anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange Money > Alpha Bank [FINALIZAT]

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salutare!

Se pare ca e oficial. Orange Money devine parte componenta din Alpha Bank.

UPDATE: Alpha Bank a preluat Orange Money in data de 12.01.2024. Migrarea s-a facut cu succes si aveti aici mai multe detalii. S-au pastrat toate beneficiile inclusiv punctele OTY.

Aveti mai jos mesajul trimis clientilor.

Salut,

Pentru ca esti clientul nostru, e important sa afli despre viitorul Orange Money.

Am ajuns la un acord prin care aplicatia si produsele Orange Money Romania urmeaza sa fie transferate catre Alpha Bank Romania. Transferul se va finaliza dupa ce vor fi parcursi toti pasii specifici unor astfel de tranzactii, inclusiv dupa primirea aprobarilor de la autoritati.
In perioada urmatoare vei putea accesa si utiliza aplicatia Orange Money si produsele pe care le ai in acelasi mod ca pana acum. Pe masura ce vor aparea modificari, te vom informa.

Si pentru ca vrem ca aceasta schimbare sa fie in avantajul tau, noi facilitati vor fi disponibile in curand in aplicatie, adaptate nevoilor tale financiare.

Experienta si stabilitatea Alpha Bank Romania in domeniul bancar, de aproape 30 de ani, alaturi de solutiile si experienta digitala a Orange Money, vor duce mai departe misiunea noastra de a inova si de a-ti oferi noi produse si servicii financiare 100% digitale.
Daca ai nevoie de suport, ne poti contacta la fel ca pana acum - prin chat in sectiunea Contact din aplicatia Orange Money sau prin prin apel la unul din numerele 300 (valabil din reteaua Orange) sau 0374 300 300 (valabil din orice rețea).

Pentru mai multe detalii sau raspunsuri la cele mai frecvente intrebari, click aici.

Cu prietenie,
Echipa Orange Money

Adaug mai jos si informatiile din sectiunea de Intrebari Frecvente, ca sa va fie mai la indemana. 🙂

Întrebări frecvente
Ce este important să știe clienții Orange Money pe durata transferului businessului la Alpha Bank Romania?
Clienții Orange Money vor continua să aibă acces la aceleași produse, servicii și beneficii ca și până acum. Aplicația Orange Money va avea aceeași denumire și aceleași functionalități iar codurile IBAN ale contului sau cardului de credit nu se vor modifica. Totodată, beneficiile din ofertele promoționale se vor acorda conform detaliilor prezentate aici: https://www.orange.ro/money/oferte/

Când vor fi preluate complet serviciile și produsele Orange Money de către Alpha Bank?
Preluarea completă a serviciilor și produselor Orange Money se va realiza după efectuarea tuturor pașilor dintr-o astfel de tranzacție, inclusiv primirea abrobărilor de la autorități. Clienții Orange Money vor fi informaţi despre modificări pe toată durata desfășurării acestui transfer.

Unde pot solicita clienții Orange Money suport pentru produsele pe care le au?
Dacă au nevoie de suport, clienții ne pot contacta la fel ca până acum: prin chat, în secțiunea Contact din aplicația Orange Money sau prin apel la unul din numerele 300 (valabil din rețeaua Orange) sau 0374 300 300 (valabil din orice rețea).

Cum pot rambursa clienții sumele datorate pentru cardul de credit Orange Money?
Clienții Orange Money pot rambursa sumele datorate la fel ca până acum, prin transfer din contul Orange Money din aplicatie, transfer din cont deținut la alte instituții financiare utilizând codul IBAN Orange Money sau în numerar, în orice magazin Orange.

Cum pot intra clienții în posesia unui nou card în format fizic, în cazul expirării sau pierderii lui?
La fel ca și până acum, cardul va fi emis sau înlocuit de Orange Money în aceleași condiții și clienții poti solicita livrarea acestuia prin curier la adresa dorită sau în oricare magazin Orange

Pot în continuare să deschid un cont Orange Money, dacă-mi doresc? Dacă da, cum?
Da, poți deschide în continuare un cont Orange Money direct de pe telefonul mobil, indiferent de rețeaua mobilă în care ești, descărcând aplicația Orange Money din Google Play sau Apple Store.

Ce se schimbă pentru clienții care au simultan cont sau alte produse la Orange Money și la Alpha Bank România?
Transferul afacerii nu implica modificări în condiţiile contractuale ale produselor şi serviciilor oferite de Alpha Bank România, respectiv Orange Money.

 

Referitor la punctele Orange Thank You primite de catre clientii Orange Money:

"Aplicația Orange Money va avea aceeași denumire și aceleași funcționalități, iar oferta de alocare puncte nu se modifică."

 

Daca apar modificari importante, o sa actualizez topicul in consecinta. 🙂

Client Orange
72 Răspunsuri 72

Tranzacțiile se pot urmări și pe cardurile emise de IFN-uri, dacă statul dorește asta. Și cred ca se poate pune și poprire. 

Ok… dacă se dorește dar pt mine era o aplicație sigura .. o am de la început și nu am avut probleme 

Buna seara,idem o am de la inceput dar din cand in cand mai dadea rateuri la autentificare.Chiar recent cand am deschis aplicatia...mi-a cerut sa refac pasii ca si cum as fi dezinstalat-o si reinstalat-o din nou...nasoale erori.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Din câte am înțeles, asta "metoda Orange Money" de reautentificare... Așa cum în contul My Orange intri cu username și password, în My Orange intri cu 7 pași și-un pas mai mare. Pentru ca "securitate" sau ceva în genul asta. E singura aplicație care te trece prin aproape toți pașii de creare cont doar ca sa te reloghezi.

Și eu am avut aceeași problema, și era enervant sa trec prin toți pașii aia. Am trimis o solicitare la Orange Money și, de ceva vreme, nu m-a mai trecut prin toți pașii aia. Speram sa fie o chestie făcută pentru toti clienții. Dar înțeleg ca au făcut-o doar pentru mine.

Oricum, dacă e foarte des, trimite-le o solicitare, fie de la 300 (ramura 2), fie pe chat-ul din aplicație.

Client Orange

Nu am pățit niciodată sa trebuiască sa reinstalez aplicația. Cred ca maxim de doua ori pe an îmi cere reautentificare și asta după vreun update major de sistem, când probabil din motive de securitate, delogheaza tot. 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Acum, da. Si la mine. :)) Dar cu ceva timp in urma, era destul se des. Mai des decat mi-ar fi placut. Acum e ok si la mine, intr-adevar. 

Client Orange

Norocos in acest caz 🙂

RafaHelper
#StarMember

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Da, ceea ce nu mi-e mie foarte clar e daca vorbim de un parteneriat....sau de o achizitie. Eu citisem pe aici ca Unicredit ar vrea sa cumpere AlphaBank. "Fuziune" imi da alta idee totusi. Ma face sa ma gandesc mai degraba la un parteneriat decat o achizitie si o inglobare a uneia in cealalta. E adevarat ca tot fuziune e si asa, dar parca da o idee usor diferita.

Client Orange

Teoretic, parteneriatul se face intre egali (sau putere similara, nu neaparat identica), iar fuziunea presupune ca "partenerul" mai mic este absorbit de cel mare (adica, cel mic renunta la puterea de conducere directa).

Sunt curios care vor fi rezultatele (OM este preluat de Alpha, care este preluata de Unicredit).

La momentul de azi, cel putin, prefer interfata OM in detrimentul Unicredit. Sunt de acord ca Unicredit ofera un anumit avantaj pe partea valutara (pot negocia cursul de la 10.000E, fata de 25.000E restul bancilor cu care lucrez), dar au cam multe minusuri fata de restul (interfata nu chiar cea mai intuitiva, ora pentru schimburi valutare cu inchidere foarte devreme (ora16), etc).

Sunt curios cum va fi finalizarea (A este preluat de B care este preluat de C).

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Dap, presupun ca o sa vedem... Nu ma agit momentan, si nu cred ca vor fi schimbari majore, nici de interfata, nici de functii/facilitati/bonificatii. Daaaar....ramane de vazut.

Client Orange

Radu, știi cum s-a finalizat o ”distracție” similară numită ”card cobranded WIZZ”? A fost inițial la BCR(ERSTE ca la HU), a trecut după câțiva ani (preluat) ulterior în portofoliul celor de la BancPost, dar prin fuziunea cu BT, cei de la WIZZ au renunțat la piața din România. Motivul? Poate or fi vrut cei de la BT să pună ”tricolorul românesc” peste ”rozul wizzului”. 😁 Nu a fost nici happy-end, dar nici ceva cu năbădăi. Dar rămâne de văzut unde și dacă se va regăsi în noua ofertă de carduri. Altfel, după un an de tranziție.... end of story.

Eluta
Junior entuziast

Eu am solicitat închiderea contului și renunțarea la card Orange Money 

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Vreun motiv anume? Sau voiai oricum sa il inchizi?

Intreb pentru ca daca e ceva ce te-a nemultumit, si te-a facut sa iei decizia asta, s-ar putea sa ajute si pe altii in luarea unei decizii. Fie intr-un sens, fie in celalalt, in functie de nevoile si experienta lor.

Client Orange

Eluta
Junior entuziast

Nu … nu vroiam să l închid ca mi-a fost de mare folos …. Banii știam ca sunt în siguranță cu această aplicație … făceam transferuri … plăti … salariu … dar odată trecând la bancă nu mă încânta deloc idee … 

Eu nu am niciun card și nu vreau să am de-a face cu băncile … așa ca a trebuit să renunț … din păcate