la 07-09-2023 08:42 AM
Salutare,
Am găsit o știre/zvon, nu e încă nimic clar dar am zis să împărtășesc cu voi ceea ce am găsit. După ce am avut Huawei, am trecut la Xiaomi, respectiv dețin un smartphone Xiaomi MI 10T Pro de aproape 3 ani. Pot spune că am devenit fan Xiaomi, nu mi s-a blocat niciodată, are un procesor puternic, e destul de mare, rată de refresh 140 hz, etc. E un telefon decent din toate punctele de vedere.
Sunt curios dacă vă "face cu ochiul" un telefon de top de la Xiaomi! 😁
Așadar, iată ce am găsit, sursa este:
https://geeki.ro/xiaomi-14-si-14-pro-data-lansarii-dezvaluita-mai-devreme-decat-ne-asteptam/
Xiaomi, unul dintre giganții tehnologici ai lumii, a cucerit inimile utilizatorilor cu seria sa Xiaomi 13, primind numeroase recenzii pozitive. Acum, toate privirile sunt îndreptate către următoarea lor lansare majoră: Xiaomi 14 și 14 Pro. Inițial, zvonurile sugerau că aceste noi modele vor fi prezentate la sfârșitul anului 2023. Cu toate acestea, informații recente sugerează că am putea fi martori la lansarea lor mult mai devreme decât era anticipat.
Conform surselor, Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro au fost lansate în decembrie anul trecut. Mulți se așteptau ca Xiaomi să urmeze aceeași cronologie pentru seria 14. Cu toate acestea, un raport recent de la Digital Chat Station indică faptul că Xiaomi 14 și 14 Pro ar putea fi lansate în prima sau a doua săptămână a lunii noiembrie. Interesant este că această dată coincide cu evenimentul de cumpărături „Double Eleven” din China, cunoscut și sub numele de „Ziua Bekarilor”. Un alt motiv pentru această lansare timpurie ar putea fi succesul de vânzări al seriei Xiaomi 13. Se pare că atât Xiaomi 13, cât și 13 Pro au atins obiectivele de vânzări în doar nouă luni.
Este important de menționat că aceste informații se referă doar la modelele Xiaomi 14 și 14 Pro. Se așteaptă ca modelul flagship, Xiaomi Ultra, să fie lansat în al doilea trimestru, așa cum s-a întâmplat în fiecare an. Deși acestea sunt informațiile disponibile până acum despre Xiaomi 14, ne așteptăm ca în săptămânile următoare să aflăm mai multe detalii.
Fanii Xiaomi au toate motivele să fie entuziasmați. Cu o lansare anticipată și așteptări mari, Xiaomi 14 și 14 Pro se anunță a fi următoarea mare lovitură în lumea smartphone-urilor.
Ce părere aveți? Deși nu se știe prețul, bănuiesc că va fi in jur de 1000 euro, poate mai mult. E doar opinia mea
la 07-09-2023 11:43 AM
Nu-i problemă. Și chiar se poate să vină cu încărcătorul de 120W, însă încărcarea se face la maxim 67W. Diferența? Nu se încălzește atât de tare ”charger-ul” în timpul încărcării.
07-09-2023 11:09 AM - editat 07-09-2023 11:13 AM
Până când se vor lansa modelele 14 și 14 Pro în noiembrie, pe 26 septembrie vor fi lansate 13T și 13T Pro care vor avea camere foto de la brandul Leica ceea ce sună foarte bine, pentru că nemții sunt recunoscuți pentru calitatea ridicată a lentilelor pe care le folosesc, și Huawei colaborând cu ei.
https://gadget.ro/xiaomi-13t-si-13t-pro-vor-fi-lansate-oficial-in-europa-pe-26-septembrie/
la 07-09-2023 11:13 AM
La 13T... e altceva cu ”charging at 120W wired”. 😉, dar nu la 12T.
la 07-09-2023 01:02 PM
Am găsit ceva interesant: Xiaomi 13T și 13T Pro vor primi patru update-uri Android și 5 ani update-uri de securitate. Interesant.
Sursa:
07-09-2023 02:04 PM - editat 07-09-2023 02:05 PM
Chiar foarte interesant!
Xiaomi chiar se străduiește să ofere actualizări software pe o perioadă cât mai mare de timp.
