la 10-02-2026 05:10 PM - editat ultima oară la 11-02-2026 08:49 AM de DanielaH
la 10-02-2026 06:40 PM
Din punctul meu de vedere, beneficiile oferite de Orange sunt net superioare celor de la Digi. Deși Digi practică prețuri mai mici, calitatea serviciilor lasă de dorit. Apelurile de voce au o calitate a sunetului foarte slabă, iar uneori nu primeam deloc apeluri. Mi s-a întâmplat ca unele persoane să îmi spună că m-au sunat, însă în istoricul apelurilor nu apărea nimic.
În final, fiecare alege în funcție de nevoile sale. În ceea ce privește serviciile mobile, Orange este liderul pieței. Atunci când achiziționezi un serviciu, este important să ții cont și de aceste posibile diferențe de calitate, chiar dacă pot apărea și majorări de preț.
Cand ai semnat contractul, ai luat la cunostinta de aceste posibile majorari?
la 14-04-2026 11:47 AM
ii sparge DIGI pe orange la Rooming, asa ca nu toate serviciile sunt net superioare, vezi si schimbul valutar la care factureaza orange...
la 14-04-2026 11:50 AM
Digi are preturi mai mici, insa in zona mea acest lucru nu ma ajuta. Calitatea serviciilor orange este peste Digi. Fiecare alege in functie de necesitatiile sale. Din pacate, preturile au crescut simtitor.
la 14-04-2026 12:11 PM
Salutare!
Nu as vrea sa fiu rau ("hater"), dar Digi mi-a creat o problema in urma cu 4 ani in roaming. Nu le mergeau apelurile in Bulgaria (zona Gabrovo). Nu am mai ajuns in zona ca sa vad daca s-a rezolvat ceva, dar... oricat de ieftini ar fi, e o situatie peste care nu trec din mai multe motive: apelurile telefonice sunt una din baza de utilizare a telefoniei mobile (pe langa internetul mobil), lipsa semnal sau semnal slab in zone cu Drumuri Nationale, etc. Pentru mine este determinant sa fie serviciile functionale. Cand am reclamat, cei de la Digi mi-au recomandat sa selectez manual alta retea. Buba noua era ca "noua" retea nu prea avea semnal in zona respectiva (cel putin pe treseul respectiv pe care eram cu masina) si ma aflam intr-o situatie ingrata: ori foloseam sporadic telefonul mobil (din lipsa semnal) sau foloseam exclusiv internetul. Soacra mea nu stie sa apeleze prin Whatsapp (sa zicem ca reuseste sa raspunda, dar de apelat... mai bine folosesc semnale cu fum. Stie ca se poate, dar nu stie de unde).
PS: daca problema s-ar fi manifestat anul trecut, vocabularul folosit nu mi-ar fi adus onoare (nu intru in detalii, dar s-a intamplat ceva personal si telefonia mobila a fost imperios necesara).
PS2: pot sa dau exemplu cu faptul ca Digi poate oferi servicii superioare Orange, dar s-ar putea ca puse in context sa nu fie cel mai relevant: la soacra la tara (unde sta fratele ei), multi au Digi la mobile. Unchiul nu se plange de semnal. Vorbeste fara probleme. Pana aici nimic care sa dea de gandit, dar foloseste un telefon 2G cu butoane. Daca il intreaba cineva cum e semnalul, raspunsul e previzibil: foarte bun! Anul trecut cand am ajuns pe la ei, viteza de net era undeva pe la 50-60Mbps (am telefon care stie doar 4G si nu stiu daca ajuns 5G in zona), iar la Orange aveam suta. Perosnal, imi ajunge si jumatate din viteza, dar comuna era cam jumatate plecata (tineretul) in Craiova sau Slatina. Ma intreb daca ar fi fost toti, care ar fi fost viteza, majoritatea fiind pe Digi.
la 10-02-2026 08:02 PM
@Calin12: Ca să-ți răspund din experiență și istoria recentă, cei de la DIGI așteaptă să se "împace" cu noul administrator noii clienți Digi (foști TKM) care acum sunt pe PPY. Curând, printr-un simplu SMS toți vor avea de ales între dezvăluirea identității și acceptarea migrării la abonament Digi sau portare. Altfel numărul clientului..... dispare. Așa a fost cu ceea ce era cândva PPY la Digi. Iar cum istoria se repetă.... problema e doar o chestiune de timp.
la 19-02-2026 08:33 PM
Deja sună utilizatorii prepay preluați de la Telekom ca să-și dea datele și cine nu acceptă le închide numărul.
la 19-02-2026 08:44 PM
Era de așteptat acest scenariu, pentru că, oricât nu ar vrea să creadă unii, pentru mine povestea îmi sună aaaaatâââttt de .... "digi", tocmai trecând printr-un astfel de episod. Iar unde existâ precedent.... certitudinea e la un "hop" distanță. 😉
10-02-2026 06:39 PM - editat 10-02-2026 06:47 PM
Salutare!
