anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming doar in SEE

Haedine
Explorator

Salut,

Cum pot face să am roaming doar în SEE ? 

Când o să fie activat roaming-ul în acest fel, când voi fi aproape de granița cu o țară din afara SEE, va mai comuta pe roaming sau o să rămână conectat la țara membră SEE ?

De exemplu, locuiesc în Iași și când merg in vizită la o prietenă ce se afla aproape de granița cu Republica Moldova, îmi intră roaming-ul, deși încă sunt în România și sigur e semnal Orange. La fel pățesc în altă zonă din Europa, pe care o vizitez frecvent - Lacul Konstanz, din S Germaniei. Acolo, e granița dintre Austria, Germania și Elveția. În funcție de zona în care te afli, prinde în funcție de noroc ori semnalul din Germania, ori cel din Elveția. Asta în condițiile în care sunt la peste 20-30 km de graniță (Markdorf, Germania).

1 Soluţie acceptată‚

Haedine
Explorator

Există soluție - acum se pot alege din contul MyOrange, secțiunea de Roaming, tipul dorit - ori SEE ori restul lumii.

Funcționează perfect, fix de ce aveam nevoie.

Vizualizare soluţie în postul original

6 Răspunsuri 6

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut!

Solutia este aceeasi ca si in cazul roaming-ului accidental in Romania: selectie manuala de retea si eventual Data Roaming oprit. Nu exista alta solutie.

Optiunea are resurse incluse pentru SEE (daca nu ai depasit limita de utilizare rezonabila, dar asta e alta poveste). Cu toate astea, taxarea se face in functie de operatorul la care esti conectat. Indiferent daca este un operator din SEE sau nu. Pentru ca serviciul de roaming e inca activ, chiar daca nu ai efectiv resurse incluse in optiune pe care sa le poti consuma in cazul respectiv. N-o sa refuze o conexiune la un operator non-SEE, doar pentru ca nu ai resurse incluse, ci o sa te taxeze la tarifele corespunzatoare.

Ai mai multe detalii legate de roaming-ul accidental aici.

Client Orange

Întrebarea a pornit de la faptul că se întâmplă chestiile enervante descrise mai sus și a faptului că acum câteva momente, uitându-ma la roaming, am văzut că pe celălalt număr, al soției, am această opțiune, însă pe cel primar, al meu, era selectat pentru toate țările. 

Am reușit până la urmă - dezactivat serviciul și reactivat din nou, moment în care au apărut opțiunile din pozele atașate.

Totuși, rămâne întrebarea - acum, mai am surpriza când mă apropii de anumite granițe să se conecteze aiurea în roaming-ul din afara SEE sau nu ?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Eu cred ca da. Dar daca vrei, poti confirma cu cineva de la relatii clienti 300 sau pe chat-ul Djingo.

Dar, pana atunci, poti compara cu telefonul sotiei. Ea nu are aceeasi problema?

Client Orange

Merg destul de des în interes de serviciu și n-am cum să iau și telefonul ei în deplasări 😂.

O să testez pe propria piele luna viitoare, când o să merg iarăși în zona aia din Germania care mi-a făcut peri albi - activat și dezactivat în permanență datele, că la apeluri n-aveam cum, de frică să nu pierd un apel important. Gen să forțez un anume operator.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Ah, sorry. Credeam ca sunteti in vacanta sau ceva. 😄 Evident ca nu poti sa iei doar telefonul ei. :))

Se poate sa gresesc si acea optiune sa fie cea salvatoare in cazul asta. O sa incerc sa ma mai informez, si revin cu detalii. Intre timp, poate e cineva care are mai multa experienta cu chestia asta si iti poate oferi un raspuns mai exact.

Client Orange

Haedine
Explorator

Există soluție - acum se pot alege din contul MyOrange, secțiunea de Roaming, tipul dorit - ori SEE ori restul lumii.

Funcționează perfect, fix de ce aveam nevoie.