anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Nu pot suna din Olanda in Canada

Sorinelu
Începător

Am abonament cu roaming in SEE si 1400 min internationale. Incerc sa sun din Olanda in Canada si mi spune ca “acest contact nu exista” sau asa ceva…Stiu sigur ca nr de tel e bun. L am format si cu 01 in fata, si doar cu 1 in fata.

Tot nimic…

Stiti cumva ce gresesc?

Multumesc!

12 Răspunsuri 12

FLo1
#StarMember

@Sorinelu: Bun venit în Comunitate. Teoretic, de pe abonament de Orange România poți apela numerele de Canada cu prefixul 1250 și 1867. Detalii aici. Practic, pe abonament ar trebui chiar și din roaming să poți apela, chiar și cu cost suplimentar. Deci posibil să existe o restricție pe telefon. Ai încercat să vezi dacă apelezi numere din SEE.... sunt apelabile? Sau spre RO? 

Revino cu detalii. Numai bine. 

FLo1
#StarMember

Sigur este numărul întreg, cu toate cifrele? Adică cu tot cu prefix internațional? Se întâmplă ca și în cazul altor țări, numerele să fie trecute (menționate) fără prefix, adică incomplet. 

arsradu
#StarMember

Ai incercat si cu 001 si cu +1 (cu simbolul + in fata)?

Client Orange

Am incercat. Multumesc!

Pololica
#StarMember

Salut!

Asigura-te ca numarul este corect (prefixul de Canada (+1), al provinciei, dar si numarul in sine).

Sa stii ca minutele internationale nu sunt valabile din roaming, ci se consuma doar cand esti in Romania. Ar fi trebuit sa scrie in mesajul de ajungere in Tarile de Jos.

Minutele internaționale nu sunt valabile din Roaming? Am fost în Austria și mergea să sun numere locale.

In roaming este o "ciudatenie" in sensul ca minutele nationale pot fi folosite si in tara vizitata (in cazul tau, Austria). Daca ai fi sunat din Austria in Ungaria sau Germania sau orice alta tara, atunci ai fi urmat sa fi taxat intrucat taxarea din minutele internationale ar fi trebuit sa aiba originea (antena) din Romania.

O sa incerc sa dau un exemplu:

  • esti in Romania si suni catre un numar de Germania=>consumi minute internationale
  • esti in Romania si suni catre un numar de Romania=>consumi minute nationale
  • esti in Austria si suni un numar de Austria=>consumi minute nationale
  • esti in Austria si suni un numar de Germania=> platesti cu bani

Dupa cum vezi, am folosit expresia "suni un numar de..." intrucat persoana poate fi oriunde in lume si este irelevant daca numarul de Romania este in Romania, cel de Germania este in Germania sau cel de Austria este in Austria sau fiecare numar se afla in alta tara.

Procedura asta este la toti operatorii (merg pe premisa ca toate tarile SEE au aceeasi procedura si nu sunt articole in contract diferite fata de cele din Romania).

Informație nouă. O să mă duc în viitorul apropiat in Bulgaria și verific daca merge să sun un număr de altă țară.

De sunat se poate, doar ca apelul nu va fi din minutele internationale, adica va fi contra cost. Rugamintea ar fi ca experimentul sa fie in cunostiinta de cauza, in sensul ca suma de plata sa fie de bun simt (fiind doar experiment, recomand 1-2 minute).

Sunt client PrePay

Atunci, daca vei incarca doar cu optiune si nu vei avea credit raspunsul va fi simplu:

  • daca apelul se inchide (sau nu apeleaza)=> apelul din roaming catre un numar de alta tara necesita credit
  • daca apelul se face (si ai conversatie cu cosnum de minute) => atunci voi avea nevoie de o actualizare a modului de tarifare 🙂

DanielaH
Moderator

@Sorinelu, s-a rezolvat problema? Ai putut apela?