anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce metode pentru a prelungi durata de viata a bateriei cunoașteți?

Soniutza
Junior
As dori sa știu dacă exista ceva truc pentru asa ceva.
1 Soluţie acceptată‚

teacher_
#StarMember

Salut!

  • În primul rand, încarcă telefonul parțial și mai des. Mitul conform căruia bateria de la telefon trebuie să se descarce complet și apoi să fie încărcată 100% este greșit.
  • NU încărca telefonul peste noapte
  • NU folosi telefonul cînd este pus la încărcat
  • Protejează bateria de temperaturi extreme

 

Ai aici si alte detalii despre aceste trucuri cunoscute pentru a-i mentine durata de viata a bateriei cat mai mare - https://www.yoda.ro/smartphones/trucuri-prin-care-poti-creste-durata-de-viata-a-bateriei-iata-cum-sa...

Vizualizare soluţie în postul original

23 Răspunsuri 23

TheSpecialist
Maestru
Eu nu am auzit de niciun studiu concret care sa ateste faptul ca e mai bine asa decât sa încarci bateria când și cum vrei. Eu de ani buni las telefonul peste noapte la încărcat și nu am simțit sa ii fie afectata viata bateriei.

teacher_
#StarMember
Și eu îmi las aproape în fiecare noapte telefonul la încărcat, și nu ai nimic schimbat. 🙂

DanielaH
Moderator
@Soniutza, te-au ajutat răspunsurile primite? Daca da, marchează-l pe cel mai bun ca soluție. În felul acesta îi vei ajuta și pe ceilalți membri să găsească mai usor informațiile dorite. Mulțumim!

Vio73
#StarMember
Nu las niciodată telefonul noaptea la încărcat și datorită faptului că e periculos.

Neaplicabil
Am gasit abia acum subiectul asta, dar e foarte simplu si nu aveti nevoie de tot felul de aplicatii dubioase. Ca sa iti mentii telefonul la capacitate optima atat din punct de vedere a duratei de viata a bateriei, cat si a starii lui de functionare la capacitatea intreaga, n-ai de facut nimic altceva decat sa instalezi numai aplicatiile necesare si pe care le folosesti, sa folosesti numai suita de curatare a fisierelor inutile din sistem integrata de producator, aici ar fi foarte mult de discutat legat de aceste softulete. De asemenea, iti recomand sa iei la ''deget'' fiecare aplicatie instalata si sa-i acorzi numai permisiunile strict necesare, mai ales la setarile de consum, rulare in fundal sau alte asemenea. Selecteaza doar ce e necesar. Atat. Nu va mai complicati viata cu stiu eu ce trucuri miraculoase. 🙂

Florin_D
Cunoscător certificat
Nu stiu cat de bine este sau nu sa ti telefonul al incarcat peste noapte, dar eu cam asa fac, cel putin cu vechiul meu telefon galaxy s8 asa faceam si pot spune ca inca bateria tine o zi jumatate si il incarcam doar noaptea chiar daca procentajul bateriei era la 30-40%. Cu note 10+ il incarc la aproximativ 2 zile, nu il las sa se descarce sub 20%, iar incarcarea o fac pana cand ajunge la 100% dupa care il scot de la incarcat. Este adevarat ca este un telefon nou asa ca nu imi pot da seama daca bateria sufera din cauza ciclurilor de incarcate pe care le fac. Auzisem un zvon ca telefonul nu trebuie sa-l lasi sa se descarce sub 10-15% si sa nu il incarci mai mult de 90%. Nu stiu care este adevarul, dar pana acum metoda mea de incarcare a functionat ok fara pierderi semnificative de performanta a bateriei! Pana la urma fiecare isi incarca telefonul cum considera si cum poate. Cred ca cei care ar trebui sa-si faca probleme cu durata de viata a telefoanelor sut cei cu iphone, intrucat aceste telefoane au cam avut si inca mai au probleme cu durata de viata a bateriei. Vad colegi la munca cu iphone-uri care stau cu ele la incarcat toata ziua intrucat nu le tin bateriile! O colega spre exemplu isi ia telefonul cu bateria 100% cand pleaca de acasa si cand ajunge la munca daca mai are 35-40% baterie, este adevarat ca asculta muzica, dar tot nu se justifica descarcarea excesiba a bateriei in 30-40 minute! Tot ea spunea ca daca are bateria la 30% si o suna cineva, este foarte posibil ca telefonul sa se inchida 😞

Olly
Începător
Sa nu îl lăsăm peste noapte și sa îl lăsăm sa se descarce de tot la o anumita perioada de timp

pseudonick
Începător
ideea cu "nu incarcarca bateria pana la capat" si alte abureli ca sa incarci cate putin tine doar de marketing. Luam un exemplu, laptop Dell, baterie cu Li ca si la telefoane... are un numar N de incarcari, daca incarci bateria de 10 ori pe zi cate 10 minute in 2 luni bateria s-a terminat deoarece ii va ajunge "charges counter" la valoarea maxima si adio autonomie, transformi laptopul in desktop. folosesc laptoape si telefoane din 1998, incarc 100% descarc la 0% ori de cate ori se poate (pentru mobile folosesc aplicatii "fast discharge"). Laptopul folsoit si pe teren, dupa 3 ani imi tinea bateria 4-5 ore. Telefoanele ma tin cel putin 1.5-2 zile. As vrea sa intreb un adept al incarcarii partiale... il tine bateria de dimineata pana seara? repet, este marketing incarcatul partial, sa-ti omori bateria si sa dai bani pe alta! nu folositi incarcatoare supra/sub dimensionate, folositi ce este original si veti fi surprinsi cat de bine va va tine bateria! Bateria e ca si sotia/sotul, ii cumperi ce vrea/dai mancare cat vrea obtii ce vrei, daca dai jumatati vei primi jumatati!

pseudonick
Începător
un incarcator normal (o chinezarie scumpa nu ieftina) atunci cand bateria este incarcata nu o mai alimenteaza, dimineata telefonul este rece chiar daca a stat toata noapte in priza. cei care fac economie de bani si cumpara chinezarie ieftina isi pot incalzi cafeaua pe bateria telefonului daca-l lasa peste noapte la incarcat.