anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange limitează viteza seara în roaming

Razvan
#StarMember
Știu ca s-a mai discutat despre aceasta speță și alta dată, dar în seara asta, m-am trezit iar cu internetul limitat și șchiop. Pentru ce mai plătim abonament pentru Roaming în SEE, dacă nu funcționează în parametrii?, când avem nevoie de el. Propun sa fac și eu o pauza de la plata abonamentului, asa și cum ORO face pauza de la livrarea serviciilor. Trist ce se întâmplă de vreun an, pe partea de roaming în această companie.
22 Răspunsuri 22

Vio73
#StarMember
Asta nu este bine și chiar îmi pare rău că se întâmplă!

Anonim
Neaplicabil
Eu nu am observat așa ceva în roaming.

teacher_
#StarMember
Nu știu dacă tine de Orange, sau de partenerii lor externi asta. Pentru că nu cred că Orange are vre-o legătură cu rețeaua din tara în care ești, in afara de a semna un contract prin care acel partener se obliga sa furnizeze servicii pentru tine. Cred că, in acest caz este responsabil furnizorul local.... Îmi pare rău că ai ajuns la asta, într-adevăr este neplăcut sa nu poți beneficia de resurse în roaming.

Jay
Campion certificat
Daca nu ma insel, cand s-a mai discutat despre limitare in roaming, parca tot la concluzia asta s-a ajuns.. ca limitarea n-o face Orange ci furnizorul extern.. presupun ca n-are cum s-o faca Orange, daca altcineva furnizeaza un serviciu pentru el..

Razvan
#StarMember
Din păcate, din testele de pe Softpedia Orange a reieșit ca Orange ar limita viteza la net, la fel cum a fost prinsa și compania soră din Marea Britanie, EE (Orange+Telekom) . Au fost utilizatori care au testat rețele în paralele orange/telekom/vodafone/digi și rețeaua locală, culmea ca doar ORO mergea cel mai prost, prea mare coincidenta. Și limita se aplica seara deobicei între 21-24 h ora locala. În timp ce pe numărul meu viteza la net era inutilizabil, la soție pe prepay mergea decent corespunzător gradului de încărcare al rețelei EE, asa mi-am dat seama ca și la mine se aplica limita de viteza. Mai testez și diseară.

FaraUnID
Campion certificat
Cred ca tine mai mult de furnizorul local si mai putin de Orange. Indiferent de conventiile incheiate de Orange cu partenerii externi, furnizorul local va cauta intotdeauna sa-si protejeze clientii sai in detrimentul oaspetilor. Seara, ore de varf, trafic intents, prioritate au ai lor.

Razvan
#StarMember
Aceeași rețea, un număr prepay Orange merge decent și al meu, abonament limitat la 1 Mbs, nu are ce grad de încărcare sa fie. Asa am crezut și eu la început, am ținut partea Orange, dar când te lovești de problema, nu mai este asa de plăcut. Și în aceasta dimineață, limita a fost ridicata.

Miha_Z
#StarMember
@Razvan nu cred ca e vorba de ridicarea limitei de viteza. Cu siguranta seara era traficul mai mare si de aceea aveai valorile mai scazute. E posibil ca firma din acea tara sa ofere servicii mai bune propriilor abonati si ceva ceva mai slab calitativ celor aflati in roaming.

Razvan
#StarMember
Dacă nu era Sethny, clienții prepay aveau și astăzi limitare de 2 Mbs duplex (download și upload) tot timpul în roaming, asa ca în prezent ne limitează pe toți seara. https://forum.softpedia.com/topic/1098676-roaming-orange/page__st__1962 https://forum.softpedia.com/topic/1098676-roaming-orange/page__st__1674#entry24678151 https://forum.softpedia.com/topic/1098676-roaming-orange/page__st__1260 https://forum.softpedia.com/topic/1098676-roaming-orange/page__st__1224 Pentru mine e foarte clar, urmează o reclamație la ANCOM.

Razvan
#StarMember
Am mai observat ca limitarea se aplica pe clase de IP-uri, nu sunt toate limitate, probabil mai sunt abonamente lăsate la liber, din anumite motive pe care nu le cunosc.

DanielaH
Moderator

@Razvan, conform specificului serviciului de roaming, această viteză depinde în mare masură de caracteristicile rețelei partenere, respectiv acoperirea outdoor, indoor, tipul de rețea selectată, încărcarea rețelei la un anumit moment etc.

 

Vom încerca să transmitem operatorului cele semnalate de tine cu solicitarea de efectuare de teste si luare de măsuri. Spune-ne, te rog, unde te afli și în ce rețea ești înregistrat. Din poze se vede EE-orange, Marea Britanie. Corect?

 

Mulțumim pentru feedback! Ne ajută să identificăm mai bine partenerii pe relația cărora trebuie să îmbunătațim calitatea serviciilor.

Razvan
#StarMember
Sunt în Londra pe rețeaua EE. Aseară după ce am dezactivat datele mobile, am trecut pe modul avion, pe rețeaua Telekom și apoi revenit la Orange limitarea a dispărut pentru câteva minute, ulterior s-a schimbat automat IP-ul și limitarea a reapărut.

Laura_cio
Senior
Și eu tind sa cred ca sunt de vina partenerii, dar și Orange trebuie sa aibă grija de calitatea serviciului de internet in roaming. Sunt niște servicii care trebuie îmbunătățite. Am observat din topicuri ca multi s-au izbit de o problema asemănătoare.

Razvan
#StarMember
Seara trecută, IP-ul nu s-a mai schimbat, e același și în aceasta dimineață. Deși au mai fost sincope, e posibil sa fi fost datorate rețelei EE. O sa mai testez în week-end în Bulgaria, unde data trecuta am avut aceasta limitare. Mai jos pun câteva teste de viteza de aseară și azi dimineață.