anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange Money > Alpha Bank [FINALIZAT]

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salutare!

Se pare ca e oficial. Orange Money devine parte componenta din Alpha Bank.

UPDATE: Alpha Bank a preluat Orange Money in data de 12.01.2024. Migrarea s-a facut cu succes si aveti aici mai multe detalii. S-au pastrat toate beneficiile inclusiv punctele OTY.

Aveti mai jos mesajul trimis clientilor.

Salut,

Pentru ca esti clientul nostru, e important sa afli despre viitorul Orange Money.

Am ajuns la un acord prin care aplicatia si produsele Orange Money Romania urmeaza sa fie transferate catre Alpha Bank Romania. Transferul se va finaliza dupa ce vor fi parcursi toti pasii specifici unor astfel de tranzactii, inclusiv dupa primirea aprobarilor de la autoritati.
In perioada urmatoare vei putea accesa si utiliza aplicatia Orange Money si produsele pe care le ai in acelasi mod ca pana acum. Pe masura ce vor aparea modificari, te vom informa.

Si pentru ca vrem ca aceasta schimbare sa fie in avantajul tau, noi facilitati vor fi disponibile in curand in aplicatie, adaptate nevoilor tale financiare.

Experienta si stabilitatea Alpha Bank Romania in domeniul bancar, de aproape 30 de ani, alaturi de solutiile si experienta digitala a Orange Money, vor duce mai departe misiunea noastra de a inova si de a-ti oferi noi produse si servicii financiare 100% digitale.
Daca ai nevoie de suport, ne poti contacta la fel ca pana acum - prin chat in sectiunea Contact din aplicatia Orange Money sau prin prin apel la unul din numerele 300 (valabil din reteaua Orange) sau 0374 300 300 (valabil din orice rețea).

Pentru mai multe detalii sau raspunsuri la cele mai frecvente intrebari, click aici.

Cu prietenie,
Echipa Orange Money

Adaug mai jos si informatiile din sectiunea de Intrebari Frecvente, ca sa va fie mai la indemana. 🙂

Întrebări frecvente
Ce este important să știe clienții Orange Money pe durata transferului businessului la Alpha Bank Romania?
Clienții Orange Money vor continua să aibă acces la aceleași produse, servicii și beneficii ca și până acum. Aplicația Orange Money va avea aceeași denumire și aceleași functionalități iar codurile IBAN ale contului sau cardului de credit nu se vor modifica. Totodată, beneficiile din ofertele promoționale se vor acorda conform detaliilor prezentate aici: https://www.orange.ro/money/oferte/

Când vor fi preluate complet serviciile și produsele Orange Money de către Alpha Bank?
Preluarea completă a serviciilor și produselor Orange Money se va realiza după efectuarea tuturor pașilor dintr-o astfel de tranzacție, inclusiv primirea abrobărilor de la autorități. Clienții Orange Money vor fi informaţi despre modificări pe toată durata desfășurării acestui transfer.

Unde pot solicita clienții Orange Money suport pentru produsele pe care le au?
Dacă au nevoie de suport, clienții ne pot contacta la fel ca până acum: prin chat, în secțiunea Contact din aplicația Orange Money sau prin apel la unul din numerele 300 (valabil din rețeaua Orange) sau 0374 300 300 (valabil din orice rețea).

Cum pot rambursa clienții sumele datorate pentru cardul de credit Orange Money?
Clienții Orange Money pot rambursa sumele datorate la fel ca până acum, prin transfer din contul Orange Money din aplicatie, transfer din cont deținut la alte instituții financiare utilizând codul IBAN Orange Money sau în numerar, în orice magazin Orange.

Cum pot intra clienții în posesia unui nou card în format fizic, în cazul expirării sau pierderii lui?
La fel ca și până acum, cardul va fi emis sau înlocuit de Orange Money în aceleași condiții și clienții poti solicita livrarea acestuia prin curier la adresa dorită sau în oricare magazin Orange

Pot în continuare să deschid un cont Orange Money, dacă-mi doresc? Dacă da, cum?
Da, poți deschide în continuare un cont Orange Money direct de pe telefonul mobil, indiferent de rețeaua mobilă în care ești, descărcând aplicația Orange Money din Google Play sau Apple Store.

Ce se schimbă pentru clienții care au simultan cont sau alte produse la Orange Money și la Alpha Bank România?
Transferul afacerii nu implica modificări în condiţiile contractuale ale produselor şi serviciilor oferite de Alpha Bank România, respectiv Orange Money.

 

Referitor la punctele Orange Thank You primite de catre clientii Orange Money:

"Aplicația Orange Money va avea aceeași denumire și aceleași funcționalități, iar oferta de alocare puncte nu se modifică."

 

Daca apar modificari importante, o sa actualizez topicul in consecinta. 🙂

Client Orange
72 Răspunsuri 72

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Dap, de cardul de credit ziceam. La debit nu ai intr-adevar nimic, deci nu ar avea unde sa reduca. :))

Client Orange

Comisioanele actuale la Alpha Bank sunt urate... Te comisioneaza chiar daca retragi numerari de la proprille ATM-uri 😓.

Comparat cu comisioanele anterioare, cele curente sunt putin rotunjite in plus. Cred ca sunt singurii la care am vazut modificare anuala de comisioane. Lucrez cu ING de vreo 15 ani si comisioanele nu le-au mai mofidicat de nu stiu cand (am primit mail acum vreo 5 ani, cred, cum imi ziceau ca am nevoie de o incasare de minim 700 si o plata [in suma nespecificata] pentru a fi taxat 5 (sau 7) lei. De atunci, nimic modificat (ca tarife). Singurul lucru care ma deranjeaza este faptul ca nu au aplicatie oficiala in AppGallery (Huawei fara GMS) sa pot plati direct cu aplicatia, nu cu Curve, dar, sa zicem, ca este un inconvenient peste care pot trece (plata prin NFC mi se pare mai securizata prin Curve doarece imi cere amprenta (sau cod) pentru efectuarea platii).

Trixen
#StarMember

Ma gandesc ca Orange Money nu a avut un succes fenomenal, ca a generat pierderi sau ca profitul nu a fost pe masura asteptarilor. Cu toate astea, interesul Alpha nu cred ca este sa inchida un competitor mic, ci mai degraba sa il inghita si sa isi consolideze pozitia. Asadar, propun sa ne concentram pe ce ne-a atras la acest produs si ce ne-a determinat sa il folosim. Spre exemplu:
- usurinta in a deschide un cont (atunci cand nu sunt probleme tehnice, desigur 🙂 )
- punctele Thank You - mare beneficiu, principalul pentru care folosesc cardul de debit
- 12 rate oriunde (preferam 24, dar mno...) - mare beneficiu, principalul pentru care folosesc cardul de credit
- optiunile de cashback - le folosesc pe amandoua de luni de zile, insa este posibil sa se renunte la ele pentru ca, ma gandesc, banii pe care eu ii primesc sub forma de cashback trebuie sa fie platiti de cineva

Ce nu imi place:
- aplicatia nu e gandita tocmai ok, iar operatiuni curente dureaza o eternitate
- frecvente probleme si intarzieri la alimentarea contului
- 4 lei comision lunar nu e mult, insa nici putin; 48 lei anual e clar peste competitie

Subscriu si eu ca daca mi-ar disparea beneficiile cu punctele si cu ratele oriunde, atunci as renunta la produs.

Voi ce apreciati cel mai mult si ce ati vrea sa se rezolve cu preluarea de catre Alpha?

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Avantaje:

  • usurinta de a deschide un cont (cu toate ca uneori mai apar probleme si aici)
  • 12 rate oriunde. Poate cel mai mare avantaj, si motivul pentru care am renuntat la doua alte carduri de credit ale competitiei. 24 de rate era ideal. Dar...mna, mai bine asa decat 3-4 rate.

Puncte si cash back nu am sau nu folosesc. Deci...nu ma pot pronunta.

De asemenea, nu am avut probleme la alimentarea contului. Cel putin din ING ajung banii imediat.

Dezavantaje:

  • probleme cu aplicatia. Fie bug-uri, fie server issues, fie chestii care nu sunt implementate, dar ar fi trebuit (gen notificari push)... Unele destul de neplacute daca ai nevoie de servicii functionale fix in momentul in care nu sunt.
  • comisionul la cardul de credit, dupa cum ziceam si mai sus...e maricel. Dar l-am acceptat datorita faptului ca pot sa cumpar de oriunde. Sper din tot sufletul sa nu se schimbe chestia asta!
  • nu exista aplicatie pentru PC/Mac/Desktop sau macar o versiune web de management a contului. Am propus...am ramas cu propunerea. Nu e o problema de securitate. Se poate face 2FA cu telefonul, sub forma de pop-up, mesaj cu cod, etc etc etc. Securitatea nu este un motiv sa nu existe versiune de Desktop. Ceea ce nu se poate folosi, evident, nu va fi implementat. Dar un basic management al contului, alimentare dintr-un alt cont si alte functionalitati de genul asta, cu siguranta se pot implementa.
  • lipsa dark mode (da, stiu, e mai mult cosmetica, dar come on, n-ar trebui sa fie atat de greu de implementat).
  • nu se poate modifica codul PIN al cardului
  • nu poti genera un card fizic dupa ce l-ai generat pe cel virtual. De ce...nu stiu. Dar nu se poate. Fie te hotarasti sa le ai pe amandoua in acelasi timp, fie creezi un alt card virtual, si abia atunci ai din nou ocazia sa dai comanda si de un card fizic. Nu e musai. Te poti descurca foarte bine si cu cardul virtual (eventual adaugat in Apple/Google Wallet) dar...e bine de avut, in special pentru retrageri de la ATM.

