anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Alpha Bank este în discuţii să cumpere Orange Money IFN România

svetalex
Senior certificat

Alpha Bank, una dintre cele mai mari zece bănci din România, este în discuţii cu grupul de telecomunicaţii Orange pentru achiziţia Orange Money IFN România, au declarat pentru ZF surse de pe piaţa financiară.

Orange a scos la vânzare furnizorul de servicii financiare pe mobil Orange Money IFN anul trecut, având mai multe discuţii în piaţă cu potenţiali cumpărători, în special de pe zona bancară.

Orange Money, aplicația de servicii financiare digitale, a raportat pentru T1 2023 un total de 1,6 milioane de tranzacții. La finalul lui 2021, ultima oara cand compania raporta situatia portofoliului de clienti, Orange Money avea 300.000 de clienți, în creștere cu 15% față de finalul anului 2020. 

Desi veniturile totale ale Orange Money IFN, societatea înființată de Orange România pentru furnizarea de servicii de plăți și de transfer de bani de pe telefonul mobil, au crescut de la 63,6 milioane de lei in 2021 la 105,1 milioane de lei in 2022, compania inca nu reuseste sa genereze profit. Ba dimpotriva, pierderile au crescut cu 12% in 2022, fata de anul precedent, ajungand la 73,7 milioane de lei, fata de 65,8 milioane de lei in 2021, si au ajuns sa reprezinte aproape jumatate (45,3%) din capitalul social al companiei.

Sursa: In cautare de clienti retail, Alpha Bank este în discuţii să cumpere Orange Money IFN România - NOCA...

Ce părere aveți legat de această știre? Sunt curioasă ce ne rezervă viitorul

Edit 23.10.2023: Alpha Bank și UniCredit Bank fuzionează în România. Deocamdată nu e clar cum se va numi noua entitate, dar conform termenilor agreați, Alpha Bank va deține circa 10% din capitalul social al entității rezultate și va rămâne implicată inclusiv prin reprezentarea la nivel de consiliu de administrație.

https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-26626166-alpha-bank-unicredit-bank-fuzioneaza-romani...

53 Răspunsuri 53

Anonim
Neaplicabil

Vor pierde câțiva clienți, unii stau strict pt acele puncte câștigate din tranzacțiile cu cardul. Gata cu dărnicia la orange

svetalex
Senior certificat

Poate vor păstra avantajele, sau vor aduce altele noi. Scopul lor este să câștige/păstreze clienți.

Razvan
#StarMember

Cardul de debit nu aduce profit, ca cel de credit. În momentul in care vor pune taxă lunară pe card și nici puncte, îl voi inchide. 

Și eu la fel. Cu cei de la Alpha Bank nu am avut experiențe deloc plăcute.

Pololică
#StarMember

Ca sa-l citez pe Newton: orice actiune are o reactiune contrara si de sens opus de valori egale. Asa si aici, daca cheltuielile nu genereaza venituri (minim egale), [Orange Money] nu-si are sensul (nu-i rentabil).

Daca Orange Money nu va mai ramane la Orange s-ar putea sa fie urmat de o serie de inchideri de conturi (pe partea de Money) daca nu sunt pastrate beneficiile actuale (practic, abonatii primesc bonificatii de pana la 15E lunar [50 puncte x 0.30E, fara costuri] pentru utilizarea cardului de debit).

PS: chiar sunt curios ce se va intampla. Am renuntat la Revolut pentru Orange Money (pot face top-up si de 0.50 lei, fata de revolut unde, cel mai putin, a fost de 30 de lei). Plus ca Money este singurul serviciu (sau produs, sau... ce o fi el) care ma mai leaga de Orange si, moral...

Mie mi-a luat câteva luni până să îmi dau seama de faptul că primim puncte pentru un număr limitat de tranzactii cu cardul.(50) Nu am făcut niciodată tranzacțiile totale, și credeam că nu are limita, ceea ce mi se părea ireal. Dar acum câteva luni am văzut că nu mai primeam puncte din tranzacții, decât cele din plata facturii sau din reincarcari. Însă chiar daca se limitează la cei 15 euro strânși într-o lună, pentru cei ca mine care fac cele 3 incarcari pe lună, se strâng în total aprox 35 de euro pe luna, ceea ce într-un an corespunde cu peste 400 de euro. Cum eu îmi doresc enorm sa îmi iau un S23 (sau 24) Ultra "cât mai ieftin", aceste puncte reprezintă 75% din valoarea telefonului,sau poate chiar și mai mult,  ceea ce este fantastic. As fi extrem de dezamăgit să dispară sau sa se diminueze acest serviciu. Am recomandat la foarte multi oameni aceasta companie de telefonie, special pentru acest serviciu... Dar dacă nu este rentabil...,ei știu mai bine ce au de făcut...!

Cate tranzactii trebuie pentru cele 50 puncte??

Dany_Comunity
Junior entuziast
  • 50 de tranzacții. Indiferent că scoți orice suma de bani de la bancomat (chiar și 10 lei), sau că faci o plată cu cardul, se consideră o tranzacție, adică un punct, adică aprox 10 centi (in magazinele on line,un punct reprez aprox.30 centi)...

Razvan
#StarMember

La Revolut este de minim 60 lei. 

bogdanosan
Junior entuziast

Daca ar fi dezvoltat aplicatia cu dezvoltatori competenti si ar fi facut publicitate mai agresiva ar fi avut multi clienti, dar asa...

Si cum ar trebui sa arate o aplicatie dezvoltata cum trebuie? La modul la care o folosesc, nu-mi trebuie mai mult (si e destul de stupid-proof pentru aproape toate operatiunile pe care le-ai putea face).

Legat de publicitate agresiva: cele [pana la] 50 de puncte oferite abonatilor pentru utilizare, chiar nu este atractiv? Timp de doi ani, cele 50 de puncte echivaleaza cu 120E reducere pentru accesorii si aparatura cumparata fara abonament, sau 360E reducere suplimentara pentru achizitia de telefon cu prelungire online a abonamentului.

Totusi, Orange Money este IFN, nu banca.

De multe ori aplicatia da erori, nu arata soludul in timp real, se blocheaza si are multe alte minusuri… cu o asa aplicatie nu castigi increderea clientilor. Parca tot era vorba ca de lanseaza Orange Bank in Romania… nu se mai aude nimic despre asta.

Desi am telefon fara GMS, nu am avut problemele enuntate de tine. Depinde de fiecare ce cerinte are...

DîM
Junior

Eu sunt mulțumit de Orange Money, deși nu primesc bonusurile de care vorbiți voi.

Probabil voi căuta o altă soluție dacă eventuala preluare va aduce cu sine alte condiții contractuale.

Altfel, dacă termenii și condițiile rămân aceleași, mai puțin contul IBAN care ar trebui să fie un altul, iar aplicația este păstrată de Alpha Bank, iar noile carduri sunt co-brand, Alpha Bank - Orange - Visa, atunci aș putea păstra contul/conturile.

.