Bravo lor!
la 07-09-2023 11:13 AM
Din moment ce se invarte prin zona Everest, presupun ca, pe langa tehnica oferita, ar trebui sa aduca si servicii pe masura zonei ... "unde se avanta vulturii". Poate cei care folosesc (sau au folosit) Xiaomi ar fi invitati sa ne spuna experientele (si pe partea de soft, dar si pe partea de utilizare).
Fiind utilizator de Huaweifara GMS, as avea nevoie de cat mai multe pareri pentru a-mi forma o imagine (si, primele pe care le citesc sunt fix cele cu bube si apoi ma uit la cele care lauda pentru a intelege cam care ar fi problemele: uneri problemele nu sunt contracarate de laude, in sensul ca unii spun ca receptia e slaba, dar are camera buna sau bateria este mare. Intrucat fiecare pune accent pe altceva in utilizare, e bine sa cauti ce probleme ar fi la ce te intereseaza).
PS: cu actualizarile multi-anuale cum se comporta? Sunt incluse toate produsele (de la platica la opinca) sau doar cele premium, din varful piramidei? Apple mi se pare ca fiind etalon (sa nu uitam ca 6S/SE 2016 au primit IOs 15, desi lansarea au fost cu IOs 9).
la 07-09-2023 11:23 AM
Eu mi-am spus experiența mea de utilizare cu Xiaomi.
la 07-09-2023 12:40 PM
@Pololică la al meu Xiaomi MI 10T Pro am primit actualizări (una mare când a trecut la următoarea variantă de Android și încă două la fel de mari, când a trecut la următoarea variantă de MIUI (un fel de EMUI la Huawei) 😁.
În rest, am primit actualizări de securitate updatate la zi. Având mai mult de doi ani, nu cred că mai am șanse să primesc vreun update major dar nu se știe niciodată.
În legătură cu Apple nu mă pronunț pentru că nu am utilizat și nici nu voi utiliza vreodată (din motive obiective și personale).
Gândește-te la un smartphone Xiaomi de luat în calcul dacă vrei să treci peste Huawei. Dacă nu, orientează-te spre Honor. Glumesc, evident. Tu și doar tu hotărăști ce ți se potrivește. Succes!
la 07-09-2023 01:40 PM
Merg pe premisa ca ceea ce functioneaza, nu se schimba. Prefer sa vad care ar fi optiunile cand Huawei nu imi va mai fi util (nu neaparat ca aparat, cat si ca soft). De asta am zis ca poate ar fi utila o experienta, tocmai ca modelul despre care se discuta nu va intra in hora seriei Nova (buget-medii) de la Huawei, ci va merge spre P sau Mate (cu sau fara Pro) ca si concurenta.
Plus ca, fie vorba intre noi, componentele nu mai sunt de ceva timp punctul forte, cat utilizarea genereala a telefonului (degeaba am camera de 500Mpx daca pe partea de soft optimizarea nu exista sau abia deschide aplicatiile). Eu cam asta "vanez".
Si-a luat cumnata un Samsung A13 anul trecut (nu comentez faptul ca i-a placut design-ul. Eu am avut de ales intre Nova 9 si Nova 8i si am mers pe 8i intrucat design-ul lui Nova 9 nu-mi placea [si in continuare nu-mi place cum continua linia la 10 si 11, dar ... gusturile nu se discuta]). Dupa un an de A13 simte ca agata, desi, al meu 8i nu are nimic, iar tatei i-am cumparat un Huawei Nova Y61 care cam da clasa la acel Samsung in materie de miscare (si seria Y este gama cea mai de jos de la Huawei).
Am avut si un IPhone (SE 2016) si stiu ca am primit actualizari pana la IOs 15 inclusiv (am fost si utilizator beta). As fi vrut sa raman in ecosistem, dar tarifele cam electrocutau portofelul. Nu zic ca nu merita banii (totusi, pe partea de soft ai actualizari pe o durata mare de timp si integrarea aplicatiilor mi se pare mai buna decat pe Android), dar partea financiara cam pune biciul pe mine...
la 07-09-2023 07:46 PM
Eu folosesc Xiaomi 12 T pro de aproximativ un an și sunt foarte mulțumit. De asemenea, și ceilalți membri ai familiei folosesc Redmi note 11 pro 5g ( 2 bucăți ) și mi 11 lite 5g. Deci recomand Xiaomi și aștept noile modele, alături de o rețea adevărată, cum este Orange!
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor