anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce în Italia am roaming cu intermitență?

Geac
Junior
Sunt în Italia de 3 zile , roamingul functioneaza cu intermitenta, un minut am 10 minute nu. Am stat în Austria 4 zile înainte și nu am avut nici o problemă. Orange se laudă cu servicii de calitate, dar din experienta mea din ultima perioadă și din ofertele de roaming de pe prepay am impresia că utilizatorii de prepay care vor și roaming îi încurcă. Poate mă lămurește cineva, că eu deja incep să îmi fac o părere și vreau și alte opinii.
34 Răspunsuri 34

Geac
Junior
Ultima lămurire: am roaming cu intermitențe, deci când merge, când nu merge.Nu are legatura cu abonamentul pur și simplu, pe trei telefoane diferite cu trei numere diferite se pierde conexiunea la rețea doar pe Orange ,iar cei cu Digi care stau la un metru lângă mine au roaming .

delfinas
#StarMember
Nu stiu daca stii, dar in Italia si Spania exista Digi, gasesti cartele care au atat numar loco (italian/spaniol), cat si numar romanesc, deci inseamna ca Digi are in tarile respective acces direct la retelele italiene/spaniole, cred ca in regim de roaming national, cum aveau, acum cativa ani, in Romania, in colaborare cu VF...nu cred ca au reteaua lor proprie in Italia si Spania. Cred ca asta e explicatia pt faptul ca Digi are semnal mai constant in Italia.

Miha_Z
#StarMember
Buna @Geac. Si eu consider ca de vina sunt retelele partenere din Italia. O situatie similara am intampinat-o si eu in Macedonia unde aveam semnal slab si am incercat sa ma conectez manual la 2 retele. In Grecia si Bulgaria n-am avut nicio problema cu semnalul oferit de retelele partenere.

Vio73
#StarMember
Selectezi manual rețelele partenere și vezi care au cel mai bun semnal. Problemă este de la ele.

Razvan
#StarMember
Digi mobil se conectează pe rețeaua MNVO Digi Mobil Italia, care este pe Tim, tu pe ce rețea stai în roaming? TIM sau Wind?

Laura_cio
Senior
Problema este la rețeaua din Italia. Selectează o rețea cu semnal bun.

TheSpecialist
Maestru
@geac, trebuie sa faci niște teste, asculta ce zice lumea mai sus: după ce ai trecut granița, nu mai vorbești de Orange! Rețeaua noastră nu are semnal în Italia, acolo ești pe alta rețea ( una din cele cu care are Orange parteneriat, aleasa aleator de telefon sau aleasa de tine, manual). Cu Digi acolo e alta treaba, ți-a explicat @delfinas ce și cum, nu mai repet.

teacher_
#StarMember
Orange are rețele partenere în aproape fiecare țară. Exista posibilitatea ca, in funcție de zona in care stai, sa nu aibă semnal, mai ales dacă nu e aproape de un oraș. Orange nu e responsabil de calitatea semnalului din țara respectivă. Poți să îți setezi telefonul sa se conecteze automat la rețelele cele mai bune de telefonie, sau poți să alegi tu rețeaua care îți e la îndemână acolo... Îți arăt pe al meu mai jos. P.S. chiar dacă e vorba de Italia, tot sunt zone în care nu este semnal. Referitor la Digi, ei au partener Digi din țara respectivă, care sa zicem că e mai rezonabil, dar nu cu mult.

Geac
Junior
Domnule The Special List, eu stiu că în roaming vorbim în rețele partenere ale companiei Orange. Dar cuvântul magic este "partenere", de aceea m-am adresat companiei Orange unde plătesc, pentru că ei să ia legătura cu companiile partenere din Italia pentru a identifica problema și a o rezolva, nu să o fac eu în numele lor. Probabil că cer prea mult, sunt eu mai carcotas, noroc că suntem puțini. Noapte bună.

delfinas
#StarMember
Tu nu dai detalii mai exacte unde esti, doar Italia pe dreapta, nu spui ce rețele ai incercat acolo și vrei sa rezolve, din Romania, Orange problema ta? Spui că în Austria a fost ok și în Italia, nu, deci, logic, unde crezi că e baiul? O să spui că în Austria bătea mai bine semnalul din România, că e mai aproape. :))

Vio73
#StarMember
Dacă în alte țări e semnal mai bun, logic că e de la rețele partenere din Italia. Ce să le facă Orange, să le dea ei semnal?

Razvan
#StarMember
Dacă nu oferi detalii, nici nu poți avea pretenții sa fi ajutat, ca nu e nimeni mama omidă. Și dacă ai fost zgârcit în informații și la 300, pesemne ca nu ai obținut nimic.

DanielaH
Moderator
@Geac, mai ești în Italia? Persistă situația cu fluctuația semnalului în roaming sau s-a rezolvat? Ai încercat mai multe rețele partenere? Ne dai, te rog, mai multe detalii? Mulțumim!

Geac
Junior
Multumesc tuturor pentru răspunsuri, m-am lămurit, rețelele din Italia sunt slabe, eu nu știu folosi telefonul, sunt carcotas și caut nod în papură. Adio.

DanielaH
Moderator
Geac, in Italia sunt 4 operatori cu care Orange are acord de roaming: TIM, Wind, Tre și Vodafone. Eu când am fost în Italia m-am înregistrat în rețeaua TIM și n-am avut probleme. Tu pe ce rețea/ rețele ai încercat și n-ai avut semnal?