anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Care este varianta preferata de a accesa meniul orange.ro (pe desktop)?

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Salut tuturor!

Colegii de la online vor face în perioada următoare niște modificări pe meniul din orange.ro (varianta desktop) și au nevoie și de ajutorul nostru.

 

Vă invităm să ne spuneți care este varianta voastră preferată de a accesa meniul (pe desktop) și de ce preferați varianta respectivă:

- meniul să se deschidă la click (așa cum este acum https://www.orange.ro/)

- meniul să se deschidă la mouse over (când trecem cu mouse-ul peste, fără a da click - aici este un test ca să vedeți cum ar funcționa: https://www.orange.ro//test/menu-blank)

 

Vom răsplăti feedback-ul vostru cu un badge special pe care îl vom debloca la finalul lunii Februarie.

40 Răspunsuri 40

RafaHelper
#StarMember
@trixen, in concluzie preferi click pentru ca asa te-ai obisnuit? 😄

FaraUnID
Campion certificat
@rafa.helper Exista laptopuri, in special in zona 2-in1 / ultraportabile cu ecran touch. Cum exista si tablete cu Windows si diagonala de 10 inch carora le poti atasa o tastatura si mouse. De cele mai multe ori aceste dispozitive sunt identificate ca fiind desktop si primesc in mod automat versiunea de desktop a unei pagini web.

Neaplicabil
Sunt adeptul imbunatatirii permanente. Dar nu cand versiunea noua e mai pro*sta decat cea veche. Nu imi place schimbarea de dragul schimbarii.

teacher_
#StarMember
Și eu prefer varianta click, pentru că este varianta mai clasica și (încă) contemporană. Poate peste 3-4 ani, când se va schimba din nou, voi prefera alta varianta 🙂

Trixen_old
Cunoscător
@rafa.helper: da, prefer click pentru ca asa m-am obisnuit. Lucrez in IT, sunt la curent cu multe noutati - ba chiar le "propovaduiesc". Dar in acelasi timp, de la o varsta mi-e tot mai greu sa zic ca mai nou inseamna automat mai bun. Asa ca sunt deschis, testez, observ, iar apoi decid pentru mine si nu incerc sa "vand" tampenii celorlalti. Experienta mea de-a lungul timpului cu meniurile care apar la event de hover a fost proasta. Ori Orange reinventeaza notiunea si o implementeaza intr-un mod exceptional (iar aici am mentionat deja ca e ok ca au un singur meniu, cel principal; daca aveau si submeniuri sau continut activ care sa necesite focus era mult mai dificila navigarea), ori merg pe clasic. Un copil de 5 ani va da tap si va vedea ca ii ramane meniul. Un senior de 90 va da click pentru ca asa ii dicteaza experienta, iar comportamentul site-ului va fi previzibil. Stiu ca e greu sa imbini comportamentul clasic si predictibil cu un design nou si modern. Fix in acest echilibru cred ca e secretul. Apoi sa nu uitam ca exista si persoane cu dizabilitati. In functie de specificul individual, care este experienta de navigare, oare? Ne intoarcem la ideea ca un meniu actionat de click/tap este mai previzibil si mai putin solicitant decat un meniu actionat de suprapunerea cursorului peste un camp. Uite, Microsoft a investit foarte mult in dezvoltarea tehnologiilor de interactiune cu utilizatorul. Abordarea lor in pachetul Office cel putin mi s-a parut foarte buna: o optiune daca preferi sa ai aplicatia optimizata pentru touch (butoane mai mari, spatiere mai mare, aranjarea in ecran facila accesului degetului) sau optimizarea pentru mouse, unde comportamentul este cel clasic, iar butoanele sunt mai multe si mai ingramadite. Nu m-ar deranja sa am o abordare asemanatoare la Orange, atata timp cat am un checkbox mic undeva la vedere care sa imi aleaga printr-un singur click/tap comportamentul preferat, iar apoi sa imi stocheze preferinta pe browserul respectiv.

Neaplicabil
@Mihaela, multumim frumos ca ati ales sa consultati si Comunitatea in deciziile care pot impacta usurinta de folosire a site-ului (aka usability). Eu unul apreciez foarte mult genul asta de "brainstorming". Si mi-ar placea sa vad aceeasi interactiune si comunicare si pe alte topicuri. Din partea mea, big thumbs up! Well done. 🙂

Razvan
#StarMember
Aș aprecia mai mult ca programatorii Orange să termine de rebranduit aplicația My Orange pe desktop, în rest site-ul merge bine și nu are nevoie de briz-brizuri.

RafaHelper
#StarMember
@FaraUnID, da stiu de acele 2in1, păcat ca touch-ul e folosit doar in 20% din cazuri. Windows vine cu mod tableta, iar utilizatorul nu trece laptopul in mod tableta când folosește touch. ‏‏‎ ‎ @trixen te înțeleg. Ma bucur ca ai menționat Microsoft, pentru ca in Office după instalare, setat by default, meniul de sus se activează tot pe baza de mouseover, iar eu am ales sa il fixez pentru ca folosesc foarte des meniul dar este si complex in același timp. Eu am testat si prefer mouseover când vine vorba de orange.ro ‏‏‎ ‎ Din punctul meu de vedere cel mai mult contează obișnuința in cazul acesta si e normal sa va placa click-ul 🙂

Lucifer
Cunoscător
Varianta noua cu hover nu e prea intuitiva cel putin pentru UI-ul de web. Avem mereu asteptarea ca meniul se va deschide dintr-un singur click. O imbunatarie a variantei cu mouse over ar fi adaugarea unei sageti in jos langa fiecare element al meniul pentru a sugera expandarea acestuia. Personal sunt adeptul solutiilor cat mai simple si eficiente. De obicei meniurile in aplicatiile desktop se deschid cu un click. Nu stiu vreo aplicatie care la mouse over-ul pe fila File sau About sa se expandeze. De asemenea un utilizator obisnuit ar deveni foarte confuz in momentul in care a dat cu mouse-ul sus pe meniu.

Anonim
Neaplicabil
Salutare! Și eu sunt pentru varianta "click", așa m-am obișnuit și cred că pentru majoritatea celor care vor accesa site-ul e mult mai prietenos și mai simplu.

FLo1
#StarMember
Nu sunt rele nici unele din ele, in unele situatii o varianta "mouse-over" ar putea prezenta avantaje (mai ales in cazul unei accesări de pe mobil). Dar la o accesare ”desktop” prefer să rămân pe varianta ”la click”: îmbătrânesc, iar ”parkinson” nu mi-e de ajutor la un meniu ”mouse over”. Deci e mai sigur un meniu ”la click”.

abamboi
Începător
Prefer meniul clasic existent. Cel de tip "mouse over" , personal, mi se pare prea obositor si usor de activat in situatii cand nu vrei sa faci asta, iar in cazul asta devine pur si simplu enervant.

Mymy
Junior entuziast
Click, este mult mai simplu, mai ales pe Android.

Neaplicabil
Apropos de acel meniu, nu stiu daca se reproduce pe toate browserele, dar pe Safari si Chrome cu siguranta se reproduce. Optiunea de "Inchide x" a acelui meniu are doua probleme: 1. nu-si are rostul pentru un meniu de tip mouse-over. Pentru ca ideea unui meniu "on mouse-over" este tocmai de a se deschide si inchide in functie de pozitia pointer-ului pe ecran. Deci n-are rost sa-i pui si o optiune dedicata de inchidere (chiar daca poate da bine vizual). 2. e total nefunctionala. Si daca sa zicem ca functionalitatea respectiva nu a fost implementata intentionat pentru ca e doar un Demo si are ca scop deschiderea/inchiderea meniului respectiv la mouse-over, punctul 1 ramane in continuare valid. Meniul ala e facut sa se deschida/inchida la mouse-over. Astfel incat un buton dedicat (chiar si functional) de inchidere, e redundant. De asemenea, functionalitatea actuala a meniului este cum s-ar zice in engleza "hit or miss". Mai exact, nu mereu se deschide meniul. Si deja dupa cateva minute de utilizare, devine enervant ca uneori se inchide de la sine, cand nu trebuie sa se inchida, si nu se deschide cand ar trebui sa se deschida. De exemplu, sectiunile de Help si Produse si Servicii (pe varianta Desktop) ar fi trebuit sa fie deschise in screenshot-urile de mai jos, pentru ca eram cu mouse-ul peste ele. Si in afara de schimbarea culorii textului din alb in portocaliu, nu a facut nimic. So...that's a bug. In concluzie, si puse toate la un loc, cum ziceam si mai sus, e mai ok varianta actuala cu reactie la click, nu mouse-over.

hincuvictor
Junior
Meniul sa se deschidă la click.