la 29-01-2026 12:41 PM
Salut!
Sper să nu fi greșit topicul dar am găsit un articol, cu o informație utilă (poate multor clienți).
Citat: "Dacă treci numărul tău pe cartelă la alt furnizor, îți poți cere banii rămași pe vechea cartelă – dar trebuie să ceri explicit restituirea de la operatorul de la care pleci.
Suma nu se mută automat odată cu portarea, iar operatorul vechi poate percepe o taxă rezonabilă pentru procesare, conform regulilor comunicate de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații."
Mai multe detalii: https://arenait.ro/portezi-numarul-iata-poti-face-pierde-creditul/
29-01-2026 12:58 PM - editat 29-01-2026 12:59 PM
Salutare!
Multumim pentru impartasirea informatiilor.
Solicitarile se pot face diferit in cazul diferitilor furnizori.
La orange exista linkul de mai jos ce explica cum poate fi recuperat soldul in cazul abonamentelor.
https://www.orange.ro/help/cum-procedez-pentru-restituirea-soldului-existent-pe-codul-meu-de-abonat-
In cazul prepay am gasit aceste informatii:
"În situația în care Clientul renunță la furnizarea Serviciilor PrePay prin portarea Numărului de telefon la un alt furnizor de servicii de telecomunicații acesta poate solicita în termen de 30 zile calendaristice de la efectuarea portării din Rețeaua Orange România rambursarea creditului rămas (cu excepţia creditului primit bonus) la
momentul procesării portării, pe baza prezentării cartelei SIM Orange corespunzătoare Numărului de telefon. Orange România va trimite Clientului răspunsul motivat la solicitarea formulată în termen de 30 de zile calendaristice (720 de ore) de la data primirii acesteia. Creditul solicitat nu va fi rambursat atunci când: (i) creditul PrePay al Clientului este rezultatul Fraudei Clientului sau al altui Client, care a încheiat un contract de abonament sau care utilizează Serviciile PrePay; (ii) pe numărul PrePay pentru care Clientul solicită rambursarea Creditului există o sesizare în curs de soluționare; (iii) Clientul Prepay nu prezintă cartela SIM Orange corespunzătoare numărului de telefon portat sau pe aceasta nu se regăseste seria SIM lizibilă și integrală. Orange România își rezervă dreptul de a percepe Clientului un tarif reprezentând
costurile suportate de Orange România pentru realizarea operațiunii de rambursare a creditului."
29-01-2026 12:58 PM - editat 29-01-2026 12:59 PM
Salutare!
Multumim pentru impartasirea informatiilor.
Solicitarile se pot face diferit in cazul diferitilor furnizori.
La orange exista linkul de mai jos ce explica cum poate fi recuperat soldul in cazul abonamentelor.
https://www.orange.ro/help/cum-procedez-pentru-restituirea-soldului-existent-pe-codul-meu-de-abonat-
In cazul prepay am gasit aceste informatii:
"În situația în care Clientul renunță la furnizarea Serviciilor PrePay prin portarea Numărului de telefon la un alt furnizor de servicii de telecomunicații acesta poate solicita în termen de 30 zile calendaristice de la efectuarea portării din Rețeaua Orange România rambursarea creditului rămas (cu excepţia creditului primit bonus) la
momentul procesării portării, pe baza prezentării cartelei SIM Orange corespunzătoare Numărului de telefon. Orange România va trimite Clientului răspunsul motivat la solicitarea formulată în termen de 30 de zile calendaristice (720 de ore) de la data primirii acesteia. Creditul solicitat nu va fi rambursat atunci când: (i) creditul PrePay al Clientului este rezultatul Fraudei Clientului sau al altui Client, care a încheiat un contract de abonament sau care utilizează Serviciile PrePay; (ii) pe numărul PrePay pentru care Clientul solicită rambursarea Creditului există o sesizare în curs de soluționare; (iii) Clientul Prepay nu prezintă cartela SIM Orange corespunzătoare numărului de telefon portat sau pe aceasta nu se regăseste seria SIM lizibilă și integrală. Orange România își rezervă dreptul de a percepe Clientului un tarif reprezentând
costurile suportate de Orange România pentru realizarea operațiunii de rambursare a creditului."
la 29-01-2026 01:04 PM
Salut!
E bine de știut, pentru toți clienții/utilizatorii ajunși in situația respectivă.
Mulțumesc, pentru completare!:)
la 29-01-2026 01:10 PM
Am oferit acest răspuns și anterior, bazându-mă pe informațiile din T&C platformei. Teoretic, ar trebui să funcționeze. In cazul persoanelor cu un credit mare disponibil este o informatie utila.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor