14-01-2025 04:46 PM - editat 15-01-2025 10:16 AM
Salut tuturor și la mulți ani!
Ne dorim să aflăm părerea voastră cu privire la o funcționalitate din orange.ro.
Să presupunem că folosiți funcția “Caută” pe site, folosind telefonul mobil. Cum doriți să arate filtrele care vă ajută să găsiți informația căutată?
Vă rugăm să vă uitati la imaginile de mai jos și să menționați în comentarii numărul care corespunde versiunii preferate și de ce.
Dacă aveți mențiuni suplimentare, vă rugăm să le adăugați în același comentariu 😊
Mulțumim!
la 17-01-2025 01:48 PM
Nu se pune cazul aici, atunci cand faci scroll down "butoanele" dispar, nu mai sunt prezente pe ecran.
Nu vorbim de o aplicatie(asa cum ai dat exemple) cu butoane vizibile tot timpul si in care sa stai toata ziua sa lucrezi si sa cauti optiuni. Sunt butoane doar pentru categorie care mai mult au rol de informare, cand faci scrool down ele dispar din peisaj, de altfel nu putem vorbi despre pagina de cautare ca "suprafata de lucru".
Focusul ar trebui sa se faca pe rezultate, pe ce ai cautat si din ce categorie sunt afisate informatiile rezultate, iar cu varianta 6, din punctul meu de vedere, sunt indeplinite acest aspecte.
Ce spui tu se poate aplica doar daca acele butoane sunt statice si raman active in pagina chiar daca tu faci scroll down, aici nu e cazul. Sau daca ar terbui sa dai click pe ele de mai mult de ori intr-un minut si atunci da, ar trebui sa fie vizibile si cat mai mici ca sa nu ocupe din spatiu si sa fie usor si rapid de accesat.
Scopul e sa gasim informatia cautata nu sa avem cat mai multe date pe ecran si sa nu intelegem ce e cu ele.
la 17-01-2025 02:54 PM
Corect Rafa dacă e așa. Prin "suprafață de lucru" aici pot traduce ca " rezultate filtrate" pe care să le vizualizez cat mai în întregime. Dar teama mai mare era, asemeni multor situații (chiar și la browser) ca "header-ul" să rămână fix și doar restul să se deruleze. Dacă se derulează pagina cu rezultate cu tot cu header atunci e ok. Cum nu e specificat, se poate orice.
la 16-01-2025 12:18 PM
Eu as dori sa aflu și părerea fiecărui membru al echipei comunității
la 17-01-2025 02:01 PM
Îți mulțumim pentru mesaj! De data aceasta scopul nostru este să înțelegem mai bine nevoile și dorințele voastre, fără a influența în vreun fel voturile sau opiniile exprimate, de aceea nu vom adăuga și noi răspunsuri.
17-01-2025 03:20 PM - editat 17-01-2025 03:42 PM
Varianta 6 are butoanele/pictogramele exagerat de mari.
Daca am 10 astfel de butoane voi da scroll prea greu.
Cu o lista selectez totul super rapid.
Ar fi putut fi realizate și așa:
In varianta 6 ocupa mult spatiu fara nici un beneficiu.
la 18-01-2025 11:42 PM
Buna. Și eu tot varianta 2 aleg. Pare cea mai ok si accesibilă.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor