anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Primele declaratii ale top managementului Deutsche Telekom dupa vanzarea retelei fixe catre Orange Romania

Anonim
Neaplicabil

Apar declaratii interesante si practic ne confirma ce stiam deja - ca Telekom nu mai avea cum sa tina pasul cu Digi din mai multe motive, cum ar fi costurile aberante si diferentele de oferte pentru clientii pe FTTH vs ADSL vs VDSL, dar si disponibilitatea retelei de fibra din teritoriu, alaturi de celebrele si desele scumpiri fara motiv.

 

''Dominique Leroy: Competiţia cu Digi era prea dură, dacă am fi rămas în România ar fi trebuit să investim mult în îmbunătăţirea reţelei fixe. Cu banii de la Orange pe fostul Romtelecom putem investi în alte ţări''

 

Detalii: https://www.zf.ro/business-hi-tech/video-mesaj-direct-noi...

26 Răspunsuri 26

Miha_Z
#StarMember
Intr-adevar competitia era dura si poate au luat cea mai buna decizie. Din punctul meu de vedere pe partea de servicii fixe Digi este cel mai bun, atat ca pret, cat si ca posturi oferite.

Anonim
Neaplicabil
Nu mai aveau nicio sansa, reputatia lor era si este inca distrusa prin practici mizere fata de clientii lor. :) Presimt ca si Telekom Mobile se vor duce repede dupa grupul fix, mai ales dupa ce mai umbla sa minta clientii cu diverse oferte false si contracte ilegal incheiate, dar si alte mariri. Sa vedem ce o sa faca Orange si cu ce atitudine vor incerca sa atraga clientii. Mai intervine si reteaua de fibra care e foarte extinsa la Digi deja si nu se lasa pe-o parte... continua extinderile exact acolo unde granzii au neglijat mereu - rural in special si tot felul de catune.

delfinas
#StarMember
Ce drăguț, au luat bani de la români și ii investesc in alta parte....nu e prima poveste de genul ăsta. Car timp Romtelecom deținea monopol pe piata de telefonie fixă, având deja cea mai extinsă rețea, a fost trai nineacă. Cum a apărut concurenta, care și-a dezvoltat propria rețea fixă, cu niste costuri mai mici, au fugit schelălăind. Ăsta e avantajul concurenței, câștigă cine oferă cel mai bun raport calitate preț.

Anonim
Neaplicabil
Ii investesc in alta parte unde se pot mulge bani frumosi pe fiecare generator de venituri - adica client. 🙂 La noi in Romania nu merge asa. Ca sa nu mai zic ca in multe alte tari sunt tarife mari pentru servicii exact pe retele vechi de cupru, conexiuni oribile si scumpe. Practic ne spune asta pe fata, fara ocolisuri. Declaratii interesante dupa achizitie. 🙂

Miha_Z
#StarMember
Telekom a investit mult in publicitate. Deseori erau dure la adresa competitorilor si scoteau in evidenta practicile mai neortodoxe care duceau la facturi marite. Poate ca asa incercau sa se scuze pentru ce faceau si ei. 😉 Referitor la Digi, i-i vad intr-o continua expansiune si pe servicii fixe in zona rurala, dar si pe serviciile mobile. Chiar acum difuza la TV o reclama la Digi cu abonament cu minute si internet nelimitat la 2,5 Euro/luna. Cine poate concura cu ei???

Anonim
Neaplicabil
Exact, ei sunt ultimii care trebuia sa fuga de reclamele alea cu facturile marite intrucat tocmai ei au facut asta si ei au inceput acest trend cu practici mizere fata de clientii lor.

Razvan
#StarMember
Nu s-au așteptat că Digi va deveni un concurent puternic și pe mobil. Extindere digi s-a făcut agresiv, prin achiziția celor mici și astfel a ajuns sa aibă o cota de piață de minim 60%. Orange, pe rețeaua fixă, ar mai putea câștiga clienți în mediul rural și urban de la clienții nemulțumiți de Digi și Vodafone, însă felia se micșorează pe zi ce trece și dacă nu investesc în rețea, achiziția Telekom va atârna greu, ca o piatră de moară, în veniturile grupului.

Cathy
Explorator entuziast
Chiar as fi curioasa in ce tara mai e loc de atatea abuzuri vis-a-vis de client cum este in Romania.Pui clauze abuzive, comisioane ascunse, mariri de tarife neanuntate si nejustificate si poate, tarziu, sa platesti o amenda care oricum nu incalzeste cu nimic clientul pagubit.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver
Chiar nu-i înțeleg! Și atumci, de ce au mai venit în România? Tot ce sper este să nu facă și Orange la fel, pentru că văd că în ultima vreme, la partea de tv, nu prea mai spun nimic de calitate, așa cum spuneau pe la începuturile lor în România, când au dat drumul la dth. Sper că din momentul în care se definitivează tranzacția, să treacă la treabă și să aducă tot ce trebuie, conținut nou, calitate, concurență, etc.Altfel vor avea mari probleme!

