anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange va introduce internetul de 10 Gbps și routerul Livebox Essential Gateway (Wi-Fi7) în România

MihaiC99
Campion

Orange a anunțat, în cadrul evenimentului Orange OpenTech 2024 , două premiere ce vizează în mod direct România.

1. In 2025 Orange România va lansa internetul de 10 Gbps prin fibră optică.

"Mai mult, în 2025 ne pregătim să mergem și mai departe, lansând internetul de 10Gbps bazat pe tehnologia XGSPON, oferind clienților o conexiune ultra-rapidă prin fibră. Cea mai bună tehnologie este completată de echipamente superioare, cu scopul de a furniza clienților o experiență Wi-Fi îmbunătățită acasă.” a declarat Antoine Drevon, Consumer Director, Orange Romania."

2. Tot în 2025, Orange va lansa un nou router numit Livebox Essential Gateway.

În 2025, clienții din România vor fi primii care vor beneficia de Livebox Essential Gateway, un router care promite să îmbunătățească semnificativ experiența de conectivitate. Routerul Wi-Fi 7 va adresa nevoile tuturor celor care doresc experiențe superioare pentru streaming video, gaming sau pentru lucrul de acasă remote, ori pentru acces rapid în aplicații ce necesită o conexiune performantă și stabilă. Tehnologia Wi-Fi 7 asigură nu doar viteze mai mari și o lățime de bandă mai largă, dar și o stabilitate excepțională, chiar și în gospodării cu multiple dispozitive conectate simultan.

Sursa principala a informațiilor aici.

Alte surse aici.

43 Răspunsuri 43

Deci WiFi5 inca poate duce abonamentele actuale (cel putin pana la 2300Mbps din oferta curenta). Plus ca, pentru urmatorii 5 ani (cel putin) nu prea vad consumul asa mare. Pe partea de internet fix, ma gandesc ca doar la vile/cladiri de birouri cu multe camere/multe persoane/multi consumatori ar fi justificabile astfel de jucarii (repet, cel putin pentru perioada imediat urmatoare).

Intens
Junior entuziast

Tehnologia XGSPON presupune și schimbarea firului de fibră optică o altă tehnologie sau va rămâne pe cea actuală? 

iulyan2120
Junior

Buna ziua de ieri Orange Md a lansat internet de 10gbps

Screenshot 2025-04-09 134334.pngorange.md/infinity 

Cand urmeaza si in Romania ?

Completare la informatie: Oferta este disponibila doar in Chisinau, si doar la precomanda. Pentru 99% din utilizatori, orice depaseste 1Gbps nu renteaza (nici economic, nici utilizabil), e fix degeaba surpusul de viteza. Uzul casnic inca nu se preteaza la vitezele astea. Sa presupunem ca ai un consum mediu de 100Mbps de dispozitiv. Pana la 10 Gbps ai avea nevoie de 100 dispozitive simultan. Nu cunosc pe nimeni cu consumul asta (nu mai zic de numarul de dispozitive).

este un inceput in romania cand se lanseaza ca oferta lansate ieri tinte inte 8 aprile si 12 iunie !

iulyan2120
Junior

cine mia sters postarea ....

alterego
Cunoscător

Eu m-aș bucura dacă Orange nu s-ar fi înecat ca țiganul la mal în privința fibrei optice... în curând se vor face mulți ani, le-am și pierdut socoteala, de când stau și aștept după 200 de metri de fibră optică... fix 200 de metri...

Și umblă promotorii săptămânal prin cartier să convingă vecinii să semneze cu Orange... dar ce să semnezi? Că eu am semnat de vreo 3 ori și degeaba.

stai sa vezi cati ani o sa mai treaca pana apare si in romania 10G :)) care in china deja a intrat in folosinta .

AndrewLupu
Junior

Sunt interesat de viteze mult mai mari, intrebarea mea este daca s-ar putea și fără cablu ? Desigur nu la această viteză însă dacă s-ar reuși 500 MB/s download și upload prin router fara cablu ar fi super.

Vitezele mai mari sunt disponibile de la WiFi 5 in sus. Teoretic, frecventele pe 2.4GHz pot merge pana la 300Mbps, iar WiFi 5 deja depasesti 1Gbps.

ionutnicolin
Începător

Degeaba tot extinde dacă nu sunt în stare să extindă și acoperirea. De 7 ani tot stau și aștept să tragă efectiv 500 de metri de cablu ca să ajungă în zona mea, deși zona s-a dezvoltat enorm. 

wlog_ro
Junior

Ideea de progres si dezvoltare este binevenita, insa...de cand obsesia asta cu 2 gbps, 10 gbps...mai nou wifi 7...cand majoritatea suntem toata ziua la serviciu, plus ca inca nu suntem la nivelul in care sa detinem dispozitive compatibile wifi 7.

Nu uitati ca internetul de la Orange, orice Orange chiar si cel din Franta, este filtrat prin alta tara (prin Olanda daca nu ma insel) apoi vine la client. Curentu' scump.

Cautati pe net, sunt forumuri care confirma probleme tehnice cu dns-urile si viteza Orange.

Felicitari managmentului din Moldova.

cristienciu
Junior

A trecut deja un an si nu a mai rasuflat absolut nimic pe aceasta tema. In cateva zile trece si 2025 fara sa apara 10G la Orange. La Digi e doar in cateva cartiere rasfirate prin Bucuresti si cam atat. Este 2.1Gbps -ul de la Orange , dar parca tare bun ar fi un 10Gbps. Desi nici 1% din clienti nu l-ar folosi, sint 100% sigur ca pentru o diferenta de cativa lei la abonament, toata lumea ar trece la 10Gbps. Asteptam, poate 2026 e mai cu noroc .

Și eu sper măcar la abonament de 2.5 gbps simetric. 😁