anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Incepe Samsung sa adopte modelul Apple de a nu mai permite reparatii efectuate de terte parti? Discutie dedicata

Anonim
Neaplicabil

Poate unii deja stiti, poate altii inca nu, dar Apple nu permite accesul la reparatii neautorizate in service pentru produsele sale, toate componentele sunt inregistrate si sunt ''inseriate'' pe fiecare dispozitiv in parte. Orice modificare care nu este facuta in service-urile lor sau agreate, va duce la nefunctionarea respectei functionalitati - de exemplu camera foto.

 

Se pare ca mai nou si cei de la Samsung vor sa faca asta, vazand din acest clip, dupa ce au renuntat si ei la incarcatorul din pachet (dupa parerea mea o idee foarte proasta, dar probabil asta e trendul). As zice mai multe de ''bine'' pentru cei de la Apple care incep numai cu idei crete, dar nu imi da voie platforma. :))

 

Aici e un video legat de discutia asta:


 

Parerile voastre care sunt, legate de acest aspect? Eu nu vad nimic decat lacomie si iar lacomie din partea producatorilor...

5 Răspunsuri 5

Jay
Campion certificat
Nu mi se pare ok sa nu mai functioneze, daca reparatia nu s-a facut la ei.. Partea cu pierdutul garantiei, daca umbla altcineva in telefon mi se parea logica, pentru ca nu stii cine si cat se pricepe si, nu e ok, sa umble cineva, sa strice si ei sa schimbe pe garantie, dar, sa nu mai functioneze ceva pentru ca asa vor ei, nu.. In privinta parerii tale despre renuntarea la incarcator, total de acord..

FaraUnID
Campion certificat
1. Apple si-a luat-o in freza, in Australia (si daca nu ma insel eu si in Franta sau Italia) pe aceasta practica, a blocarii remote a dispozitivelor care au fost reparate in alte unitati service decat cele agreate de ei. Si-au luat-o in freza si au fost obligati sa plateasca daune atat utilizatorilor direct afectati + o amenda serioasa catre stat. 2. Pe masa Comisie Europene exista in lucru un proiect de lege prin care producatorii vor fi obligati sa aigure consumatorului dreptul la reparatii. Pe romenste, producatorii vor fi obligati să asigure accesul la piese de schimb pentru dispozitive mobile precum smartphone-uri, tablete şi laptop-uri, pentru a ca aceste dispozitive SA POATE FI REPARATE ACASA. 3. Plecand de la exemplele de mai sus, daca cei din board-ul Samsung au o farama de creier - daca nu ei macar departamentul juridic din cadrul companiei - vor actiona si vor decide in cosecinta.

Anonim
Neaplicabil
E amuzant ca, pornind de la discutia cu incarcatorul acum ajung sa blocheze si reparatiile ''neautorizate'', cand tocmai companiile astea sustin sus si tare ca au scos incarcatoarele ca sa reduca deseurile electronice, ca vezi-doamne, conform studiior lor fiecare client are acasa incarcatoare in plus, ceea ce e o prostie dusa la extrem. Chiar daca ai avea incarcatoare acasa, sansele sa ai macar unul compatibil cu ce mobil cumperi si care sa iti si permita incarcarea rapida pe care o are aparatul sunt mici, ca doar n-o sa incarci o baterie de 4000-5000 mAh cu 5V@500mAh sau 5V@1A. Si Xiaomi au renuntat la incarcator incepand cu seria Mi 11, dar din ce am vazut macar aia ti-l dau gratis intr-o alta cutie. Oricum, tot resurse folosite inutil separat si la cutia aia, deci halal reducere de deseuri si ''ecologie'' doar pe hartie...

FaraUnID
Campion certificat
In Franta, cei de Apple au fost obligat sa ofere incarcator in pachetul de retail standard. Deci, exista precedent.

Anonim
Neaplicabil
Foarte bine. Or fi tot de alea lente, de 5W? :))))