25-10-2023 03:57 PM - editat 28-10-2023 10:21 AM
Salutare
Funcționează routerul f6600R in mod Bridge până la urmă ? Am sunat la 300 și mi-au comunicat că nu se poate.. La mine funcționează mai rău decât cel anterior, unele device-uri de prin casa nu se conectează la el.
Am solicitat revenirea la fiber 1000 cu routerul cel vechi. Deși văd că tot asta apare și la fibra 1000..
la 30-10-2023 02:54 PM
S-a rezolvat teoretic.. a venit tehnicianul să îmi monteze un router care se poate utiliza in modul Bridge. Bineînțeles că a adus unul vechi, antic, folosit de cine știe câți ani. Plasticul fiind gălbui, nu alb . :)))
L-a pus, merge doar pe frecventa 2.4 cu maxim 5 MB/s pe wifi. L-a pus în modul Bridge și mi-am instalat singur routerul meu pe care scot undeva la 940mb/s pe cablu. Abonamentul fiind Fiber 1000.
El m-a îndemnat să mă mut la Orange de la Orange communications.. așa o să și fac. Merg săptămâna asta să reziliez contractul la OROC și încerc mutarea la Orange. Am înțeles că au mai multe ehipamente, oferte etc.
Vă mulțumesc pentru răspunsuri!! și pentru ajutor @DanielaH
la 05-12-2025 09:54 PM
Te salut.
Eu am deschis topicul. Iti inteleg frustrarea. Trebuie doar sa vorbești frumos cu ei și să aștepți minunea. De obicei cand suni la tehnic depinde pe cine nimeresti si cat de priceput este. Eu am un wifi ZXHNF6600R și merge în modul bridge. După ce mi l-a montat tehnicianul, tot el a sunat la tehnic sa activeze modul Bridge. Pentru ca asta le-am scos in evidenta de la începutul discuției. Facem abonament doar daca merge. M-au asigurat ca e in regula si asa a fost. Au trecut 2 ani de atunci , merge si acum. 940 Mbps/s prin cablu download si 440 upload. Am abonamentul de 1000. Folosit in bridge cu wireless Asus. Solicita un wifi ca al meu chiar daca nu e cel mai performant. Important este să mearga acest bridge.
la 05-12-2025 10:17 PM
Încă o data: 2025
Viteza de download e decenta 7-950 cu peste 400 up. Nu e problema.
Dar routerul ala zte, fără posibilitate de lan, fără securitate corectă, care nu poate fi setat să facă ce îți trebuie în casă... Sa poți da un ping, sa faci un remote desktop, sa faci un wake on lan... Nu ai cum! Iar asta e nepăsarea orange și lipsa de bun simt în a lua în calcul efectiv solicitările clienților. Asta trebuie sancționată cu plecarea din rețea.
Nu e firesc sa pui router după router: adică ai routerul ala zte, fă-l naibii sa meargă corect,sa te poți folosi de el!
Ce e mai cool, în secunda asta NU BENEFICIEZ DE SERVICIUL PLATIT: Nu am internet wireless, DNS-ul nu funcționează corect, stau pe date (bineînțeles de la o companie cu care nu sunt afiliat sub nici o formă, însă mult mai serioasa)
Ce e cel mai frustrant, serviciul de relații clienți și cenzura de pe acest forum: spui ceva rău despre colegii din call center sau despre admini, gata, îți ștergem postul! Păi... Sa zic de bine... Zic.
Nota mea pentru suportul tehnic de pana acum: pe o scala de la 1 la 10 au nota minus infinit.
Noroc ca pot rezilia încă 2 zile porcăria asta. Deja am inițiat reziliere, sa fim sănătoși ca provideri serioși or fi!
Pentru cei care au nevoie de servicii normale (lan, rdp, wol, ping), uitați de acest zte și uitați de Orange.
la 05-12-2025 10:22 PM
E in regula sa pui router după router. De ce nu ? Eu am pus din cauza apartamentului ca e lung si in ultima camera aveam semnal slab de la cel zte. In fine. Cum consideri .
Înțeleg frustrarea am avut și eu ceva probleme cu ei la început.
la 05-12-2025 10:27 PM
Mesh e una, dar sa pui un router ca primul nu poate sari de ap isolation, și asta din firmware-ul custom pentru orange romania... Înseamnă că îi doare în... Pe cei de la Orange.
Deci, revin la ideea cu plecatul din rețea.
Daca nu vrei lan, dacă nu vrei servicii și alte chestii, e perfect Orange.
Ps: referitor la idee enuntata mai sus, am pus-o în practica.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor