anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Review] Xiaomi Aspirator Robot E10 White

And04
Senior

Salutare tuturor,
În cele ce urmează voi descrie experiența pe care am avut-o până acum cu robotul Xiaomi Aspirator robot E10 White, pe care l-am primit cadou la achiziția telefonului Xiaomi 13T din magazinul online Orange.
Folosesc aspiratorul de la finalul lunii septembrie a anului trecut și pot spune că își face treaba destul de bine. Inițial eram puțin sceptică privind funcționalitățile, pentru acesta a fost primul aspirator robot pe care l-am folosit.

Caracteristici importante, direct de pe pagina cu specificații

And04_0-1710002330720.png

Imagini cu robotul

WhatsApp Image 2024-03-09 at 18.48.35.jpegWhatsApp Image 2024-03-09 at 18.48.36.jpegWhatsApp Image 2024-03-09 at 18.48.35(1).jpeg

Avantaje:

  • Preț accesibil: Este o opțiune excelentă pentru cei care doresc un robot de aspirare performant la un preț rezonabil.
  • Performanță de curățare bună: Aspiră eficient praful, fără să ridice praf când aspiră, curăță murdăria și părul de animale de pe diverse tipuri de pardoseli. În general, pentru o cameră de 6.5 mp curățarea durează undeva la 9-10 minute, cu tot cu aspirare pe sub pat/dulap. Ca și înălține, are undeva la 8cm ceea ce îl face să încapă sub mobilier. Traiectoria de curățare este în zig-zag, ceea ce îl face să nu rateze vreun spațiu.
  • Navigare inteligentă: Utilizează un sistem de navigare giroscopică pentru a se deplasa eficient prin cameră și a evita obstacolele. La detecția treptelor știe să nu înainteze.
  • Funcție de mop: Poate aspira și șterge cu apă simultan.
  • Control prin aplicație: Poți controla robotul de la distanță prin intermediul aplicației Xiaomi Home, programând curățarea și ajustând setările privind nivelul de aspirare sau utilizarea mopului concomitent cu aspirarea. De asemenea, se pot adăuga mai mulți membri care locuiesc in aceeași casă, care să poată controla același robot. Se poate vedea în timp real pe unde se află robotul(fie când curăță, fie când e la încărcat).
  • Baterie de lungă durată: Oferă o autonomie de până la 110 de minute, suficientă pentru a curăța o casă de dimensiuni medii. De precizat că dacă se folosește nivelul turbo de curățare, va autonomia va fi mai mică.
  • Design compact: Se strecoară cu ușurință sub mobilier, curățând și zonele greu accesibile.
  • Notificări primite în aplicație: În momentul în care camera a fost curățată, sau robotul rămâne fără baterie, sau necesită update, se primește notificare în aplicație.
  • Notificări vocale: Robotul anunță când este deconectat de la curent(chiar și când este la stația de încărcare și e pană de curent), când începe să curețe, când este pus la încărcat, când a terminat de curățat.

Dezavantaje:

  • Nu creează o hartă completă a casei, ci creează o hartă pentru fiecare cameră în parte, ceea ce poate duce la o curățare mai puțin eficientă pentru că trebuie mutat manual dintr-o cameră în alta.
  • Putere de aspirare mai mică: Nu este la fel de puternic ca alte modele de robot de aspirare de pe piață.
  • Recipient de praf mic: Necesită golire frecventă, mai ales dacă aveți o casă cu animale de companie.
  • Zgomot: Poate fi destul de zgomotos, mai ales la puterea maximă de aspirare.
  • Încărcare: o încărcare completă durează undeva la 3h iar autonomia pentru curățare depinde extrem de mult de nivelul de aspirare folosit.

Recomandări:
Recomand să

  • goliți recipientul de praf frecvent, mai ales dacă aveți o casă cu animale de companie.
  • curățați peria principală și filtrul HEPA în mod regulat pentru a menține performanța de curățare. Se adună mult păr iar peria nu nu se mai rotește așa cum ar trebui.

Poze din aplicația mobilă

WhatsApp Image 2024-03-09 at 18.35.28.jpegWhatsApp Image 2024-03-09 at 18.35.27.jpegWhatsApp Image 2024-03-09 at 18.35.27(1).jpeg

Produsul se găsește în oferta Orange aici https://www.orange.ro/magazin-online/xiaomi-aspirator-robot-e10-white-pd-61373?utm_term=&utm_content...

Mulțumesc pentru atenție și aștept și alte păreri de la alți utilizatori.

#SmartHomeHappyHome

6 Răspunsuri 6

Pololică
#StarMember

Nu cred ca mi-ai luat-o înainte cu review-ul! 🤣

Vroiam să fac și eu unul pentru a-l meu... Ce ma enervează e că aplicația nu funcționează în "tandem" pe mai multe dispozitive. Adică nu pot folosi alt dispozitiv fără a "deconecta" celălalt dispozitiv de administrare. Și am doua aparate Xiaomi: aspiratorul și un fryer. Același comportament al aplicației pentru ambele. 

Păi...așteptăm și review-ul tău :)))

Hm, da, asta nu e tocmai plăcut... eu mai am un cântar corporal dar sincer nu am încercat să îl adaug în aplicație.

Adaugă-l, dar dacă mai vrea cineva sa folosească unul din aparate, s-ar putea să-l șteargă de la tine din telefon. Prima dată am făcut teste de pe telefonul meu, apoi soția a preluat inițiativa. La vreo doua săptămâni mi-a zis să-l pornesc pe Robo (aspiratorul) și am văzut că nu mai apare la mine și trebuia să-l configurez din nou în aplicația mea.

PS: soția are un telefon Honor, eu un Huawei (fără Google). 

Salut @Pololică

Nu trebuie reconfigurat ci trebuie share-uit accesul pentru el către alti utilizatori. 
https://www.youtube.com/watch?v=qnnI02WajwM

O să arunc un ochi să văd ce și cum. Cu aplicația celor de la Huawei (AiLife) pot gestiona de pe mai multe dispozitive aceleași aparate fără sa fac altceva. 

Vio73
#StarMember

Salutare!

Îl am și eu, e foarte fain.