Din păcate, așa este, vor fi scumpiri. Dar nu doar la ei sunt scumpiri, ci pe toată linia, din păcate. Adică orice am cumpărat mereu, mai ales mâncarea, dar orice.
Că nu a scumpit și Digi, aia este treaba lor, probabil o strategie, dar probabil că va trebui s-o facă la un moment dat. Oricum serviciile lor sunt mai scumpe decât ale Orange, dacă analizezi bine serviciile fixe.
Baftă!
11-02-2026 03:09 AM - editat 11-02-2026 03:35 AM
Nasol, era de așteptat, din păcate... Speram sa termine toți cât mai repede cu practica asta aiurea...
Totusi ce servicii de la Orange se indexeaza acum, toate sau doar serviciile fixe prin fibra optica, ca anul trecut?
Digi, din ce știu eu și din articole și de pe forumuri, este operatorul cu cele mai mari datorii la Stat dintre toți și singurul operator care "trăiește" din împrumuturi în bănci pe care le tot refinanteaza. Este strategie de atragere a cât mai multor clienți, de asta nu măresc și ei preturile. Dacă le mareau și ei ar fi avut probabil jumătate sau mai puțin din clienții pe care ii au acum, pentru ca este un operator ieftin, iar serviciile si infrastructura sunt sub Orange, Vodafone și Telekom. Au mai evoluat, dar mai au mult de lucru. Majoritatea clienților se duc la Digi în principal datorita preturilor mici și stabile, nu neapărat a calității. Sunt și zone unde sunt cei mai ok sau singurii care au acoperire, dar nu asa de multe. Oricum, meritul lor este ca au cel mai bun internet fix prin fibra optica dintre toți, dar cam atât. Era de așteptat, pentru ca Digi asa a apărut, ca provider de internet fix...
la 11-02-2026 11:00 AM
Inflation march is on ... 🤣
la 11-02-2026 01:51 PM
Salut @Calin12,
Este vorba despre o dezinformare, doar clienții notificați vor vedea scumpiri de abonament.
Daca primești notificare se va scumpi abonamentul, daca nu, nu se va scumpi.
la 17-02-2026 10:26 AM
Nu este vorba despre o dezinformare.
Astazi am primit si eu notificarea impreuna cu factura.
la 17-02-2026 10:47 AM
@MihaiC99 tu ai citit ce am scris eu?
Daca primești notificare se va scumpi abonamentul, daca nu, nu se va scumpi.
Este dezinformare pentru ca nu se prezinta adevărul factual. La fel cum faci tu acum, daca ai primit tu notificare nu înseamnă ca toți vom primi si la toți se va majora abonamentul. Atunci când informarea este de tipul acesteia, pe factura, se aplica doar pentru abonați care o primesc. Daca Orange ieșea public cu o postare undeva si anunța ca toți abonații vor urma sa aibă majorări de X %, atunci da puteam sa vorbim la modul general. Pana când nu se va întâmpla asta, putem spune doar ca lumea/mass-media/bloggeri/vloggeri/influencari fac dezinformări si agita apele degeaba.
17-02-2026 10:54 AM - editat 17-02-2026 11:27 AM
Notificările nu pot fi trimise tuturor în același timp. Este normal ca unii clienți să le primească mai devreme sau mai târziu. Cert este că majorarea prețurilor se va aplica tuturor, nu doar anumitor persoane. Cei care au această clauză în contract vor fi notificați cu siguranță.
la 13-02-2026 01:00 PM
Daca tot a ți anunțat o creștere a costurilor la abonament atunci mă pot retrage din actualul contract.cind am reînnoit contractul nu a vorbit nici un consultant Orange de majorarea abonamentului.cu alte cuvinte cum pot proceda că sa mă eliberez de acest contract?
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor