la 26-05-2026 09:53 PM
Detin un router ZTE F6605R legat, prin cablu de retea, cu un satelit, wifi extender, tot de la ZTE, primite amandoua la activarea abonamentului. Routerul a fost instalat la usa de la intrare in apartament pentru a fi aproape de casa scarii unde vreau sa montez o camera de supravghere WiFi. Astazi am constatat ca reteaua WiFi 2.4 G (camerele nu suporta WiFi 5G) nu functioneaza decat pe acel satelit, care se afla in apartament. Oricat am incercat nu m-am putut conecta la reteaua 2.4 G de pe router. Daca intram in apartament langa satelit, se conecta perfect pe 2.4G. Am scos din priza satelitul si reteaua WiFi 2.4 G nu este functionala, nu ma pot conecta la retea cu niciun dispozitiv. Doar daca bag in priza satelitul WiFi atunci ma pot conecta la WiFi 2.4 G. Precizez ca reteaua 5 G WiFi functioneaza si pe router, dar eu am nevoie de 2.4 G de pe router, fiind mai aproape de camera web.
Ce pot face in acest sens, m-am saturat de cabluri si routere prin casa, nu vreau sa mai adaug un router langa routerul ZTE F6605R, doar sa am WiFi 2.4 G?
Cu cine pot lua legatura?
la 26-05-2026 10:05 PM
@Anturaju93 : Salut și bun găsit în Comunitate. Nu trebuie să iei legătura cu nimeni. Trebuie doar configurat și activat în router, pe lângă acel SSID actual pe 5GHz încă unul pe 2,4GHz și totul e ok. Pentru aceasta accesezi interfața routerului cu IPul 192.168.x.1 (x = 1 sau 100) si faci setările aferente, exact ca la acel extender.
Revino dacă ai nevoie de detalii suplimentare. Numai bine.
la 26-05-2026 10:21 PM
Salut si multumesc de raspunsul rapid. In router sunt deja active doua SSID-uri, unul de 5 G si altul de 2.4 G. Asa a venit configurat cu doua retele WiFi separate, 5G si 2.4 G. Eu daca am scos din priza satelitul, WiFi de 2.4G devine imposibil de conectat, doar cel de 5 G functioneaza ok si ma conectez la el. Am incercat diferite setari pentru wifi global, sau doar pentru wifi 2.4, degeaba. Fara satelit conectat nu am WiFi 2.4 functional. Nu era problema, dar WiFi 2.4G este functional doar pe acel satelit, iar in raza de actiune a routerului conexiunea este inrerupta si nu se mai conecteaza deloc.
la 26-05-2026 10:47 PM
Când faci asocierile, poți pune denumire diferită la cel de 5GHz față de cel de 2,4GHz. Pe de altă parte te poți asigura că vei avea camera conectată la router (nu la extender) oprind extenderul pe perioada configurării. Totuși, dacă vei avea semnal mai bun pe extender, camera posibil să prefere conexiunea pe extender.... de aceea observi conectarea dependentă de extender. Încearcă fără extender și bineînțeles cu același SSID la reteaua wifi de 2,4GHz.
la 26-05-2026 10:26 PM
Salutare!
Pe ZTE F6605R poți separa benzile Wi-Fi de 2.4 GHz și 5 GHz.
Acceseaza meniul routerului Rețea locală - WLAN - Direcție bandă WLAN - dezactiveaza bandsteering.
la 26-05-2026 11:20 PM
Este dezactivat. Imi apar doua retele Wifi separate, numele la fel, doar in coada una are 2G alta 5G. Am 5 ore de cand ma chinui. Pana la urma am creat un al treilea SSID, wifi de 2.4G, fara parola la care ma pot conecta si fara satelitul conectat la router. Pentru securitate am activat whitelist pe filtrare MAC si doar camera web din exteriorul apartamentului se poate conecta la noua retea fara parola.
Subliniez inca o data, eu vreau sa ma conectez la reteaua WiFi 2.4G a routerului, fiind cel mai aproape de camera web. Satelitul de extindere a retelei conectat la router este prea departe de camera web.
Va rog sa observati cum exista un singur client conectat la routerul principal, iar restul clientilor la satelit. Din pacate exista un bug la acest router, cand se conecteaza un satelit de extindere a retelei, se pierde functionalitatea retelei 2.4G pe routerul principal.
la 26-05-2026 11:52 PM
Conectarea extenderului pe 5GHz nu ar trebui să afecteze conexiunea pe 2,4. Dar dacă prin al treilea SSID creat ai reușit să conectezi camera la router atunci e ok. Rămâne să selectezi și o parolă, inclusiv pe cameră si e ok. Parola pe SSIDul respectiv nu are de ce influența conectivitatea la rețeaua respectivă.
E bine că s-a clarificat puțin problema.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor