anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce nu se pot folosi beneficiile din Roaming? Si de ce numai 60 de zile?

Ionut_Gheorghe
Începător
Roaming comunitatea Europeana
5 Răspunsuri 5

Vio73
#StarMember & January's Problem Solver
Fiecare operator își face propria strategie în funcție de costurile pe care le au în primul rând. Când spui de cele 60 de zile, cred că te referi la faptul că nu poți să utilizezi resursele prea mult în afară pentru că nu ai voie. E de preferat să iei un sim de la o rețea locală dacă stai mai mult timp de 3-4 luni în afară.

Jay
Campion certificat
Cred ca trebuie sa fii mai explicit.. Ca nu se înțelege unde, cum adică nu le poti folosi.. Ai un link de unde poti afla mai multe.. https://www.orange.ro/help/cum-i-poi-folosi-resursele-naionale-n-roaming-see-7688

FaraUnID
Campion certificat
Nu ai specificat de anume folosesti Abonament sau Prepay si nici nu ai fost foarte explicit. Exista 2 tipuri de roaming: 1 - Roaming in cadrul UE, mai exact Spatiul Economic European (SEE); 2 - Roaming pentru tarile non UE; Beneficiile din roamning in cadrul SEE consuma din beneficiile nationale (minute / SMS) incluse in pachetul tau de voce, iar in cazul internetului se aplica limitare a pachetului de date disponibil in SEE dupa o formula de calcul pe care nu are rost sa o detaliez aici. Cel mai probabil in cazul tau: - abobamentul sau optiunea prepay nu ofera acces la servicul roaming; - telefonul tau a fost setat sa nu accepte conexiuni de tip roaming; - te afli intr-o zona de roaming non UE; Vezi ca daca te afli prin zone de frontiera stat membru UE cu stat non UE sunt sanse destul de mari ca telefonul tau sa se "agate" de o retea a unui operator din tara non UE. In acest caz nu o sa poti utiliza beneficiile de roamnig din abonamentul sau optiunea ta si o sa intri pe cost suplimentar. De ce doar 60 de zile? Simplu: Conform directivelor UE in roaming se aplica principiul utilizarii rezonabile al resurselor si pe perioade scurte de timp.

Razvan
#StarMember
Roaming SEE a fost conceput pentru călătorii ocazionale, astfel încât ești monitorizat pentru o perioada de 4 luni, astfel încât consumul de resurse în roaming sa nu depășească pe cel din tara de reședință. Dacă vrei sa folosești roaming tot timpul, e recomandat sa cumperi un sim din tara în care stai pe o perioada mai lunga.

Laura_cio
Senior
A existat vreo situație in care nu l-ai putut folosi? Dacă dorești, poți sa exemplifici ca sa încercam sa te ajutam.