anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Vor implementa cei de la orange B38?

Robert111
Cunoscător

Salutare!

Eram nu demult in dedeman in Baia Mare și încercăm o cartelă Digi, unde, cred că știți că se pompează cu B38 masiv, am prins acolo, in agregare B7+B1+B38+B38 (2 purtătoare de B38 datorită canalului (EARFCN-ului) diferit), 400Mbps fără 5G-ul NSA al lor, n7 (bine, că la ei 5G-ul NSA nu se vede, dar asta e partea a 2 a 🙂), și mă întrebam dacă orange ar implementa vreodată această bandă, da, știu, ei au B32, dar e foarte rară, am găsit-o până acum doar pe un singur turn din Maramureș, în Oncești, (eNb 93049) și pe lângă asta e și o bandă SDL (Supplemental Downlink), adică ajută doar la downlink și nu poate fi PCC, adică funcționează doar in cadrul unei agregare, în timp ce B38 e o bandă TDD, și poate fi și PCC, adică poate funcționa și singură și aduce un boost de până la 200Mbps per purtătoare. Doar imaginați-vă o agregare B7+B38+B38, fiecare purtătoare a câte 20Mhz Bandwidth, in total 60Mhz, am putea avea throughput de până la 600Mbps la cum optimizează de bine orange! 

Sincer, nu le-ar strica nici B8, se propagă foarte bine, da, au B28, dar nu le-ar strica și un B8 pe ici pe colo.

Deci? Ce spuneți? Eu zic că ar fi realizabil, deși da, într-adevăr ar fi greu cu licențele și probabil ca s-ar zice că nu ar mai ajuta așa mult fiindcă avem deja 5G, tot mi se pare de folos, deoarece până va veni 5G-ul la nivel național, asta ar ajuta enorm!

Voi ce părere aveți?

18 Răspunsuri 18

Din păcate, nu funcționează la mine *#0011# sau poate ceva nu am făcut bine.

14437.jpg

Behind every connection, light moves in silence.

Trebuie doar dezactivat auto blocker-ul! si eu am pățit exact asa, odata ce l-ai dezactivat va funcționa

Confirm că funcționează cu autoblocker pe off. Mulțumesc 

Captura N1 din Dej.

14620.jpg

Behind every connection, light moves in silence.

Da, deci aici se poate observa ca bandwidth-ul pe n1 nu e nici macar de 20Mhz, ci de 15.... cam putin pentru n1...