anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Gigantii in telefonie mobila din Europa pregatesc alternativa la Starlink!!

Petru_2000
Explorator entuziast

Telefonica (cunoscuta adesea sub numele O2), Deutsche Telekom, Vodafone si Orange se afla in discutii pentru a forma un consortiu ce va participa la licitatia pentru sprectul radio de 2Ghz rezervat de Uniunea Europeana pentru comunicatii prin satelit. Spectrul ar functiona  prin intermediul sistemului de sateliti IRIS ( Infrastructure for Resilience, Interconnectivity & Security by Satellite). Cu toate acestea, inca nu a fost confirmata formarea consortiului, si nici macar participarea la licitatie. UE isi propune sa ofere majoritatea spectrului fimelor europene de telefonie. Serviciile prin satelit ar putea ajuta mult, permitand functionarea apelurilor sau al altor servicii de urgenta si in zone neacoperite. Din punctul meu de vedere, aceasta introducere ar fi utila mai mult zonelor cu semnal inexistent, in rest nu cred ca am avea nevoie. Va astept parerile. Sursa informatiilor este http://Economedia.ro

Petru_2000_1-1789156473356.pngPetru_2000_2-1789156704213.png

7 Răspunsuri 7

Vio73
#StarMember

Salutare!

Cred că va fi o soluție foarte bună, dar în același timp destul de costisitoare, pentru operatori și numai, în locurile unde semnalul prin unde radio nu există și nu poate fi adus.

Mulțumim de știre!

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

Radutuby
#StarMember

Salut!

Cu siguranță va fi o soluție de comunicații binevenită și sper să vină și cu un cost accesibil. În felul acesta, pe viitor, ar putea fi eliminate și zonele fără acoperire de rețea terestră, sau cine știe, ar putea reprezenta o soluție de rezervă in cazul unui "blackout" al rețelelor terestre 

Rămâne de văzut și ce terminale mobile vor avea această capabilitate. Din câte știu, iPhone-urile oferă deja suport pentru comunicații prin satelit începând cu generația iPhone 14, dar si acolo cred că este vorba de mesagerie, localizare si SOS de urgență, sau asistență rutieră.

<> Where light can travel, communication knows no boundaries.<>

MihaiC99
Campion certificat

Deocamdată sunt doar discuții, vom vedea ce va fi pe parcurs. Serviciul va fi util mai ales în zonele izolate (cu semnal slab sau inexistent) și în cazul situațiilor de urgență.

Viper
Cunoscător certificat

Ce e "Starlinlk" ?

Când citezi o sursă pui link-ul către acea știre specifică din care te-ai inspirat, nu doare către site-ul din care te-ai inspirat.

Petru_2000
Explorator entuziast

Starlink este o rețea globală de internet prin satelit. 

Viper
Cunoscător certificat

Eu te-am întrebat de ce era scris inițial în titlu, nu de Starlink.

Felicitări pentru postarea fără AI dar vezi că ai scris greșit și spectru de vreo două ori.

Pololică
#StarMember

Ma intreb daca IRISS va fi similar cu Galileo (Galileo vs GPS, IRISS vs Starlink).

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.