Hello guys!
Am cautat un pic inainte sa deschid topicul asta si...eu unul n-am gasit nimic specific pe tema asta. Poate s-a mai discutat chestia asta, poate nu. Daca da, rog un moderator sa inchida thread-ul. Nu am nicio dorinta sa spamez comunitatea aiurea. Daca nu exista, well, as fi curios cum vi se pare ideea si daca credeti ca v-ar ajuta un feature de genul asta. Pentru ca l-am propus si telefonic la ultima interactiune cu un consultant, si...sper sa se implementeze. 🙂 Sper sa n-ajunga direct in trash. :))
Despre ce e vorba.
In mod normal, Orange activeaza casuta vocala by default pentru toata lumea, urmand ca fiecare user sa aiba posibilitatea sa o dezactiveze la cerere, daca nu are nevoie de ea.
Acuma, eu unul nu folosesc asa ceva. Nu vreau sa taxez lumea aiurea, si daca e sa ma sune cineva si sa nu pot sa raspund, pot sa sun eu inapoi cand am posibilitatea. Plus ca daca e intr-adevar sa nu pot sa raspund, mai degraba as prefera sa primesc un mesaj text in care persoana respectiva sa-mi spuna de ce m-a sunat, decat sa stau sa ascult un mesaj vocal. Anyway, mai pe scurt eu unul n-am simtit nevoia sa am serviciul asta activ.
Acuma, problema e asa:
Daca n-ai cazuta vocala activa, evident ca nu poate sa intre robotul sa lasi mesaj, in caz ca nu raspunzi in timp util la telefon.
Partea pe care as vrea s-o propun este implementarea unui mesaj specific pentru cazul asta, asa cum e la majoritatea (daca nu toti) ceilalti operatori. Un mesaj foarte simplu care sa zica: "Abonatul nu raspunde. Te rugam sa incerci mai tarziu."
Pentru ca, asa cum e acum, apelul se inchide pur si simplu, fara niciun mesaj catre apelant. Si nu stii daca persoana nu ti-a raspuns la apel pentru ca nu era pe langa telefon, sau era pe langa telefon si a respins apelul (pentru ca nu putea sa raspunda in momentul ala sau mai stiu eu ce alt motiv). E o diferenta intre: "ti-am respins apelul ca nu puteam sa raspund atunci", si "n-am vazut apelul ca nu eram pe langa telefon".
Si cred ca ar fi foarte util sa stii in care dintre cele doua circumstante te afli in momentul respectiv. :)) Sa nu creada cel pe care il apelezi sau care te apeleaza, ca "i-ai inchis telefonul in nas", cand de fapt nici macar nu erai pe langa telefon.
Voi ce ziceti? V-ati confruntat si voi cu problema asta? Ma indoiesc ca toata lumea de aici are activata casuta vocala si n-a observat niciodata chestia asta. :))