anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange limitează viteza seara în roaming

Razvan
#StarMember
Știu ca s-a mai discutat despre aceasta speță și alta dată, dar în seara asta, m-am trezit iar cu internetul limitat și șchiop. Pentru ce mai plătim abonament pentru Roaming în SEE, dacă nu funcționează în parametrii?, când avem nevoie de el. Propun sa fac și eu o pauza de la plata abonamentului, asa și cum ORO face pauza de la livrarea serviciilor. Trist ce se întâmplă de vreun an, pe partea de roaming în această companie.
22 Răspunsuri 22

_roaming
Junior
pe scurt: retele partenere nu te limiteaza, deoarece este interesul lor sa faca bani de pe urma ta. orange ne limiteaza pentru ca nu are destula capacitate de transport si nu este dispusa sa faca upgradeurile necesare. atasate sunt cateva exemple actuale care dovedesc clar limitarea aplicata de orange. testele au fost facute in croatia folosind: cartele prepay: orange ro, a1 hr, ht hr abonamente: orange ro, vodafone de retele partenere testate in acest calup: HT HR si A1 HR (VIP HR) terminale folosite: samsung galaxy s8, 2x S9

Razvan
#StarMember
Limitarea vitezei în roaming, continuă, rețeaua Telenor Bg, Velico Tărnovo, centru, outdoor, 4G+ Nema calitate, problema nu s-a rezolvat.

Razvan
#StarMember
Am făcut o serie de teste cu aplicația Speedcheck Pro, deși pingul rămâne la fel, dintr-o data, bariera pe download este ridicata de Orange. Upload-ul nu prea are cum sa fie mai mare de 10x decât download-ul, dpdv tehnic. Voi mai depune un ticket la Orange și pe Bulgaria, dar aici e evidentă limitarea. Am ajuns sa plătesc degeaba internetul în roaming SEE, luna de luna, când am nevoie de el, nu îl pot folosi câteva zile pe an. Ar trebui sa primesc un discount lunar la abonament, echivalent cu resursele în roaming disponibile și când mai ies din țară, sa folosesc un prepay de la un operator din țară, care nu limitează internetul.

Cicerone
Începător
Incearca sa schimbi operatorul de retea cu altul decat cel pe care il folosesti acum in roaming. Din punctul meu de vedere sigur problema e la el deoarece incearca sa-si protejeze clientii lui in detrimentul parteneriatelor roaming. Cand are trafic mare si infrastructura mica ii limiteaza pe altii. De exemplu in Grecia pe abonament se conecteaza automat Cosmote iar pe prepay automat Wind. Wind e slab si la acoperire si la date. Pe prepay am selectat manual reteaua Cosmote si totul e ok acum. Am date si acoperire bune. Aceasta poate fi si solutia ta.

_roaming
Junior
@Cicerone situatia persista pe toti operatori parteneri din tara respectiva si nu are legatura cu vreo congestie locala sau prioritizare a clientiilor proprii. am zeci de teste cu care pot sustine afirmatiile acestea.

Razvan
#StarMember
E de la Orange, după anumite ore se ridica limitarea, pingul același, pac sare viteza de la 2 Mbs la 67 Mbs.

Razvan
#StarMember
Pionierii în limitarea internetului în roaming au fost cei de la EE companie rezultată prin fuziunea Orange și T-mobile în 2012. https://www.theregister.co.uk/AMP/2017/08/16/ee_customers_face_sluggish_roaming_abroad/ Părerea mea este ca Orange limitează viteza, și poate la un moment dat se va sesiza Comisia Europeană, ca să se termine odată cu limitarea, ca în cazul EE.

alex_sc04
Junior entuziast
Multi tind sa creada ca limitarea apare din partea intermediarului extern, insa in acea perioada pe timp de seara nu numai in roaming era limitata viteza la internet , ci si in tara