anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Mesaje de la Orange noaptea tarziu

rolf
Începător

De ce insita Orange sa imi trimita mesaje noaptea tarziu? Eu locuiesc in Germania, ora Romaniei ar fi 00:15...de ce? 

rolf_1-1770114655897.png

6 Răspunsuri 6

MihaiC99
Campion certificat

Salutare!

Mesajul pare important, însă cel mai probabil este unul automat, care nu ține cont de fusul tău orar.
Poți reduce deranjul activând pe telefon modul „Nu deranjați” sau modul silențios.
Dacă primești și alte reclame, oferte sau promoții, verifică dacă ai oferit acordul pentru a primi astfel de informații:
myOrange App → Altele → Setări → Administrare acorduri

https://www.orange.ro/gdpr/ 

Pololică
#StarMember

Salutare!

Pare sa te apropii de jumatatea perioadei la care se raporteaza consumul din roaming. Personal, as vrea ca astfel de mesaje sa le primesc cat mai repede. 

Cum zice si Mihai, este mesaj automatizat care tine cont de data la care se raporteaza (practic, te anunta la inceputul zilei ca ar fi bine sa folosesti preponderent in tara resursele).

Pe timpul noptii, telefonul meu este programat sa nu emita notificari, altele decat cele ale contactelor (acel "Nu deranjati"/"Do not disturb"). Daca este o urgenta, va mai suna o data, si atunci telefonul meu va emite apel sonor.

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

rolf
Începător

Sunt convins ca este un mesaj automat si stiu cum sa tin telefonul pe silent. Intrebarea era alta, de ce ar alege Orange sa seteze trimiterea mesajelor la astfel de ore. 

MihaiC99
Campion certificat

Furnizorul are obligatia de ati trimite astfel de mesaje cand sunt întrunite anumite conditii (cazul tau legat de roaming) indiferent de ora. 

Mai sunt si situatii cand mesajele sunt trimise mai devreme insa din anumite motive ajung cu intarziere la destinatar.

Daca este o automatizare legata de data (nu ora), sistemul va trimite cu prima ocazie programata notificarea. Fiind notificare care zice ca vei fi, la un moment dat, tarifat pentru un consum pe care il vezi ca fiind disponibil, probabil se trimite mai repede pentru a fi informat.

Mesaje similare sunt si la depasirea resurselor: cu prima ocazie (la primirea de la partener a consumului), vei fi notificat de acest aspect. Daca, in exemplul de fata, partenerul trimite la ora 3 dimineata, ora Romaniei, vei primi in jurul acelei ore aceasta informatie.

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

arsradu
Fost #StarMember

Salut,

Din punctul meu de vedere, sunt doua chestii aici:

1. ora verificarii
  2. ora notificarii

Este normal ca verificarea sa se faca la finalul zilei (finalul celor 123 de zile in cazul asta). De asemenea, ideal este ca notificarea sa se trimita si ea cat mai aproape de momentul in care s-a observat un consum mai mare in roaming decat national, tocmai ca sa nu inceapa sa te taxeze (foarte mult) extra.

Deci, ca sa-ti raspund punctual la intrebare: Orange a ales sa-ti trimita mesajul respectiv atunci (cel mai probabil) pentru ca atunci s-a facut si verificarea de consum pe ultimele 123 de zile, si ca sa nu te taxeze foarte mult extra. Adica sa te anunte din timp ca ai depasit acea limita si se vor aplica alte tarife. Nu prea vad cum altfel ar fi fost mai bine sa faca lucrul asta.

Si ai putea sa zici: "ok, dar nu puteau sa astepte pana maine dimineata?"
Ba da, puteau, dar in alea cateva ore, mai ales cu telefonul deschis, ai fi putut sa faci deja cost suplimentar. De-aia notificarea a venit aproape imediat dupa ce s-a constatat consumul majoritar in roaming fata de national.

Daca locuiesti in Germania, recomandarea mea ar fi sa iti iei fie un prepay, pe care sa-l incarci cu credit si sa consumi doar cand ai nevoie, dar atunci nu vei mai beneficia de resursele incluse intr-o eventuala oferta de roaming, fie sa iei un SIM local.

Client Orange