anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Alpha Bank este în discuţii să cumpere Orange Money IFN România

svetalex
Maestru

Alpha Bank, una dintre cele mai mari zece bănci din România, este în discuţii cu grupul de telecomunicaţii Orange pentru achiziţia Orange Money IFN România, au declarat pentru ZF surse de pe piaţa financiară.

Orange a scos la vânzare furnizorul de servicii financiare pe mobil Orange Money IFN anul trecut, având mai multe discuţii în piaţă cu potenţiali cumpărători, în special de pe zona bancară.

Orange Money, aplicația de servicii financiare digitale, a raportat pentru T1 2023 un total de 1,6 milioane de tranzacții. La finalul lui 2021, ultima oara cand compania raporta situatia portofoliului de clienti, Orange Money avea 300.000 de clienți, în creștere cu 15% față de finalul anului 2020. 

Desi veniturile totale ale Orange Money IFN, societatea înființată de Orange România pentru furnizarea de servicii de plăți și de transfer de bani de pe telefonul mobil, au crescut de la 63,6 milioane de lei in 2021 la 105,1 milioane de lei in 2022, compania inca nu reuseste sa genereze profit. Ba dimpotriva, pierderile au crescut cu 12% in 2022, fata de anul precedent, ajungand la 73,7 milioane de lei, fata de 65,8 milioane de lei in 2021, si au ajuns sa reprezinte aproape jumatate (45,3%) din capitalul social al companiei.

Sursa: In cautare de clienti retail, Alpha Bank este în discuţii să cumpere Orange Money IFN România - NOCA...

Ce părere aveți legat de această știre? Sunt curioasă ce ne rezervă viitorul

Edit 23.10.2023: Alpha Bank și UniCredit Bank fuzionează în România. Deocamdată nu e clar cum se va numi noua entitate, dar conform termenilor agreați, Alpha Bank va deține circa 10% din capitalul social al entității rezultate și va rămâne implicată inclusiv prin reprezentarea la nivel de consiliu de administrație.

https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-26626166-alpha-bank-unicredit-bank-fuzioneaza-romani...

53 Răspunsuri 53

Salut, Andrei!

Vrem să verificăm și noi situația ta cu colegii de la Orange Money.

Ne poți trimite, te rog, numărul de telefon în mesaj privat împreună cu o descriere mai detaliată a problemei? Mulțumim.

Razvan
#StarMember

Alpha Bank va fi cumpărată de către UniCredit, prin fuziune, aceasta va deține o cotă de 9,99%.

:))) Mi se pare mie sau jucam un fel de PacMan aici. UniCredit cumpara AlphaBank care cumpara Orange Money. Deci....bun venit la UniCredit?

Client Orange

Ai di capu' meu... Dacă se întâmplă asta, închiderea contului Orange Money se face instant. 

Lucrez cu ei la firma (cu Unicredit) și, cel puțin pe partea de plăti valutare, să te ferească Dumnezeu să treacă de oră 16, ca plata se face următoarea zi lucrătoare (de fapt, schimbul valutar pe cont se face a doua zi...).

Nu mai zic de faptul că, dacă ai acces la două conturi/firme pe același token, poți avea surpriza sa plătești de unde nu trebuie. 

Si eu am cunostinte care au cont la ei, si sunt foarte ineficienti (UniCredit). O sa vreau sa vad intai ce ramane din Orange Money. Pana la urma, asta ma intereseaza. Dar in momentul in care incep sa faca o "speciala" marca UniCredit, da, prevad ca va trebui sa ma mut si eu.

Deci, inca nu zic "hop", pentru ca nu stiu ce o sa fie. Dar daca la AlphaBank eram sceptic, la UniCredit...nu stiu daca o sa mai tin contul. Dar din nou, vreau intai sa vad ce mai ramane din Orange Money. Daca nu se modifica nimic, si am in continuare aceleasi servicii, si acelasi suport, nicio problema. Daca incep sa puna bete in roate la o folosire eficienta a aplicatiei, prevad ca o sa incep sa caut alternative.

Client Orange

Ma astept sa dureze ceva timp, dar sper sa nu-si bage codita prea tare.

bogdanosan
Junior entuziast

Acum ramane de vazut daca Uni Credit va pastra Orange Money. 

Razvan
#StarMember

Așa nașpa sunt cei de la UniCredit? Tocmai am aplicat la o refinanțare de ipotecar la ei? 

Personal, interfata mi se pare contraintuitiva. Am 4 firme la care fac platile prin Unicredit si, daca nu sunt atent la selectie, platesc dintr-o firma care nu trebuie.

Nu mai spun ca, in caz de popriri, Unicredit blocheaza toata suma incasata, indiferent ca incasarea este 1.000.000 lei si poprirea este de 500 lei.

Reiterez schimburile valutare: degeaba semnez la ora 16.05 schimbul valutar (intre conturile mele), banii se schimba maine (sau urmatoarea zi lucratoare). Mi-am luat "teapa" de doua ori:

  • o data cand am schimbat la 17.30 (contul meu [firma] de lei in cont de euro) schimbul a doua zi
  • a doua oara am schimabt la 16.15 (intr-o vineri) si banii s-au schimbat luni (chiar am sunat la banca aproape de ora 17 sa intreb de ce nu se schimba).

Raspunsul a fost sec: la ora 16.00, trezoreria (pentru valuta) se inchide.

Lucifer
Cunoscător

Deci pana la urma am luat decizia corecta sa imi inchid contul Orange Money. Nu aveam o parere proasta despre Alpha Bank, dar Unicredit e penibil.

arsradu
#StarMember

Eu zic sa nu anticipam. Daca e sa fie nasol, vedem atunci. Nu are rost sa plecam toti acum pentru ca s-ar putea sa fie cumparat AlphaBank de UniCredit sau mai stiu eu cine. In momentul in care Orange Money n-o sa mai fie Orange Money, si n-o sa mai aiba beneficiile si facilitatile pe care ni le dorim, sau cu care ne-am obisnuit, atunci da. Dar pana atunci, eu zic ca n-are rost sa luam nicio decizie definitiva. Nici intr-un sens, nici in celalalt.

Client Orange

DîM
Junior

Cred că integrarea Orange Money între produsele Alpha Bank a fost oprită odată cu anunțarea preluării Alpha Bank de către Unicredit.

 

Prin urmare cred că ne putem bucura de Orange Money în continuare, integrarea acestuia se va face direct în portofoliul Unicredit Bank.


Pana a finalizarea tuturor actelor, sansele de schimbare sunt minime. Totusi, primii pasi intre Alpha si Orange Money deja au fost initiati, deci ar fi doar o chestiune de timp pentru inglobarea catre Unicredit (probabil se vor face "din mers" toate actele ulterioare).

Însă ar fi contraproductivă alocarea unor coduri IBAN noi și eventual reemiterea unor carduri bancare de către Alpha Bank pentru Orange Money, pentru ca la puțin timp după aceea Unicredit Bank să facă același lucru.

De-asta spun că Orange Money ar trebui integrat direct în Unicredit Bank.

.

FLo1
#StarMember

Ca experiență a unor evenimente anterioare marca Bancpost & BT, ca să știi, vechile carduri rămân neschimbate până la expirare, cu mențiunea asocierii unui nou IBAN din noua structură, unitatea absorbită fiind dizolvată. Noi carduri vor fi emise în noi condiții, conform noilor pachete care vor exista la nivelul băncii. Care vor fi aceste condiții.... rămâne de văzut, iar libertatea de alegere va fi maximă.