Razvan
#StarMember
Ca sa facă bani, nu i-au interesat să investească, mă rog nici nu ne cumpărau, dacă nu luau Cosmote, asta a fost doar așa bonus. Păcat că au distrus Cosmote, că mergea foarte bine. RTC sub ei s-a dezvoltat foarte bine.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver
Exact! Și au făcut destui bani, dar la partea cu investițiile nu s-au prea zbătut!

FLo1
#StarMember
Nici Ghiță cu turma lui nu va mai rezista mult. Își va ”vinde” întreaga turmă pentru ”bunăstarea” neamțului în așa fel încât nu-i va mai rămâne nici măcar de-o transhumanță. Dar așa se întâmplă când în dezvoltarea unui bussiness singurul scop urmărit este ”PROFITUL”. De multe ori și numai simpla desfășurare a unei activități produce satisfacții și avantaje mult mai mari pe termen lung, altele decât ”profitul”. Pentru mine viața de după Telekom este mai liniștită decât înainte. Rămâne de văzut câte metehne ”moștenește” noul achizitor, pentru că are multe ”gropi” de astupat pe acest drum. În funcție de abordarea pe care o va avea, Orange va mai prinde o felie din ”plăcinta” pieței, altfel se va stinge precum lumânarea.

Cathy
Explorator entuziast
Flo_1 tare frumos ai punctat :)))) Chiar ma gandeam la bietul Ghita...ce face el acum,... i-or lua aia si internetul fara fir si fara cabluri in plus? cred ca mai vinde si din oi cand o vedea cat i-a ramas de plata la telefon. Mereu ma amuza reclama lor cu "fara gauri si cabluri in plus"..pai cine iti pune cablu in plus daca nu-ti trebuie asa sa ai acolo pentru rufe sau de ce ti-ar pune daca nu ai nevoie.

FaraUnID
Campion certificat
Privatizarea Romtelecom (prima faza a privatizarii) a fost un succes si un exemplu despre cum poti schimba un operator cu mentalitate comunista si monopol intr-un jucator activ in piata de servicii de telecomunicatii. La vremea respectiva cei de la OTE au investit masiv in Romtelecom: Au fost modernizate sediile, le-au dotat cu aer conditionat, au impus dress codes, au investit in internet broadband, platfoma DTH, platforma CATV, platforma IPTV, platforma Web TV. Pe scurt a fost un bun exemplu de privatizare reusita care ar trebui prezentata in manualele de specialitate la capitolul "Asa da". Tin minte primul contract de internet cu Romtelecom oferea o viteza de 3 Mbps si asta in conditiile in care foarte multi provideri inca aveau in oferta intenet la 1Mbps sau chiar la 512 kbps. In momentul in care infrastructura a permis, Romtelecom a dublat vitezele fara sa modifice termenii contractului. In momentul in care grecii s-au retras si au venit cei de la Deutsche Telekom, directia si mentalitatea Romtelecom s-a schimbat cu 180° , de parca s-au intors la metehnele comuniste si mentalitate de monopol in piata. Singurul lucru pe care l-a facut Deutsche Telekom a fost sa schimbe denumirea, sigla si culorile. In rest, pentru nemtzalai, Romtelecom a fost o vaca de muls si nimic mai mult. In sprijinul afirmatiilor mele sta lansarea cu surle si trambite a primelor pachete Magenta One (internet + televiziune + telefonie) al caror "pret special de lansare" era de 100 euro / lunar in cazul contractelor incheiate pentru 24 de luni. Romtelecom a avut potential fantastic pe toate capitolele, din pacate nu au avut management care sa inteleaga si sa puna in valoare acest potential. Numai pe zona de IPTV, daca erau isteti rupeau concurenta fara drept de apel, pentru ca, inca de la lansarea din 2009, acest IPTV oferea utilizatorului acces la functii precum: pauza, inregistrare, reluari, acces la o biblioteca virtuala cu filme documentare, emisiuni inregistrare, programare inregistrari. Plus ca sunt cam singurii de pe piata care au IPTV la nivel national. In contrapartida, in anul de gratie 20-21 atat reteaua #1 cat si Vodafone promoveaza functiile mai sus mentionate ca fiind ultimul racnet si ceva inovator. Romtelecom avea asa ceva in platforma IPTV inca din 2009.