anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Apel Wifi si VoLTE in roaming

Pololică
#StarMember

Plec de la premisa ca unul din colegii nostri intreba de Quick eSIM (motivand faptul ca prin afara se poate si (ca o completare a mea) se da semnalul (incipient) de eliminare a SIM-ului fizic), vin cu o intrebare: Apel WiFi si VoLTE in roaming pe cand putem utiliza si noi? Un motiv ar fi pagina de roaming SUA, unde ATT este anuntat ca fiind fara 2 si 3G, iar alte tari incep sa renunte incetisor si ele, cred ca ne-ar fi utile cele doua servicii. Inca nu arde, dar, DAR, zic ca ar fi bine sa se inceapa testele "in timp si spatiu" pentru a putea verifica (si corecta) eventualele probleme aparute pe parcurs.

Cred ca am vrea cu totii sa vorbim in tarile nonSEE cat mai ieftin (nu doar Digi are implementat Apel WiFi in roaming, ci destul de multi, inclusiv europeni).

 

PS: vad ca s-a produs o modificare la ATT: se poate si VoLTE in roaming, dar sunt singurii numiti si nu ne spun si noua...

https://www.orange.ro/roaming/statele-unite-ale-americii (ca exemplu).

4 Răspunsuri 4

Anonim
Neaplicabil

Draga Pololica!
Serviciul VOLTE =Adica serviciul 4G 
Serviciul VOWIFI=Adica apel WIFI (si acesta functioneaza doar daca esti conectat la o retea WIFI si initiezi un apel in loc de Orange la operator va aparea Orange-Wi-FI)
Sunt 2 servicii diferite 

Și răspunsul la ce întreb este...? Plătesc drumul pana la Kaufland Ruse. Oare acolo or merge apel Wi-Fi și Volte? 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Uhm...avand in vedere ca Orange RO ofera clientilor altor operatori (din afara) VoLTE (si cred ca si VoWIFI) in roaming, esti tu sigur ca nu exista deja acelasi lucru si pentru alti operatori din afara, cand Orange RO este in roaming?

Doar intreb. Nu am testat chestia asta. Si e posibil sa depinda si de operatorii la care incerci sa te conectezi, odata ce esti in roaming. Dar cumva mi s-ar parea normal sa fie acelasi lucru.

Si da, teoretic, ai putea sa mergi intr-o zona de granita, treci telefonul pe Data Roaming, te asiguri ca ai resurse disponibile in roaming, ca sa nu te taxeze la minut/sms/MB, si...da, poti incerca. Nu vad de ce nu. Dar exista posibilitatea sa nu mearga, si sa nu fie din cauza Orange RO, ci din cauza operatorului la care te-ai conectat.

 

Client Orange

Volte în roaming am văzut doar azi (doar SUA la ATT și e recent (din 08.09.2022)). Anul trecut (Turcia) și anul asta (Bulgaria) n-am văzut sa se activeze. Ma gândesc ca la americani ar trebui implementa (mai mult forțat).

 

Dar cum zici și tu, probabil tine și de acorduri.

La Apel Wi-Fi... sincer nu prea vad ce acorduri ar fi necesare.