anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[ Sugestie ] - Intrebarile care nu primesc feedback de la initiator sa fie sterse definitiv

RafaHelper
#StarMember
Salutare,
‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎
In ultima perioada mi se pare ca exista foarte mult spam in comunitate, de la intrebari duplicate, intrebari din care nu intelegi nimic si intrebari la care initiatorul nu mai raspunde.
Pentru mine, acest continut a devenit spam, nu aduce valoare comunitatii si creeaza prea multa dezordine.
‏‏‎‏‏‎ ‎
Voi ce parere aveti?
‏‏‎ ‎
@Daniela si @Mihaela, se poate implementa un sistem de verificare, ca de exemplu "I'm not a robot" sau "Cat face 17 - 6 ?", inainte de a publica o noua intrebare?
18 Răspunsuri 18

Abonat
Explorator entuziast
Sunt nou pe aici, dar cred că @alterego a dat bine vina pe concurs! - La un moment dat am observat și eu tot felul de utilizatori înregistrați fără acea minimă poză de profil...mi-a trecut prin cap că poate sunt creați automat :) - Să ne așteptăm la o avalanșă de întrebări pe final de concurs? Și la multe soluții "oferite" de conturile noi unor useri mai vechi? Bineînțeles, condimentate cu like-uri... :) - Cât despre limitarea pentru userii noi, nu cred că aceasta este direcția în care se merge, din moment ce peste tot vedem afișate butoane cu "Întreabă Comunitatea" dacă n-ai găsit răspuns. - Într-un fel, comunitatea este serviciul de voluntariat 300 :) - Deși unele lucruri sunt explicate clar în secțiunea Help... ajută să gândească alții pentru tine sau măcar să-ți confirme ceea ce crezi. Ni se întâmplă tuturor... - Iar pentru unele tipuri de personalitate este mai simplu să facă repede un cont aici, să întrebe, să rezolve problema și adios - nu se vor mai întoarce până la următoarea problemă (când vor încerca să-și facă un alt cont pe comunitate mai întâi 🙂 - deci exclus să marcheze răspunsuri ca soluție sau să caute topicuri similare înainte să întrebe ceva) - Așadar ne rămâne bucuria că am ajutat pe alții, plus rețeaua #1 s-a gândit la noi prin Gamification... să primim niște puncte, să fie ca un joc, un pic de serotonină ca să fim implicați cât de mult posibil (recunosc că m-a prins în primele zile 🙂 Plus concursurile. - Noi avem fiecare în minte niște idei despre cum ar trebui să fie și ce s-ar putea face (pentru că așa suntem noi construiți, cu tendințe de perfecționiști)...dar DIRECȚIA este dată de rețeaua #1.

Neaplicabil
Nu stiu daca concursul e de vina... Din experienta mea de pana acum, am vazut topicuri deschise aiurea (fie dublate, fie fara coerenta) si in afara perioadelor cu concursuri. Deci as zice ca mai probabil nu prea se da atentie, si se posteaza unde se poate, in graba, de obicei fara sa caute daca nu cumva s-a mai discutat deja subiectul respectiv. E o chestie care se intampla pe absolut toate platformele similare. Si e o chestie tipic umana. De-aia avem moderatori cu simt de ordine si disciplina, care sa ajute pe cat posibil la organizarea comunitatii intr-un fel in care sa fie si userii multumiti, si sa putem gasi ce avem nevoie cand avem nevoie. 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Nu este vorba de consurs, desi este perfect adevrat si vizibil faptul ca in momentul in care este un concurs in desfasurare apar, peste noapte, "useri noi" dar avand cont activ inca de prin 2019. Este vorba de: - Topicurile duplicat -> chiar astazi am vazut topicuri noi si duplicate despre "Cat de multumiti sunteti de Orange Money" sau "Ce pot face cu punctele OTY" - Topicurile unde exista un numar foarte mare de mesaje -> neavand un sistem de paginare (popunere care a fost facuta inca din 2019 si ramasa in stadiul de "o sa...") pana scrolezi sa ajungi la cele mai recente mesaje, ramai fara baterie la telefon; - Topicurile in care nici macar initiatorul nu participala discutii -> pentru ca ai mai deschsi acel topic? Faptul ca s-a propus ca utilizatorii noi sa nu aiba posibilitatea sa deschida topicuri decat in momentul in care ating un numar minim de postari pe restul topicurilor nu inseamna ingradirea drepturilor sau a liberatilor. Aceste masuri sunt implementate extrem de usor pe platformele de forum veritabile, iar topicurile inutile sunt inhise si ulterior sterse.

Neaplicabil
Cu toate ca varianta introducerii unui numar minim de postari are beneficiile ei (si am vazut-o implementata pe forumuri), consider ca poate creea probleme. 🙂 Iar in cazul Comunitatii Orange, nu stiu daca e necesar...inca. Si uite de ce cred asta. Daca tu esti un user nou si sa zicem ca nu ti-e necunoscuta functionalitatea unui camp de search, dar cu toate astea, nu gasesti ceea ce vrei, daca tu esti limitat de conditia de a posta ceva in celelalte topic-uri doar ca sa-ti faci "ratia minima" si sa poti intr-un final sa spui/intrebi ceea ce aveai de spus/intrebat in primul rand, e usor iritant, si devinde pierdere de timp, plus ca "imbie" utilizatorii noi fie sa posteze spam in celelalte topic-uri pana ajung la "numarul magic", fie sa posteze intrebarea intr-un topic fara nicio legatura, doar pentru ca nu pot sa deschida topicuri noi. :))) Nu cred ca e ideal. Si crede-ma, stiu ce spun. :)) Am vazut suficiente forumuri cu functionalitatea asta implementata si mi-as fi dorit sa n-o aiba, pentru ca nu ajuta pe nimeni. E ca si cand i-ai zice omului: "sigur avem raspuns la intrebarea ta. Cauta mai bine." Si...cu toate ca se poate sa fie adevarat pentru majoritatea subiectelor, sa pleci de la premiza ca le stii pe toate si ca ai raspunsuri la toate intrebarile, nu mi se pare deloc realist. :)) Acuma, clar, daca problema topic-urilor de genul asta e atat de nasoala, si asta e singura solutie, presupun ca nu vor fi atat de multe cazuri in care userul nou sa nu gaseasca ceea ce are nevoie si sa fie fortat sa posteze aiurea in alte topicuri, doar ca sa aiba un raspuns. Dar este oare problema atat de mare in momentul asta, astfel incat sa justifice implementarea unor masuri de genul asta...? Nu stiu...eu zic ca nu. Cel putin nu inca. Evident, parerea mea. 🙂