anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming Turcia dezactivat

user_15426849
Junior

Va salut,

Trebuie sa plec in Turcia si stau cu teama cu nu pot vorbi la telefon. Am activat optiunea roaming --toate tarile- din setarile My orange, apoi in telefon la Retele mobile am activat date mobile in roaming, insa pe telefon (poco f5 pro), la Stare Sim apare Roaming dezactivat.

Se activeaza automat cand sunt in afara retelei?

1 Soluţie acceptată‚

Salutare!

Din captura de ecran reiese că roamingul este activ în toate țările. Statusul se va actualiza automat în momentul în care te conectezi la o rețea disponibilă în roaming.

Atenție: fiind pe un abonament Orange, în lipsa unei opțiuni active cu resurse incluse în roaming, se vor activa automat pachete de beneficii valabile 24 de ore.

3248.jpg

Pentru informații complete despre tarifele și opțiunile de roaming disponibile în Turcia, consultă linkul de mai jos:

https://www.orange.ro/roaming/turcia/ 

3250.jpg

Vizualizare soluţie în postul original

15 Răspunsuri 15

FLo1
#StarMember

Salut @user_15426849. Cu acele setări și cu opțiunea ”Go Explore 0” (pentru abonament) sau ”Go World Plus 1” sau ”Go World Data 1” (pentru prepay) poți călători fără probleme. 

Dacă ești pe abonament ar fi trebuit să ai cel puțin roamingul în SEE activat implicit, ceea ce mă face să cred că opțiunea pe cont aferentă roaming nu a fost activată. Ai activat doar permisiunea din telefon aferentă roaming, nu și cea de pe cont.

Mai multe detalii despre roaming-ul în Turcia și opțiunile aferente regăsești aici: https://www.orange.ro/roaming/turcia/

Le am activate si pe cont, insa ma ingrijoreaza ca nu apare la starea Sim ului ca este activat roamingul.

Cum menționam, ce opțiune ai activat pentru ”roaming toate țările”? Pentru că nu orice opțiune de ”roaming toate țările” este ok. Dacă utilizezi abonament, ai activat opțiunea ”Explore 0” valabilă 15 zile de la activare?  Dacă DA, atunci ar trebui să fie ok.

Salutare!

Din captura de ecran reiese că roamingul este activ în toate țările. Statusul se va actualiza automat în momentul în care te conectezi la o rețea disponibilă în roaming.

Atenție: fiind pe un abonament Orange, în lipsa unei opțiuni active cu resurse incluse în roaming, se vor activa automat pachete de beneficii valabile 24 de ore.

3248.jpg

Pentru informații complete despre tarifele și opțiunile de roaming disponibile în Turcia, consultă linkul de mai jos:

https://www.orange.ro/roaming/turcia/ 

3250.jpg

Asa apare la stare sim.  Se va activa automat cand intra alta retea?

Atât timp cât roamingul este activat din my Orange și telefon, atunci da. Decomdata nu ești conectat la nici o rețea disponibilă în roaming. Ești conectat la rețeaua Orange.

Cu un roaming activat MANUAL (fără opțiune, așa cum menționam), nu vor fi probleme de conectare, însă costurile vor fi tarifate. Dacă vei avea opțiunea activată, atunci resursele consumate în roaming se vor scădea din ceea ce este menționat la opțiunea activată.

user_15426849
Junior

Ok, multumesc pentru raspuns. 

FLo1
#StarMember

@user_15426849: Turcia este o țară ”non-SEE”. Ai încercat să urmezi și să verifici îndrumările de activare roaming din acest topic? Serial Tutorial - Ep. 22 - Cum îți activezi o opțiune cu roaming non SEE? 

Am activat optiunea din My orange,  dar tot asa apare dezactivat roamingul.

"Optiunea de roaming cu 20GB de internet si 30 minute/SMS (apel primit/efectuat/SMS catre Romania/local) a fost activata. Beneficiile sunt valabile 15 zile. Poti verifica consumul prin apel gratuit la *115# sau in aplicatia My Orange. Calatorie relaxata!"

Verifică status-ul roamingului dacă prin apel la *100# SelfCare îți arată la fel. Selectezi ramura "Roaming si internațional". 

Va scriu din Turcia, deci merge roamingul, s a schimbat si starea sim ului, acum apare activat. 

Era normal să meargă. Vacanță plăcută!

user_15426849
Junior

Multumesc tuturor pentru ajutor.