la 09-02-2020 08:32 PM
Salutare!
As vrea sa va prezint unul dintre cele atractive telefoane de buget mediu, Poco X2 (Redmi K30).
In cutie am gasit un incarcator de 27W si o husa transparenta din silicon. Revenind la telefon, este construit din sticla fata si spate cu rama din plastic. Imi place design-ul, marginile sunt subtiri si camerele frontale, pentru ca sunt doua, imi aduc aminte de Galaxy S10+. Telefonul este greu de folosit cu o mana, la aproape 210 grame greutate si 8,8mm grosime.
Telefonul e mare si pentru ca are un ecran generos de 6,67". Este un LCD cu rezolutie FHD. Fata de un ecran OLED, LCD-ul are unghiurile mai slabe de vizualizare si negrul nu este la fel de aprins. Cu toate astea, ecranul are cativa asi in maneca. Este unul dintre cele mai luminoase ecrane in acest buget, am putut vedea fara probleme in soare puternic. In al doilea rand, are HDR 10. Insa adevaratul avantaj este rata de refresh de 120Hz, pe care n-o gasim nici pe telefoane de cateva ori mai scumpe.
Acest lucru l-am observat in utilizarea de zi cu zi, totul se misca mai fluid, insa persoanele care nu sunt interesate de specificatii s-ar putea sa nu observe diferenta fata de un ecran de 60Hz, sau sa n-o considere prea importanta.
Al doilea motiv pentru dimensiunile mari ale telefonului il reprezinta bateria de 4500 mAh. Am obtinut 8 ore de ecran pornit si 16 ore de ecran inchis, dintre care 4 ore au fost de gaming. Bateria tine foarte bine si, daca setezi ecranul la 60Hz, va tine si mai bine. Un alt avantaj este incarcatorul de 27W care incarca bateria in mai putin de o ora si un sfert.
Bateria tine bine si pentru ca este ajutata de sistemul de operare eficient, Este vorba de Miui cu launcher Poco, care a evoluat mult in ultimul timp. Designul, aranjamentul aplicatiilor tine de preferinte, insa telefonul va primi actualizari timp de 2 ani, deci va putea fi folosit pe termen lung.
Poco X2 este unul dintre cele mai performante telefoane din bugetul sau. Aduce un Snapdragon 730G, un procesor mediu foarte capabil. Nu am avut probleme in jocuri, editare foto/video, orice am incercat. Am observat ca telefonul se incalzeste peste medie, insa temperatura ramane constanta chiar si perioade lungi de timp. In AnTuTu am obtinut 275.000 puncte.
Acum motivul pentru care voi recomanda acest telefon: Camera este surprinzator de buna. Avem un aranjament de 4 camere pe spate, o camera cu unghi ultra-larg, una macro, un senzor de adancime, "vedeta" fiind noul senzor de la Sony de 64MP. Pe fata avem doua camere, una de 20MP si un senzor de adancime. Am comparat camera cu a lui Galaxy A71, un telefon mult mai scump. Nu am observat diferente mari intre camere, Galaxy A71 avand pozele mai luminoase, Poco crescand contrastul pentru a fi mai atractive culorile. Am pus pozele pe un grup de fotografie si majoritatea au ales pozele facute de Poco. La video telefonul poate filma 4k30fps si 1080 60fps. La 4k30fps are cea mai buna stabilizare pentru un telefon la sub 1500 lei, face de ras si telefoane de 2000 lei.
Telefonul are un senzor de amprenta clasic, montat pe lateral si recunoastere faciala, ambele functioneaza foarte repede. Mai are mufa jack, loc pentru cardul de memorie si infrarosu. Auto-luminozitatea si motorasul de vibratie sunt specifice segmentului, asa ca am ales sa le dezactivez. Telefonul va costa in Romania in jur de 1300 lei si varianta standard vine cu 64 GB stocare si 6 GB RAM.
In concluzie, Poco X2 este un telefon foarte atractiv. Are un ecran luminos, rata de refresh de 120Hz este ceva negasit in acest segment, procesorul este foarte capabil, bateria tine mult si camera este cu adevarat impresionanta. Pentru comparatia foto/video cu Galaxy A71 si mai multe detalii despre Poco X2, puteti gasi review-ul complet pe canalul meu de YouTube Recenzii Pe Bune.
Sper sa va placa! 😄
la 09-02-2020 09:35 PM
Mulțumesc frumos pentru informația postată.
Chiar și SAR: 1.08 W/kg (head) 0.62 W/kg (body), https://www.google.com/amp/s/m.gsmarena.com/xiaomi_poco_x2-ampp-10050.php,
are o valoare mai mică la acest model de telefon comparativ cu precedesorul său. Deși Xiaomi a mai evoluat la nivel de software, MIUI este instabil la un update nou și te poți trezi cu funcții dezactivate sau cu bug-uri mari. Probabil și din această cauză, nu au făcut pasul în categoria telefoanelor premium.
la 10-02-2020 12:08 AM
la 10-02-2020 07:25 AM
la 11-02-2020 12:17 AM
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor