Da, pot sa confirm si eu cele spuse de Razvan. Sunt intr-adevar zone de semnal deficitar. In special indoors. Si cu siguranta e loc de mai bine.
Ideea e ca, exact pentru motivul asta, Orange a introdus serviciul de VoWiFi. Din pacate, si asa cum stim cu totii, nu toate telefoanele pot beneficia de el. De-aia tot insist atata cu VoLTE si VoWiFi, pentru ca face o diferenta masiva intre a-l avea si a nu-l avea. Si, cred ca am mai zis asta si cu alte ocazii, nu pare sa i se ofere nici pe departe importanta de care are nevoie. Pentru ca, daca i s-ar da intr-adevar importanta, nu am mai avea in oferta telefoane care au suport de la producator pentru VoLTE, dar fara VoLTE si VoWiFi.
Propagarea semnalului nu tine doar de antena. Tine foarte mult si de mediul prin care trec acele unde radio, si daca intampina sau nu obstacole (in cazul asta, ziduri). E fizica, pana la urma.
Iar in ceea ce priveste experienta mea pe partea asta, Orange a fost singurul operator care m-a sunat in urma unei solicitari de semnal, in incercarea de a o rezolva. Sau macar sa-mi spuna care e problema in zona respectiva si daca se poate sau nu face ceva, in momentul asta, pentru a avea o rezolvare. Ceilalti ignora pur si simplu. Ajung sesizarile alea direct in cosul de gunoi. Zic ca te suna si nu te suna niciodata. Cred ca asta spune multe despre Orange si despre deschiderea cu care trateaza feedback-ul venit de la clienti. Si pentru mine, e o mare bila alba.
In cazul meu, din pacate nu s-a putut face nimic momentan, pentru ca problema nu e antenta, ci faptul ca s-a construit de curand o cladire destul de mare fix in apropiera locuintei. Si ecraneaza semnalul. Singura varianta aici este adaugarea unei alte antene, ceea ce presupune niste costuri gigantice. Evident, daca sunt foarte multi useri care se plang de acelasi lucru in aceeasi zona, poate se considera rentabila o eventuala investitie pe termen lung. Daca nu, din pacate singura varianta ramane VoWiFi.
Orange mai are de lucru la unele chestii. Si nu doar legate de semnal. Dar ceea ce conteaza cel mai mult e ca sunt deschisi la idei, si par sa vrea intr-adevar sa faca ceva pentru a avea in mare parte clienti multumiti. Nu lucrez pentru Orange, nu sunt platit de Orange. E doar experienta mea de pana acum, ca simplu user. 🙂