Altfel, telefon+transport+tva+taxe vamale+o incertitudine privind o parte din benzi (desi, teoretic, le cam are pe toate) nu cred ca ar fi mai tentant fata de unul de aici, din Europa.

Pololică
#StarMember

https://m.youtube.com/watch?v=DcRTkURhVTI

Arunca puțin un ochi (primele 3 minute). Se pare că versiunea americană, cumpărat de la operator (chiar și virtual), s-ar putea să-l primești blocat în rețea. Deci asigură-te că îl cumperi la liber. 

GTony
Junior

19.01.2024
Am primit saptamana aceasta un Iphone 15 ProMax liber de retea cumparat din USA - Miami. Sunt utilizator de prepay orange de ani de zile. Am activat esim-ul in cadrul unui magazin orange.
Nu am absolut nici o problema, internetul 5G merge impecabil, apelurile la fel.

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Mă bucur că îți funcționează!

E bine că ai împărtășit experiența ta aici, pentru că poate ajuta și alte persoane care doresc să facă același lucru.

Hello, despre garantie stii ceva? In caz ca sunt probleme, il poti duce aici la garantie?

Salut,

iPhone-urile au garantie internationala in primul an (in US, Apple ofera doar 1 an de garantie). Deci, il poti lua de oriunde, si il poti duce oriunde in garantie, atata timp cat beneficiezi de garantia oferita de Apple.

Intrebarea si curiozitatea mea ar fi daca mai ai garantie 2 ani in cazul asta. Pentru ca nu cred ca vei mai avea.

Client Orange

Hello!

Doar garantie internationala 1 an. Iti las un screenshot din setari.