anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange va reintroduce extraopțiunea 4K

MihaiC99
Campion certificat

Orange a anunțat o nouă modificare în grila sa de televiziune: canalele în format 4K nu vor mai fi disponibile gratuit, ci vor fi incluse din nou într-o extraopțiune cu plată.

Potrivit unui mesaj trimis abonaților prin SMS, posturile Prima 4K și Eurosport 4K vor putea fi urmărite gratuit doar până la data de 23 martie.

,,Urmareste Jocurile Olimpice de iarna pe Eurosport 4K pana pe 22 februarie. Daca ai un televizor 4K, mai poti accesa canalele Eurosport 4K si Prima 4K pana pe 23 martie. Ulterior, optiunea 4K poate fi activata la pretul promotional de 1 euro/luna, in primele 24 de luni, direct din My Orange”.

După această dată, ele vor fi codate și accesibile doar prin activarea unei extraopțiuni suplimentare.
Noua extraopțiune 4K va putea fi activată din aplicația My Orange sau prin contactarea serviciului clienti  și va avea un cost de 1 euro pe lună, preț promoțional valabil în primele 24 de luni.

Personal, consider că această decizie era previzibilă și cred că, pe viitor, în această extraopțiune ar putea fi incluse și alte canale.

Voi ce părere aveți despre această decizie? Credeți că, în viitorul apropiat, vor fi incluse mai multe canale în extraopțiune?

Sursa info aici.

9 Răspunsuri 9

Pololică
#StarMember

Oarecum "egaleaza" grila Digi: canalele 4K contra cost. 

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

MihaiC99
Campion certificat

Nu s-au făcut prea multe eforturi în acest sens. Deși majoritatea utilizatorilor au un televizor 4K, oferta de canale 4K a rămas limitată.

Digi e „campion” la extraopțiuni, unele includ doar un singur canal.🤣🤣🤣

Daca te referi la un operator, nu-i dam nume sau adresa de UK, da, au doar un canal: Prima 4K. Macar Orange au doua (desi, parca s-ar mai gasi prin piata si alte canale in afara de sport).

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

GreenArrow89
Cunoscător

Urmăresc destul de des Eurosport, voi activa opțiunea 4k, dar ar fi super sa introducă mai multe canale 4k, mi-ar place sa fie introdus și love nature 4k

Eu imi activez optiunea 4K doar in perioada Olimpiadelor (asa cum este cea curenta, de Iarna), desi, parca anul asta am cam luat o mica teapa: pe Eurosport 4K transmitea ce era pe Eurosport 1 (cel putin in majoritatea timpului), nu cum a fost la cele anterioare cand erau transmise 3 evenimente (o competitie pe Eurosport 1, una pe Eurosport 2 si alta pe Eurosport 4K).

Si sunt putin suparat pe cei de la Eurosport. Mansa finala de Bob 2 baieti au cam intarziat pe 4K. Nu stiu cand l-au transmis intrucat, desi era programat la ora 22, am dat pe TVR Sport sa pot vedea de la inceput. Pe E 4K inca era patinaj.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Dacă vor introduce mai multe canale 4k, s-ar justifica așa ceva, altfel nu cred.

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

Aici s-ar putea sa depinda. Degeaba vor fi multe canale, daca emisiunile nu sunt de interes. Eu imi activez optiunea 4K la Digi doar in perioada Olimpiadelor (desi, parca Olimpiada actuala nu merita intrucat Eurosport 4K doar a retransmis ce era pe Eurosport 1, nu a avut transmisii individuale pe fiecare canal [cel putin la ce ma interesa pe mine seara]). In rest, sa platesc la Digi doar pentru Love Nature (canal inclus pe langa Digi 4K si Eurosport 4K)... nu stiu daca merita. Stiu, nu sunt multi bani, dar platesc pentru 1 canal si 2 sa fie balast... Ai inteles ideea.

PS: aceeasi parere o am si cu grilele TV la toti cablistii: consider ca trei sferturi din grile sunt balast (evident, ma astept ca parerea sa fie similara si la cei care se uita la ceea ce consider eu balast sa considere ei balast la ce ma uit eu).

PS 2: tot legat de Digi, tin minte ca in urma cu vreo 15 ani (aproximativ) au scos din grila canalele Antena Group (Antena 1, 2, 3, Happy, GSP TV si ce mai aveau). Evident, problema pusa la inaintare a fost suma ceruta de Antena, desi se vehiculase faptul ca plata era pentru un pachet in care se platea doar pentru Antena 1, iar celelalte canale din trust fiind gratuite (de genul platesti 1, primesti 7).

MihaiC99
Campion certificat

Faptul că extraopțiunile pot fi dezactivate oricând reprezintă un mare avantaj pentru clienți. Personal, nu aș dori să fiu nevoit să achiziționez o extraopțiune pe o perioadă de 24 de luni, deoarece prefer flexibilitatea și libertatea de a renunța atunci când nu mai am nevoie de ea.
De exemplu, în prezent am la Digi abonamentul Digital legat de SkyShowtime, însă nici măcar nu mai accesez canalele sau contul respectiv, ceea ce înseamnă că plătesc pentru un serviciu pe care nu îl mai folosesc.
Consider că ar fi util să se adauge mai multe canale tematice, cum ar fi cele de filme, natură, fashion, documentare sau lifestyle. În acest fel, oferta ar deveni mai atractivă și mai diversificată, iar fiecare client ar putea găsi cel puțin un canal pe gustul său. Acest lucru ar putea duce la creșterea numărului de abonați și la un nivel mai mare de multumire din partea utilizatorilor.

Desigur, totul depinde și de costurile pe care le-ar implica acest lucru pentru furnizor, astfel încât să poată oferi, la rândul său, un preț accesibil clienților.

Fix asta este motivul pentru care nu am Digi + SkyShowtime: desi sunt seriale care imi plac (Verdict: Crima, KITT, Echipa de Soc, Capcana Timpului, etc), la un moment dat ajungi sa nu mai ai la ce sa te uiti. Chiar ziceam pe topicul de lansare Sky Showtime ca la un moment dat ajungi la saturatie/plictiseala si, oricat de ieftin ar fi, tot ti se pare ca platesti degeaba. Asa, prefer sa-l activez ocazional si sa ma uit 2-3 luni si, desi ar fi mai scump fata de abonamentul prin Digi, tot as iesi mai ieftin intrucat platesc doar cand vreau sa vizionez.

Si da, sunt de acord cu tine ca ar fi utile optiuni cu canale specifice (asa cum sunt optiunile Sport, HBO, etc). Pana sa-i preia Vodafone, UPC mi s-a parut ca a avut cea mai buna abordare pe partea TV: aveau 3 abonamente (mic, mediu si maxim [nu le mai stiu denumirile oficiale]) si mai aveau aproximativ 5-6 extraoptiuni: Documentare, Desene animate, HBO, etc. Daca doreai doar documentare, fara sa ai balast (canale degeaba in grila), iti faceai abonamentul cel mai mic si activati optiunea de documentare si ieseai mai ieftin decat daca luai grila maxima. Bine, daca doreai 2-3 optiuni, parca era mai bine [ca pret] abonamentul maxim. Poate ar fi de luat in calcul ideea. A existat in piata modelul asta si a fost bine primit de clienti (o parte din colegii de generala, liceu si facultate care aveau Astral/UPC chiar apreciau asta pentru ca activau sau dezactivau diverse optiuni in functie de necesitati. Nu zic ca grilele actuale nu sunt bune, dar... vorbeam zilele trecute cu sotia si ne uitam de la un canal la altul si ne intrebam la ce ne uitam. La filme nu ne atragea nimic, pe la documentare nu erau subiecte care sa ne intereseze pe amandoi (si nici nu prea ne atrageau asa tare), la sport... ce ma mai uit pe la Olimpiada, ca in rest doar sporturile de iarna si 2-3 de vara [daca le prind sa ma uit], altfel sunt de umplutura.

PS: a se retine ca nu mai sunt asa microbist de vreo 15-20 de ani. Ma uitam pana prin facultate la fotbal (campionatul intern si nationala), dar interesul a scazut treptat si nu mai stiu cand am inceput sa nu mai urmaresc.