anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange va introduce internetul de 10 Gbps și routerul Livebox Essential Gateway (Wi-Fi7) în România

MihaiC99
Campion

Orange a anunțat, în cadrul evenimentului Orange OpenTech 2024 , două premiere ce vizează în mod direct România.

1. In 2025 Orange România va lansa internetul de 10 Gbps prin fibră optică.

"Mai mult, în 2025 ne pregătim să mergem și mai departe, lansând internetul de 10Gbps bazat pe tehnologia XGSPON, oferind clienților o conexiune ultra-rapidă prin fibră. Cea mai bună tehnologie este completată de echipamente superioare, cu scopul de a furniza clienților o experiență Wi-Fi îmbunătățită acasă.” a declarat Antoine Drevon, Consumer Director, Orange Romania."

2. Tot în 2025, Orange va lansa un nou router numit Livebox Essential Gateway.

În 2025, clienții din România vor fi primii care vor beneficia de Livebox Essential Gateway, un router care promite să îmbunătățească semnificativ experiența de conectivitate. Routerul Wi-Fi 7 va adresa nevoile tuturor celor care doresc experiențe superioare pentru streaming video, gaming sau pentru lucrul de acasă remote, ori pentru acces rapid în aplicații ce necesită o conexiune performantă și stabilă. Tehnologia Wi-Fi 7 asigură nu doar viteze mai mari și o lățime de bandă mai largă, dar și o stabilitate excepțională, chiar și în gospodării cu multiple dispozitive conectate simultan.

Sursa principala a informațiilor aici.

Alte surse aici.

43 Răspunsuri 43

Intens
Junior entuziast

Mie chiar mi-ar trebui tehnologia 10G si IP public fix pentru servere dedicate, upload de continut YouTube, streaming dar si multe altele sa vad merita timp si bani.

Incat nu stiu daca imi va fi de folos, sper si pretul sa fie decent iar echipamentele daca pretul abonametelui va fi mare as prefera sa le cumpar pe cont propriu decat sa mi se mareasca pretul pe ele.

De exemplu Wifi Mesh 7 mai degraba as cumpara eu cand am bani de investit in asta.

La 2.5G am renuntat momentan si am ramas la 1G, vreau sa vad ce va mai fi pe viitor si cum va fi piata.

Cel mai important aspect la acea viteza ar fi pingul, peeringul cat mai mic cu alte retele din tara si din afara cat si pretul.

budgetbirdeye
Junior entuziast

La timp pentru lansarea GTA 6

Petru_2000
Explorator

10 gbps este un pas mare pentru orange. Si digi lansase acum ceva timp internetul 10g, dar nu e disponibil la scara larga. Asta e o lovitura pentru concurenti, in special vodafone care nu a lansat net mai rapid de 1gbps. Daca nu ma insel routerul livebox va fi primul wifi 7 de la noi din tara. E interesant de vazut cum va influenta piata.

Intens
Junior entuziast

Vom vedea ce rezolva cei de la Orange, posibil sa le ia Digi inainte cum le-a luat la telefonia mobila la mine in oras. 

Au preturi mai bune, le ofera clientilor in privat si nu pe site sa afle concurenta.

Orange a ramas in urma, Vodafone mai in urma si mai asteptam sa vedem ce se intampla. Lumea cum observa schimbari sau aud unul de la altul cum se muta la alt operator.

Salut daca era sa dea digi internet de 10 GB  national de ce na facut pana acuma ? cine ia oprit sau laudat din 2021 si suntem aproape in 2025 si sau oprit cu extinderea  si nau mai zis nimic .....

Pololic_0-1733228337522.png

Intr-un bloc de 6 ani de la darea in folosinta (cu Digi monopol). Nu am o problema la 500Mbps. Ma descurc, dar au facut publicitate pentru mai mult de 1Gbps si nu am auzit prin cartier sa fie upgrade.

Nici în Constanta nu e disponibil mai mult de 1Gbps, cel puțin în zona mea.

Pentru 5-10 ron in plus as fi mers pe 2,5 -10 Gbps.

Însă fiind singurul furnizor de fibra din zona nu pot să mă plâng.

Intens
Junior entuziast

Salut! Unde îți apare varianta de 2.5G și 10G la DIGI?

Am intrat pe site-ul lor și nu apare decât fiberlink 500 și fiberlink 1000. 

Intens
Junior entuziast

Eu personal nu pot sa găsesc pe site-ul lor, oricum îmi apare indisponibil și fiberlink 1000 la strada principală dar din ce știu de la agentul zonal la care am făcut portarile la abonamentele mobile cât și o reclama pe o pagina de Facebook din orașul meu ar fi apărut cu serviciile fixe de aproximativ doi ani. 

Poți vedea oferta lor (2.5/10Gbps) daca deschizi linkul în privat (fara sa introduci o adresă).

Poți afla ce oferte au în zona ta doar daca vizitezi un magazin sau îi contactezi telefonic.

Intens
Junior entuziast

Ma refeream ca nu găsesc pe site, doar în link-urile trimise de tine.

Deci posibil sa fie 10G la mine în oraș iar pe site sa nu fie afișat? 

Din informațiile lor internetul de 2.5/10 Gbps este disponibil in sector 1 Bucuresti și Oradea.

Însă îi poți contacta telefonic și îți pot spune sigur.

Din contul My Digi, secțiunea internet. Mi-a fost mai simplu sa vad ce poate oferi la mine. 

MihaiC99
Campion

WiFi 7 vs WiFi 6/6E vs WiFi 5

1000000175.jpg

Mai multe informații despre standardul Wifi 7 aici.