la 22-11-2025 05:41 PM - editat ultima oară la 24-11-2025 08:50 AM de DanielaH
Dacă am abonament orange il pot folosi in permanență in roaming?
la 22-11-2025 06:07 PM
Salutare,
Poți folosi abonamentul exclusiv in roaming, însă nu vei beneficia de resursele incluse in SEE, ci vei plăti pentru tot (apeluri primite/efectuate, mesaje trimise, internet).
Abonamentul nu se suspendă și funcționează normal atâta timp cât îl plătești.
Salutare,
Poți folosi abonamentul exclusiv in roaming, însă nu vei beneficia de resursele incluse in SEE, ci vei plăti pentru tot (apeluri primite/efectuate, mesaje trimise, internet).
Abonamentul nu se suspendă și funcționează normal atâta timp cât îl plătești.
Salut @COSTA2. Sunt nevoie unele detalii pentru cazul tău. Mai exact, un număr dacă nu-l mai utilizezi nu îl poți folosi, nici în roaming și nici național. Așadar despre ce număr este vorba și dacă este prepay în ce țară dorești să-l folosești. De asemenea, ca idee, încărcând cu credit contul prepay, DA, poți utiliza numărul ”în permanență”, dar la un tarif standard care nu cred în final să fie convenabil.
Revino pe topic cu mai multe descrieri pentru alte detalii.
la 22-11-2025 06:32 PM
Salutare,
Teoretic vei putea să-l folosești o perioadă (la un moment dat nu va fi rentabil întrucât vei plăti abonamentul plus tot cei vei consuma, fără posibilitatea consumului resurselor disponibile).
Practic, operatorii pot închide abonamentul pentru utilizare abuzivă în roaming (în sensul că un serviciu destinat utilizării preponderent național nu respectă acest principiu). Nu se va întâmpla în 3-4 luni să taie semnalul, dar dacă stai mai mult de 6 luni ar fi bine să te aștepți la o notificare de întoarcere și, ulterior, de atenționare că se va tăia.
Totuși, dacă îl vei ține doar să primești sms-uri, fără utilizare reală, nu știu ce se întâmplă. Practic nu vei avea consum.
Dacă vei fi în afara SEE, nu știu ce să zic. Opțiunile existente nu consumă din resursele din abonament, ci se activează suplimentar contra cost. Deci, teoretic, nu ar trebui sa fie vreo problemă în sensul ăsta. Dar, din nou, nu va fi rentabil față de o cartelă locală.
Asa cum zice și Flo, revino cu detalii să putem veni cu recomandări mai utile.
PS: dacă vei fi în roaming SEE, vezi că sunt niște reglementari (legi) specifice și ar fi bine să le lecturezi înainte.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor