la 07-03-2025 02:41 PM
Se speculează că Apple ar putea lansa primul său iPhone pliabil spre sfârșitul anului 2026. Deși alte companii au adoptat deja această tehnologie, Apple pare să își dedice timpul pentru a perfecționa conceptul, abordând provocările actuale pentru a oferi o experiență premium.
Ce caracteristici ar putea avea?
(Imagine: Apple Insider)
Pe mine mă încântă tare ideea, fiind utilizator de iOS, și trebuie să recunosc că am privit cu interes modelele pliabile deja existente pe piață. Totuși, obișnuită fiind cu sistemul actual de operare, nu am vrut să renunț la el. Oare o să merite așteptarea?
Voi ce părere aveți despre aceste zvonuri? Este acesta viitorul smartphone-urilor sau preferați formatul clasic? Așteptăm opiniile voastre!
la 11-09-2026 01:59 PM
In cazul acestor telefoane, nu prețul este problema, ci costul reparației care poate ajunge cat costul telefonului.
la 11-09-2026 02:04 PM
Eh, este clar că sunt mari costurile de reparații, poate nu chiar cât prețul telefonului, că atunci nu le mai repara nimeni, dar oricum te ard la buzunar. În fine, cine dă bani pe așa ceva de obicei nu ar trebui să își facă griji de reparații 🙂 sau pentru defecte accidentale își fac asigurare.
la 11-09-2026 02:12 PM
Ca tot vorbim de IPhone si reparatii: in urma cu cativa ani eram curios de pretul schimbarii unei baterii. Am lasat-o balta. La iStyle pretul era mai mult decat telefonul (adevarul e ca era in SE 2016, prima generatie de SE, si avea deja 4 ani de la aparitie). Teoretic, schimbarea bateriei nu ar trebui sa fie prea scumpa, dar am constatat ca altii sunt de alta parere.
Am dat exemplul iStyle intrucat stiu ca sunt autorizati Apple pentru interventii.
la 11-09-2026 02:16 PM
Si o simulare pentru IPhone 11 la iStyle (cel mai vechi Iphone reparabil [teoretic]):
De banii astia, oare oi gasi un 17?
la 11-09-2026 02:19 PM
Dar și acum, și la alte service-uri autorizate, precum Depanero sau GSM Zone din Iași, o baterie originală Apple pentru iPhone 15, de exemplu, costă între 450 și 600 lei; acum, desigur, dacă vorbim de un telefon de 600 sau 700 lei, clar nu mai merită să schimbi bateria, sau dacă vrei totuși să păstrezi device-ul, pui una aftermarket, o schimbi tu și aia e, cât ține nu mai contează.
la 11-09-2026 02:10 PM
Nu prea imi e "rusine" nici cu cele "normale". Daca se sparte display-ul, se poate schimba ecran+display+baterie si costul e mai mic decat unul nou doar din cauza placii de baza si a caroseriei. Costul manoperei nu l-am inclus, dar nu stiu cat o sa merite.
Oricum, cam orice este mecanic intr-un telefon (si este esential) costa mai mult decat intregul aparat nou.
la 11-09-2026 02:26 PM
Cele clasice sunt foarte rezistente. Al meu a căzut de n ori și nu a pățit nimic. Nu ai aceea teamă că, dacă îl scapi, se va strica. Nu mi-aș cumpăra un telefon pe care ar trebui să-l țin ca pe un bibelou. 🙂
la 11-09-2026 02:36 PM
La fel si eu. Il iau sa-l folosesc, nu sa stau cu teama ca in caz fredoneaza "I believe I can fly" sa-mi stea ceasul.
Oricum, pliabilele au luat avant si deja au imbunatatiri evidente. Ma astept ca in anii viitori sa devina mai solide (structural).
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor