anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming Turcia

Boer
Începător

Buna ziua! Sunt nou client orange si maine plec in Turcia, mi-am activat roamingul dar am citit pe forum ca mai multor persoane li s-a intamplat sa nu aiba semnal prin Turcia cu tot cu roaming activat! Va rog sa ma indrumati ce e de facut sa nu am surprize! Multumesc anticipat

1 Soluţie acceptată‚

Pololică
#StarMember

Salutare!

Asigura-te ca:

  • ai activ roamingul World Wide (implicit ["din fabrica"] este activ doar cel SEE din motive de costuri accidentale in zonele de granita care nu sunt cu SEE)
  • ai luat la cunostinta tarifele specifice Turciei (parca e 7E/MB, dar verifica)
  • stii ce extraoptiuni de roaming sunt disponibile pentru Turcia (15-20E pentru internet si minute incluse. La fel, verifica)
  • reteaua partenera principala este Turkcell, dar asta nu inseamna ca, daca Turkcell nu are semnal, pierzi si tu semnalul. Orange au mai multe acorduri cu mai multi operatori in fiecare tara, tocmai pentru a evita "zonele albe" (neacoperite).
  • asigura-te ca nu ai modificat limita de 50E pentru consum extra in roaming (daca nu ai activa nicio optiune, cu mai putin de 10MB ai atins aceasta limita si accesul va fi blocat pentru internet si eviti sa platesti o factura nu foarte placuta).

Vizualizare soluţie în postul original

35 Răspunsuri 35

mmiki
Junior entuziast

Salut,

Exact asta contestam ...trimiterea mesajului de intrat in alta tara (zona)

Manual folosesc  de obicei/ dar nu ma gandeam ca o sa imi intre Turcia  (la peste 20km ) de mine si sa imi sara de pe reteaua greceasca din zona 

Eu am 2 sim-uri (Orange este pe eSim) sotia si copiii sunt pe RDS (nu le-au intrat pe Turcia) la fel si la mine cel de RDS nu a sarit pe Turcia (decat cel de Orange) (probabil ca este mai avantajos pentru ei :))

Oricum greseala mea...si HOTIA lor 😞

Tine de acoperire. Probabil ca in zona respectiva, Digi are semnal mai bun si atunci se face trecerea mai tarziu catre reteaua partenera.

Nu se pune problema de hotie. Pana la urma, operatorul partener e cel care trimite “factura” catre Orange pentru serviciile oferite, si Orange catre tine. Ma indoiesc ca e intentionat. Dar da, e destul de neplacut. De-aia ziceam ca cel mai bine ar fi sa treci telefonul pe selectie manuala de retea. In felul asta, nu mai trece singur pe roaming. O sa intre atunci cand il lasi tu, si cand esti sigur ca esti pregatit pentru taxare. 🙂

Client Orange

mmiki
Junior entuziast

Acolo in zona, in alta tara, nu are importanta ce operator este, puterea semnalului este data de rețeaua locală ( care poate fi si pentru Orange/Digi/Telecom) aceeasi, deci dacă turcii aveau semnal mai puternic si mai aproape .....trebuia sa intre si pe cartelele Digi (telefoanele cu cartela Digi) ceea ce nu s-a intamplat pe niciunul ( si au fost 4)

Ma gandeam ca poate problema se manifesta la zona de granita, nu? Si atunci, daca Digi are semnal mai bun cat sa te tina pe reteaua lor mai mult timp (pana sa treci pe reteaua turcilor), e posibil ca din cauza asta sa nu se manifeste problema cu cartelele de Digi. E doar o presupunere, binenteles.

Telefonul incearca sa ramana pe aceeasi retea, atat cat e posibil. Cand nu mai are semnal, trece pe reteaua partenera. De-aia zic ca, tu venind dinspre Romania spre Turcia, pe Digi cred ca ai avut semnal de la o antena mai apropiata decat ai avut pe Orange. Nu e vorba ca turcii ar fi avut semnal mai puternic. E vorba ca Digi ar putea sa aiba semnal mai bun, si atunci trecerea catre reteaua turca se face mai tarziu (cand pierzi semnalul de la Digi). Nu intra peste Digi, decat daca Digi nu are semnal. Cam asta ar fi ideea. 🙂

Oricum, din punctul meu de vedere, problema tine de reteaua turca, pentru ca ea e cea care iti livreaza mesajele in cazul asta. De ce ajunge unul inaintea celuilalt...? Nu stiu, sincer. Dar atata timp cat esti conectat la reteaua lor, ei sunt cei care decid ce si cand se trimite.

Client Orange

mmiki
Junior entuziast

Nu am venit din Romania spre Turcia (si daca faceam asa intram pe Bulgaria) 🙂

Eu am sta o sapatmana in Rodos (zburand cu avionul (telefonul inchis)...nu a intrat pe turci atimp de 6 zile, supa care a sarit in eroport pe reteua Turceasca (eu fiind in roaming cu 6 zile in urma ) deci nu am mai fost pe Digi sau Orange

Da, corect. 😄 In cazul asta...incalcite sunt caile roaming-ului. :))

Client Orange

Păi eu am furat-o și cu serviciu Roaming activ cu opțiune activată sau așa credeam eu...Orange nu este în stare să trimită un mesaj cu "atenție boule ca te ardem, ai opțiune veche pe care noi am schimbat-o cu încă nouă fără să te anunțăm ca nu simt compatibile" 

Sa inteleg ca nu verifici inainte sa pleci? Cand am fost in Turcia (a fost prima tara nonSEE in care am ajuns ca turist), m-am uitat de cateva ori sa vad ce optiuni disponibile am (ca abonat). Ultima verificare am facut-o cu o zi inainte de plecare.

Anul trecut (2022) Orange a facut niste modificari la optiunile disponibile in roaming nonSEE: in loc de 25E (1GB+100min/sms) au creat optiuni de la 10E la 45E, cu diferite resurse pe diverse segmente/zone. Cifrele se refera stict la abonament (nu ma refer la cartela intrucat nu a intrat in sfera mea de informare). Nu am primit nicio notificare privid aceasta modificare de optiuni suplimentare pentru abonament. Le-am aflat intamplator (daca te uiti, in continuare au tarife reduse fata de cele standard pana luna viitoare, desi tot prelungesc perioada de valabilitate. Acest lucru ma face sa cred ca se incearca atentionarea clientului pentru verificare).

Intr-un final ne intelegem: intarzierea mesajului. Totusi, informarea inainte de plecare e mai sfanta in orice situatie. Pana acum nu mi s-a intamplat sa intru in alta tara si sa nu primesc mesajul de intampinare inainte sa parasesc vama (nici Digi, nici Orange, nici Vodafone). Chiar daca trecerea froniterei dura 2-3 minute.

mmiki
Junior entuziast

Da, problema ridicata a fost de ce imi trimit mesajul de cost suplimentar, iar apoi mesajul de bun venit in Turcia dupa 15 minute (sunt atasate in mesajele de mai sus acele  mesajele cu orele)

Motivele pot fi multiple si, de obicei, tehnice. Tin minte ca acum 2 ani, cand am trecut vama bulgaro-turca (pe la Edirne), la intoarcere am verificat sa vad ce retele mai pot prinde si am fost oarecum surprins (pana am ajuns acasa si am vazut ca nu e chiar asa departe de Grecia) ca prindeam si Cosmote GR. Daca te-ai conectat (ciupit) un stalp si apoi pierdut semnalul de la stalpul respectiv si te-ai conectat la altul (fiecare stalp cu operatorul lui) s-ar putea sa se intample minuni de genul. In general, acel SMS cu tarifele se trimite catre reteaua la care te-ai conectat prima data.

Oricum, ca experiente:

  • uneori, sotia se conecteaza inaintea ma la retea in vama (are un Huawei Nova 5T si este pe Vodafone). N-am inteles de ce (eu am Huawei Nova 8i), chair daca doi ani am avut amandoi Orange si telefoanele erau cumparate de la Orange.
  • uneori, la intoarcere, mai raman agatat la reteaua straina

In ambele cazuri, fiind sofer, nu stau sa ma uit sa vad cand intra de pe o retea pe alta (nu mi-ar fi prea practic sa fiu atent si la volan, si la retea).

mmiki
Junior entuziast

Inca nu s-a înțeles ca eu nu am fost in Turcia? Eu am fost in Grecia...stateam linistit ...de ce sa ma informez despre Turcia dacă ma duc in Grecia?( oricum stiu tarfile din Turcia ) așa puteam sa ma informez si despre China. M-a mutat pe reteaua din Turcia in timp ce eu am fost in Grecia (Rhodos) fara sa ma informeze Oange cu un mesaj  despre faptul ca am intrat in Turcia (pe calea undelor:))...Dar cu o reclamatie la ei si organele abilitate mi-au sters taxarea din Roaming (au recunoscut ca a fost vina lor)

Tot nu s-a inteles ca este vorba de roaming accidental?Ma repet, daca ai avut conexiune pe o antena a unui operator turc si apoi te-ai mutat pe alta antena a altui operator, tot turc, mesajul poate avea intarziere deoarece prima retea notifica si Orange trimite prima data mesaj prin reteaua respectiva, la care telefonul nu mai este conectat.

Daca eu ma duc acum la Giurgiu cu un abonament Digi si pun telefonul in 3G, oare ma voi conecta la o retea bulgareasca sau nu? Intreb pentru un prieten...

In fine, daca te-ai lamurit, nu mai stiu cum s-o fac.

Acelea sunt prețurile standard.

Hai să luăm ca exemplu Turcia.

Poți să iti cumperi pe PrePay 2GB la 6€ si pe abonament 2GB la 7€.

RafaHelper
#StarMember

Salut @Boer

Cel mai simplu mod de a verifica daca ești in regula este sa intri pe chat Djingo si sa rogi operatorul sa verifice contul tau pentru ca vei calatori in Turcia. El va verifica daca ai activ serviciul roaming si daca abonamentul tau e compatibil. https://www.orange.ro/contact/

Sa ne spui daca ai reusit.