Pe mine unul partea cu punctele nu ma deranjeaza in niciun fel, pentru ca nu le foloseam oricum, dar inteleg motivul pentru care cei care le foloseau ar fi suparati sa nu le mai aiba.

Pe mine ce m-ar face sa renunt de tot la Orange Money, si sper sa nu faca chestia asta, ar fi sa renunte la acele 12 rate oriunde in lume. Pentru ca atunci n-ar mai fi nicio diferente, si niciun motiv pentru mine sa pastrez cardul. Ar fi la fel de convenabil, sau poate chiat mai convenabil, avand in vedere comisionul de la cardul de credit, sa fac un card de credit la oricare alta banca. Deci...sper sa nu modifice partea asta. 

Client Orange

Bune aspecte ai punctat. Legat de 12 rate oriunde - pe mine m-ar determina sa inchid cardul daca ar micsora si mai mult numarul ratelor.
Legat de cardul fizic, oare e ceva nou introdus? Am avut intai carduri virtuale, la cateva zile dupa ce le-am facut am cerut si carduri fizice, le-am primit prin curier, le-am bagat o data in bancomat si cam atat. Nici nu mai stiu unde sunt. La momentul acela aveam probleme cu telefonul si nu imi mergeau platile contactless, insa am incercat de vreo doua ori cu cardul fizic si nu mai retin de ce nu mi-a mers, apoi am abandonat.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Nu e nimic nou. Ba din contra, e o chestie veche. It's a ...bug. 🙂 Sau a fost. Nu am mai incercat. Si nu mai stiu daca s-a remediat sau nu. Din ce spui tu, tind sa cred ca s-a remediat. Dar ajungeai pana in pasul final cu cardul fizic, dupa care iti spunea ca nu poti de fapt sa ai cardul fizic pentru ca ai deja un card...

Oricum, ai aici un topic mai vechi de-al meu cu tot felul de sugestii, issues & stuff. Asta ca sa-ti faci o idee la ce ma refeream. Dar cum ziceam, posibil sa fi fost un bug si sa se fi reparat intre timp.

Sunt mai multe chestii in topicul ala. Din pacate, dupa trecerea la noua platforma, formatarea s-a cam dus pe apa Sambetei. Si e destul de greoi de citit. Le-am editat un pic asa in graba, cat sa nu fie chiar "wall of text", dar inca e destul de "dens" scris. Deci...citeste numai daca ai timp. Pentru ca e ceva de citit. ))

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Poate se găsește o soluție și pt cei care nu au veniturile raportate la ANAF sa poate achiziționa un card de credit doar cu adeverința de la angajator. La alte IFN  se poate gen cetelem, provident etc, numai la orange nu. Pana atunci ma mulțumesc cu cardul de credit de la brd

Chris_t
Explorator

Well, am asa:

Card debit 

BT- folosit pentru salar + transfer în contul de economii de la BT pentru dobânda bună.

OM - folosit foarte rar, mai mult pentru top-up din ING și Revolut

ING - sta cam degeaba, mai primesc transferuri de la prieteni/neamuri.

Revolut - idem ca la ING. Toți banii care întra pe ING sau Revolut sunt de obicei transferați instant pe OM.

 

Carduri de credit:

OM: pentru cele 50 plăti lunare generează puncte OTY și pentru tranzacții în rate dacă nu am varianta BT.

BT Flying Blue: folosit ca și Card principal de plata după cele 50 tranzacții cu OM, pentru  acumulare mile Flying Blue și rate pe perioadă scurta.

ING Credit: nefolosit, sta pentru când am nevoie urgenta de cash necomisionat (top-up în Orange).

 

Alpha nu mai are loc pe aici, deci la 50 bani comision, reducerea beneficiilor, sau solicitari de plimbări pe la banca sau actualizari de stiu eu ce, pa.

adialbu
Junior

Se vor mai acorda puncte Thank you plătind cu cardurile Orange Money,după achiziția de către Alpha Bank ?

 

GabiB
Junior

Din pacate pentru mine e o veste trista nu cred ca voi mai ramane si probabil nici la Orange cu telefonul .

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Vreun motiv anume? 🙂 Din câte înțeleg eu, nu prea se modifica nimic. Cel putin pentru clienți. Dar încerc sa înțeleg raționamentul.

Client Orange

Teoretic nu se modifica practic vom vedea , oricum daca vroiam Alpha mergeam din start la ei 

De acord GabiB

Eluta
Junior entuziast

Buna ziua…. Pacat ca au vândut o …. O aplicație care m a ajutat foarte mult … in cazul acesta alpha bank va urmării tranzacțiile …intrările și ieșirile banilor chiar și popririle pe card ca oricare card emis de banca … adevarat